Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης

Η Λάρισα και ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχουν "καθαρίσει" ακόμη με τον υποβιβασμό, χωρίς πάντως να είναι φαβορί για να πέσουν.
larisa asteras

Η Λάρισα και ο Αστέρας Τρίπολης ισοβαθμούν στην 11η θέση της βαθμολογίας, με μόλις τέσσερις πόντους περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη. Επομένως, η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που θα βολέψει και τους δύο, γι’ αυτό άλλωστε και είναι τόσο χαμηλά οι αποδόσεις για το Χ.

Τα προγνωστικά μου

19:30 | Λάρισα – Αστέρας | Χ | 2,75

Ανάλυση

Η Λάρισα είναι η πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα της κατηγορίας. Τη μία κάνει μεγάλες νίκες και την άλλη χάνει με κάτω τα χέρια. Φαίνεται πάντως, πως χάρη κυρίως στην καλή της έδρα, δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Ο κ. Κούγιας κάνει ήδη τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν και καθημερινά ακούγονται καινούρια ονόματα μεταγραφών. Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που φεύγουν, με τους Ντέλετιτς και Νούνιτς να κάνουν την αρχή. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έχουν πετύχει τα μισά από τα γκολ της Λάρισας φέτος.

Ο Τζιανλούκα Φέστα παραμένει στον πάγκο, αν και έχει απολυθεί και παραιτηθεί καμιά δεκαριά φορές. Φυσικά, όλα αυτά είναι συνηθισμένα τελευταία στη Λάρισα, αφού οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Επτά παίκτες της ενδεκάδας είναι από το πρώην γιουγκοσλαβικό μπλοκ, ενώ στο τέρμα είναι ο εξαιρετικός Ισλανδός, Κρίστινσον, του οποίου το συμβόλαιο θέλει να ανανεώσει η ΑΕΛ.

Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, η ΑΕΛ έχει να παίξει με τους, Πανιώνιο εκτός, ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εντός. Πολύ δύσκολο πρόγραμμα δηλαδή, οπότε ο κάθε βαθμός μπορεί να είναι σωτήριος γι’ αυτήν.

Το μυαλό όλων στην Τρίπολη είναι στο ματς με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η χρονιά δεν έχει σωθεί ακόμη, όσον αφορά το πρωτάθλημα, αλλά με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και σχετικά βατό πρόγραμμα στη συνέχεια, δύσκολα θα πέσει η ομάδα του Παράσχου. Στα ημιτελικά του κυπέλλου όμως δεν φτάνεις κάθε χρόνο, οπότε η διοίκηση έχει θέσει ως πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Ο Αστέρας υποδέχεται το Λεβαδειακό στην επόμενη αγωνιστική, μετά ταξιδεύει στα Γιάννενα για να παίξει με τον ΠΑΣ και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με ΟΦΗ εκτός και Πανιώνιο εντός. Σε αυτά τα ματς, οι Αρκάδες μπορούν να πάρουν τουλάχιστον έξι βαθμούς, οπότε ακόμη και με ισοπαλία σήμερα, θα είναι σχεδόν σίγουροι οτι θα σωθούν.

Δεν παίζουν σήμερα λόγω τιμωρίας, οι Ιγκλέσιας και Παπαδόπουλος, ενώ ο Μαρκ Φερνάντες δεν μπήκε στην αποστολή λόγω τραυματισμού. Μετά τη διακοπή των εθνικών έχουν μειωθεί πολύ τα προβλήματα για τον Παράσχο.

Εκτίμηση

Ειδικότητα του Παράσχου τα κλειστά ματς, ενώ και η Λάρισα, με Ιταλό προπονητή, παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμοτήτων. Δεν είναι τυχαίο πως η απόδοση για την ισοπαλία έχει πέσει τόσο πολύ. Θα πάω κι εγώ με το Χ!

Σε ενδιαφέρει