ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

Μονόπλευρο ενδιαφέρον στο ιστορικό ντέρμπι της Λευκωσίας.
apoel omonoia

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει σήμερα την Ομόνοια στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής (play off πρωταθλήματος) της πρώτης κατηγορίας στην Κύπρο. Μονόπλευρο είναι το βαθμολογικό κίνητρο, το οποίο έχουν μόνο οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έρχονται για να παίξουν μόνο για το γόητρό τους.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια | ΗΤ Χ | 2,25

Ανάλυση

Από τη μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Λεμεσού με 3-1 προέρχεται ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η νίκη μάλιστα για τους φιλοξενούμενους ήρθε με ανατροπή, αφού στο 48′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως με τρία τέρματα στο 65′, στο 68′ και στο 78′ κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο που μπορεί να τους χαρίσει ακόμα και τον τίτλο αν δεν υπα΄ρξουν απώλειες στη συνέχεια. Σήμερα, η ομάδα του Τραμετσάνι έχει μπροστά της το μεγάλο ντέρμπι μίσους της πρωτεύουσας και θέλει τη νίκη τόσο για το γόητρο, αλλά ακόμα περισσότερο για βαθμολογικούς λόγους. Ακολουθεί αγώνας για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στο Παραλίμνι, όμως δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές. Απόντες θα είναι ο αμυντικός Ιωάννου και ο χαφ Γκέντσογλου.

Από την άλλη μεριά, η Ομόνοια πήρε την πρώτη της νίκη στα play off, επικρατώντας με 3-1 εντός έδρας επί της ΑΕΛ. Στο 24′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όμως στο 81′ ήρθε η ισοφάριση και το παιχνίδι άνοιξε πολύ. Με δύο γκολ στο 83′ και στο 90′, το «τριφύλλι» πήρε το τρίποντο, όμως χωρίς να έχει κάποιο βαθμολογικό αντίκρυσμα, καθώς έχει μείνει εκτός στόχων εδώ και καιρό. Σήμερα, η ομάδα του Αναστασίου πάει στο ντέρμπι με σκοπό ένα διπλού γοήτρου και σε αυτήν την προσπάθεια δε θα είναι διαθέσιμοι ο μπακ Λόρα, οι χαφ Ζίβετς και Κατελάρης και ο εξτρέμ Χριστοφή.

Εκτίμηση

Μεγάλη η αντιπαλότητα των δύο ομάδων, όμως το κίνητρο είναι με την έδρα. Πάντως, πιστεύω ότι στο ημίχρονο δε θα έχει κριθεί τίποτα με την ισοπαλία να είναι πιθανή. ΗΤ Χ

Σε ενδιαφέρει