Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Σπουδαίο ματς για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τον Λεβαδειακό να παίζει το τελευταίο του χαρτί και τα Γιάννινα να βλέπουν το ματς ως ευκαιρία να "καθαρίσουν".
levadeiakos pas giannina

Ο Λεβαδειακός δεν έχει άλλα περιθώρια για γκέλα, αφού με μόλις είκοσι πόντους βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ έχει τρεις πόντους περισσότερους και οι άνθρωποί του ξέρουν οτι αν κερδίσουν, είναι πολύ πιθανό να σώσουν την κατηγορία.

Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν εφόσον θα γίνει η αναδιάρθρωση που είχε αποφασιστεί στην αρχή της χρονιάς. Γιατί αν δεν γίνει, δεν θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες κι άλλη μία θα πάει σε μπαράζ παραμονής, αλλά θα πέσουν δύο ομάδες και θα ανέβουν άλλες δύο από τη Β’ Εθνική.

Τα προγνωστικά μου

17:15 | Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα | 2 | 3,45

Ανάλυση

Αν καταφέρει και φέτος να σωθεί ο Λεβαδειακός, κανονικά θα πρέπει να του δώσουν μια ελευθέρας να παίζει για πάντα στη Σούπερ Λίγκα. Είναι σίγουρα η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, μετά τον Απόλλωνα και βασίζεται στην έδρα της για να σωθεί. Όμως, έχει σκοράρει μόλις δεκαπέντε γκολ σε 25 αγώνες και αν συνεχίσει έτσι, δεν έχει καμία ελπίδα να σώσει την κατηγορία.

Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Θα αντιμετωπίσει, τους Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟΚ εκτός, καθώς και την ΑΕΚ στη Λιβαδειά. 

Η διοίκηση της ομάδας έβαλε γενική είσοδο 5 ευρώ για να μαζέψει κόσμο στο γήπεδο, ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις του σέντερ φορ, Ιωαννίδη, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και λέγεται οτι του έχει γίνει πρόταση από την Ιταλία. Μάλιστα, ο Λεβαδειακός του ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο, οπότε σίγουρα θα αποκομίσεικι αυτός κάποιο κέρδος αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σίγουρα δεν είναι κάτι το σπουδαίο φέτος, αλλά σαφώς και είναι καλύτερη ομάδα από το Λεβαδειακό. Πάντως, έχει μια τεράστια αδυναμία να παίρνει βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια του, με μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία στα δώδεκα ματς που έχει δώσει.

Μετά τη Λιβαδειά, τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει να δώσει ο ΠΑΣ είναι τα εξής: ΟΦΗ εκτός, Αστέρας Τρίπολης εντός, Πανιώνιος εκτός και ΠΑΟΚ εντός. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως αν κερδίσει στη Λιβαδειά θα κάνει πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή.

Οι Σεργκελασβίλι και Κριζμάν επιστρέφουν στην αποστολή, με τον πρώτο να έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, από τον Ιανουάριο όταν και αποκτήθηκε. Οι Σιόντης, Λίλα, Ξύδας, Σκόνδρας και Λεό είναι εκτός αποστολής.  

Εκτίμηση

Το γεγονός πως ο Λεβαδειακός θέλει μόνο τη νίκη, θα τον κάνει να ανοιχτεί. Ο ΠΑΣ όμως είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και μπορεί να πετύχει ένα μεγάλο διπλό.

Σε ενδιαφέρει