Στρασβούργο – Γκινγκάμπ

Τελικός Λιγκ Καπ στη Γαλλία ανάμεσα στο Στρασβούργο και την Γκινγκάμπ με τον νικητή να παίρνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
strasbourg guingamp

Η ώρα για τον πρώτο τελικό στη Γαλλία έφτασε.

Δύο ομάδες που δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν συμμετοχή στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, Στρασβούργο και Γκινγκάμπ, κυνηγούν την κούπα στον τελικό του Λιγκ Καπ της χώρας και παράλληλα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν.

Τα προγνωστικά μου

22:05 | Στρασβούργο – Γκινγκάμπ | GG | 2,13

Ανάλυση

Όσο κι αν δεν το πιάνει το μάτι κάποιου, το Στρασβούργο έχει την ευκαιρία του να κατακτήσει το τέταρτο Λιγκ Καπ της ιστορίας τους, καθώς μετρά ήδη τρία σε ισάριθμους τελικούς. Η πρώτη κούπα κατακτήθηκε το 1964, η δεύτερη το 1997 και η τρίτη το 2005. Αυτό, λοιπόν, είναι ίσως το σημαντικότερό της ματς τα τελευταία χρόνια, καθώς πέρασαν πολύ δύσκολες σεζόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και μάλιστα σε χαμηλότερες κατηγορίες. Το θετικό, βέβαια, είναι ότι επέστρεψε δυνατή και απόψε διεκδικεί μια κούπα. Είναι φανερό ότι το τελευταίο τρίμηνο υπήρχε μόνο αυτό το ματς στο μυαλό όλων, καθώς είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία της νίκη στη Λιγκ 1 σημειώθηκε στις 26/1 κόντρα στην Μπορντό. Μάλιστα, αυτή απέκλεισε για να βρεθεί στον αποψινό τελικό. Στα τελευταία δύο ματς, πήρε βαθμό κόντρα στη Λιόν εντός έδρας (2-2), ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, έχασε τη νίκη στην έδρα της Νις με το ίδιο σκορ (2-2). Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Μπορντό, προηγουμένως είχε αποκλείσει τις ομάδες που βρίσκονται στη 2η (Λιλ εντός έδρας), στην 3η (Λιόν εκτός) και στην 4η θέση (Μαρσέιγ εκτός) της βαθμολογίας. Όλοι έτοιμοι στην ομάδα του Λορί.

Δεν της πάει τόσο το Λιγκ Καπ, αφού η Γκινγκάμπ έχει τη δική της παράδοση στο πιο σημαντικό θεσμό, αυτόν του Κυπέλλου Γαλλίας, έχοντας μάλιστα δύο κατακτήσεις. Ωστόσο, έχει την ευκαιρία απόψε να γράψει τη δική της ιστορία και σε αυτόν τον θεσμό. Μάλιστα, πρέπει να της πιστωθεί το γεγονός ότι δεν παράτησε τον θεσμό, παρά το γεγονός ότι δεν θα γλιτώσει κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον το μπαράζ παραμονής, ενώ φυσικά κινδυνεύει πάντα με άμεσο υποβιβασμό. Στον πάγκο βρίσκεται τους τελευταίους ο Γκουβερνέκ που αντικατέστησε τον Κομπουαρέ, ο οποίος πέρσι είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του. Πριν από τη διακοπή επικράτησε της Ντιζόν (1-0) με πέναλτι στο 86’ τη αναμέτρησης και για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν βγήκε από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού. Για να φτάσει έως εδώ απέκλεισε Ανζέ, Μονακό εντός έδρας, Νις εκτός έδρας και φυσικά την Παρί Σεν Ζερμέν εκτός έδρας με δύο πέναλτι στο 81’ και το 90’. Βέβαια, δέκα μέρες αργότερα, η Παρί την τιμώρησε επικρατώντας 9-0… Εκτός μόνο ο εξτρέμ Κοκό.

Πιθανές ενδεκάδες

Στρασβούργο

(3 – 5 – 2)

Σελς

Μαρτίνεζ

Κονέ

Μίτροβιτς

Κάρολ

Σισοκό

Φοφανά

Τόμασον

Λαλά

Μοτίμπα

Αζόρκε

Γκινγκάμπ

(4 – 3 – 3)

Καϊλάρ

Τραορέ

Κερμπράτ

Σορμπόν

Ρεμπόσο

Φιρί

Εντόνγκ

Μπλας

Τουράμ

Μεντί

Μπενεζέ

Εκτίμηση

Καμία ομάδα δεν πρόκειται να φοβηθεί την άλλη, αφού καμία δεν θεωρεί τον εαυτό της αουτσάιντερ. Έτσι, λοιπόν, θα μπουν να κερδίσουν την κούπα και όχι να την «κλέψουν». Πάμε στο GG.

Σε ενδιαφέρει