ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση της 3ης θέσης στη Super League θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό.
aek panaitolikos

Επιστροφή στη δράση και επιστροφή στις εντός έδρας υποχρεώσεις της η ΑΕΚ.

Μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου, θέλει να κάνει ένα βήμα για να εξασφαλίσει την 3η θέση του πρωταθλήματος και να αφοσιωθεί πλήρως στο Κύπελλο.

Τις τελευταίες του ελπίδες για 5άδα κυνηγάει ο Παναιτωλικός, χωρίς όμως να έχει πολλές πιθανότητες.

Τα προγνωστικά μου

17:15 | ΑΕΚ – Παναιτωλικός | GG | 2,50

Ανάλυση

Με σχετική ηρεμία πήγε στη διακοπή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ, καθώς παρά τις πολλές της απουσίες και τη δύσκολη έδρα, έφυγε με το τρίποντο από το Περιστέρι, επικρατώντας 1-0 χάρη σε γκολ του Αλμπάνη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» είχε μπει δευτερόλεπτα νωρίτερα και με έξοχο πλασέ υπέγραψε τη νίκη του «Δικεφάλου» που την έστειλε στο +4 από τους Περιστεριώτες και επί της ουσίας της δίνουν το πολύ μεγάλο προβάδισμα για την 3η θέση. Αν επικρατήσει του Παναιτωλικού και ταυτόχρονα ο Ατρόμητος χάσει από τον Ολυμπιακό, τότε η διαφορά είναι μη αναστρέψιμη. Θέλει τη νίκη ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στον στόχο που της έχει απομείνει και δεν είναι άλλος από το Κύπελλο. Το πρώτο ματς με τη Λαμία είναι την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και θέλει σκορ πρόκρισης για να μην έχει απρόοπτα όπως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Πόνσε, με τους δύο τελευταίους να είναι τιμωρημένοι.

Δείχνει ότι είναι σε καλό φεγγάρι ο Παναιτωλικός, παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο του ματς ηττήθηκε. Βέβαια, έπαιζε με την καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν, τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε στο 55’ με πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο οποίο υπέπεσε ο Κρέσπο, αλλά στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 64’ ο Βιεϊρίνια έβαλε το γκολ της σεζόν, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα. Η ισοφάριση έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Λουτσέσκου και τρία λεπτά αργότερα, ο Μάτος με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του κρατάει την εμφάνιση, που σε ακόμα ένα ματς ήταν θετική. Σε γενικές γραμμές, απέδειξε ότι η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με τέτοιο σκορ (3-0) ήταν μάλλον συγκυριακή. Ο Τραϊανός Δέλλας δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Άργκους, Μοράρ, Καμαρά, Ηλ. Γιαννιώτη, Νταλακούρα, ενώ επανέρχεται μετά από δύο μήνες απουσίας ο Κυριακίδης.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ

(3 – 5 – 2)

Μπάρκας

Μπακάκης

Οικονόμου

Σβάρνας

Κλωναρίδης

Σιμόες

Γαλανόπουλος

Μάνταλος

Χουλτ

Μπακασέτας

Λιβάγια

Παναιτωλικός

(4 – 2 – 3 – 1)

Κυριακίδης

Μαρινάκης

Μιχάι

Λιάβας

Αμαράλ

Τσιγγάρας

Μάρκος Πάουλο

Μανά

Μάζουρεκ

Ντίαζ

Μπαΐροβιτς

Εκτίμηση

Από τις ομάδες που παίζουν μπάλα ο Παναιτωλικός και χωρίς άγχος στο ματς θα ψάξει το γκολ. Θεωρώ ότι μπορεί να σκοράρει στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ που έχει θέματα στην άμυνα με απουσίες. GG

Σε ενδιαφέρει