Γκενκ – Άντερλεχτ

Μεγάλο ντέρμπι στο Βέλγιο με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Γκενκ και τη Άντερλεχτ.
genk anderlecht

Πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ για τον πρωταθλητή στο Βέλγιο και από τη στιγμή που οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν μειωθεί, ακόμα και η Άντερλεχτ έχει ελπίδα.

Μεγάλο ντέρμπι, λοιπόν, με την Γκενκ που τερμάτισε 1η να φιλοξενεί την Άντερλεχτ, με τη μεταξύ τους διαφορά να έχει μειωθεί στους 6 βαθμούς, όταν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αυτή ήταν στους 12.

Τα προγνωστικά μου

21:30 | Γκενκ – Άντερλεχτ | 1 | 1,80

Ανάλυση

Ήταν η καλύτερη ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και απόλυτα δίκαια η Γκενκ τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που της χαρίζει από τώρα το εισιτήριο για προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ίδια, βέβαια, καθώς στόχος της είναι ο τίτλος και μόνο αυτός. Πάντως, με αυτό το ιδιότυπο σύστημα στο πρωτάθλημα του Βελγίου, η διαφορά της από τη 2η Μπριζ, από εκεί που ήταν στους 7 βαθμούς, τώρα είναι στους 4. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, δέχθηκε γκολ στο 93’ από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και έτσι έμεινε στο τελικό 3-3. Σύνθημα για το πρωτάθλημα έδωσε όπως ήταν φυσικό ο προπονητής της ομάδας, Κλεμάν. Αποχώρησε για το MLS και το Τορόντο ο χαφ Ποθουέλο.

Βάσει εικόνας η Άντερλεχτ απέχει πάρα πολύ από Γκεν και Μπριζ, αλλά από τη στιγμή που η διαφορά που είχε από την 1η θέση, μειώθηκε από τους 12 στους 6 βαθμούς έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Για το αν μπορεί πράγματι να κάνει το κάτι παραπάνω θα φανεί από το αποψινό ντέρμπι κόντρα στην Γκενκ, που αποτελεί τεστ δυνατοτήτων. Πάντως στα τελευταία τρία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Η τελευταία ήταν στην έδρα της Οστάνδης με 2-0. Για νίκες που της δίνουν αυτοπεποίθηση μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Ρούτεν, που πάντως δεν θέλησε να αποδεχθεί τον ρόλο του διεκδικητή του τίτλου. Εκτός ο βασικός φορ, Ντιματά και ο εξτρέμ Μπακάλι. Δεν υπολογίζεται, φυσικά, ο Βράνιες.

Εκτίμηση

Είναι λίγο… τρελό αυτό που συμβαίνει στο Βέλγιο, με το να μειώνονται οι διαφορές χωρίς κανένα λόγο, αλλά προσαρμοζόμαστε σε αυτό. Για αυτό τον λόγο θα στηρίξω τη νίκη των γηπεδούχων, που ήταν καλύτεροι από την Άντερλεχτ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και σήμερα έχουν την ευκαιρία να τη βγάλουν εκτός διεκδίκησης. Άσος.

Σε ενδιαφέρει