Φράιμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου

Σπουδαίο ματς για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλέον σκέφτεται μόνο την Μπουντεσλίγκα. Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο η Φράιμπουργκ.
freiburg bayern

Ο αποκλεισμός στο Champions League απογοήτευσε τους οπαδούς της Μπάγερν, όμως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ομάδα, καθώς πλέον θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος. Για την Φράιμπουργκ, πάντα είναι σημαντικό ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν, αλλά σίγουρα δεν “καίγεται” βαθμολογικά.

Τα προγνωστικά μου

16:30 | Φράιμπουργκ – Μπάγερν | ΗΤ Χ | 3,08}!

Ανάλυση

Η Φράιμπουργκ έχει έντεκα πόντους διαφορά από την επικίδυνη ζώνη και αν μη τι άλλο θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής όσον αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού. Η έδρα της είναι μία από τις πιο δυνατές στην πρωτάθλημα, καθώς έχει μόλις τρεις ήττες σε δεκατρία παιχνίδια, με πιο πρόσφατη το 2-4 από τη Χόφενχαϊμ, στα τέλη Γενάρη. Η ομάδα έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ, σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Για να πάρει έστω και ένα πόντο κόντρα στην Μπάγερν, χρειάζεται πολύ τύχη, αλλά και αμυντική προσήλωση. Πάρα πολλά τα προβλήματα για σήμερα, καθώς δεν θα παίξουν για διάφορους λόγους οι Κατ, Κλάιντινστ, Σαλάι, Γκούλντε, Κοχ και Κίμπλερ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λίνχαρτ. Ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με την Μπάγερν, έχει φέρει Over 2,5. 

Στα ίσια είναι με την Ντόρτμουντ η Μπάγερν, καθώς οι δυο τους ισοβαθμούν με 60 πόντους. Και οι δύο αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέχεια. Η εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ έχει ρίξει ψυχολογικά τους Βαυαρούς, οι οποίοι θέλανε πολύ την ευρωπαϊκή διάκριση φέτος. Τώρα πλέον, μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να σώσει τη χρονιά, με δεδομένο πως το κύπελλο (είναι στα προημιτελικά με την Χάιντενχαϊμ) δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο στη συνείδηση των οπαδών της.

Εκτός έδρας είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, με δέκα νίκες και τρεις ήττες σε δεκατρείς αγώνες. Τελευταία γκέλα της Μπάγερν ήταν στις 2/2, όπου έχασε από τη Μπάγερ στο Λεβερκούζεν. Από τότε έχει μόνο νίκες, έχοντας μοιράσει πεντάρες και εξάρες σε αξιόλογους αντιπάλους.

Οι Τολισό, Ρόμπεν και Ντέιβις είναι εκτός αποστολής. Δεν πρόκειται να δούμε τίποτα σπουδαίες αλλαγές στην ενδεκάδα, με εξαίρεση ίσως την επιστροφή του Τόμας Μίλερ στα δεξιά της επιθετικής γραμμής. 

Τα δέκα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Μπάγερν στην Bundesliga, είχαμε over 2,5 γκολ. Επίσης, η Μπάγερν δεν έχει ηττηθεί στα 26 από τα 27 παιχνίδια της κόντρα στη Φράιμπουργκ, σε όλες τις διοργανώσεις στη Γερμανία. 

Πιθανές ενδεκάδες

Φράιμπουργκ

(4-4-2)

Σβόλοου

Στέντζελ

Σλότερμπεκ

Χάιντζ

Γκίντερ

Χάμπερερ

Αμπράσι

Φραντς

Γκρίφο

Πέντερσεν

Νίντερλέχνερ

Μπάγερν

(4-1-4-1)

Νόιερ

Αλάμπα

Μπόατενγκ

Ζίλε

Κίμιχ

Τιάγκο

Μίλερ

Γκορέτσκα

Ροντρίγκεζ

Κομάν

Λεβαντόφσκι

Εκτίμηση

Η Μπάγερν είναι όντως το φαβορί. Αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την τεράστια απόδοση για την ισοπαλία στο ημίχρονο. Η Φράιμπουργκ δεν είναι τυχαία ομάδα και οι παίκτες της Μπάγερν θα είναι αγχωμένοι, λόγω της σημαντικότητας του αγώνα. Θα πάω στο Ημίχρονο Χ με απόδοση πάνω από 3,00.

Σε ενδιαφέρει