Λαμία – Πανιώνιος

Η Λαμία κάνει ένα καταπληκτικό δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Πανιώνιος, είναι επίσης σε ευνοϊκή θέση, όσον αφορά τη σωτηρία.
lamia panionios

Η Λαμία έχει εντυπωσιάσει από τη μέση της χρονιάς και μετά. Από τότε που την ανέλαβε ο Χάβος, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι πως βοήθησαν πολύ και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Μόνο με “αυτοκτονία” στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές θα κινδυνέψει, ενώ έχει φτάσει και στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πανιώνιος, παρά τα μεγάλα διοικητικά προβλήματά του, λογικά δεν θα κινδυνέψει και θα πρέπει να κάνει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Λάμία – Πανιώνιος | Χ | 3,00

Ανάλυση

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι οπαδοί, η διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τιμ της Λαμίας. Σε λίγες μέρες παίζουν στον ημιτελικό του κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΚ και φυσικά αυτό είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ομάδας. Ως τώρα, έκανε ροτέισιον στο κύπελλο, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τώρα, έχοντας εξασφαλίσει, κατά μεγάλο βαθμό, τη σωτηρία, μπορεί να προφυλάξει κάποιους από τους βασικούς του ο Χάβος και στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα σήμερα, εκτός από την αμφίβολη συμμετοχή του Καραμάνου, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό μέσα στην εβδομάδα και μπορεί να μην μπει στην αποστολή.

Τελευταία ήττα της Λαμίας στο πρωτάθλημα ήταν στις 2 Φλεβάρη, μέσα στην έδρα της από τον Παναιτωλικό. Από τότε έχει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε έξι ματς.

Μετά τον Πανιώνιο, το πρόγραμμα της Λαμίας ως το τέλος του πρωταθλήματος έχει ως εξής: ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός, Ολυμπιακός εκτός και Απόλλων εκτός. Σε αυτά τα παιχνίδια, συν αυτό με τον Πανιώνιο, θέλει να πάρει τρεις – τέσσερις πόντους για να σωθεί και βαθμολογικά.

Ο Πανιώνιος έχει ένα πόντο λιγότερο από τη σημερινή του αντίπαλο και περίπου τα ίδια ισχύουν και γι’ αυτόν, όσον αφορά τη σωτηρία. Η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει υπέρβαση φέτος, καθώς ιδιαίτερα μετά τη μέση της χρονιάς, υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά διοικητικά προβλήματα, που επηρεάζουν και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του αντέχουν και έγιναν και καλές προσθήκες το Γενάρη, με σημαντικότερη κίνηση την επιστροφή του παλιού αρχηγού, Γιάννη Μανιάτη. Οι Ντουρμισάι και Μανοϊλοβιτς επέστρεψαν από τις εθνικές τους και πλέον ο Πανιώνιος είναι σχεδόν πλήρης. Δεν θα αγωνιστούν οι Καμαρά, Κότνικ, Κούρντι.

Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν οκτώ ήττες, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες σε δώδεκα ματς μακριά από την έδρα τους, ενώ στους τέσσερις αγώνες που τους μένουν, θα αντιμετωπίσουν τους: Λάρισα εντός, Λεβαδειακός εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός και Αστέρας Τρίπολης εκτός.

Εκτίμηση

Εκτιμώ πως οι δύο ομάδες θα είναι απόλυτα ευχαριστημένες με την ισοπαλία και τον ένα βαθμό, δεδομένων των συνθηκών. Η Λαμία γιατί δεν θα χάσει και θα πάει με καλή ψυχολογία στον ημιτελικό με την ΑΕΚ και ο Πανιώνιος γιατί ο ένας πόντος θα του είναι χρησιμότατος στη συνέχεια, για τη σωτηρία.

Σε ενδιαφέρει