ΑΕΚ – Άρης

Με το μυαλό στη ρεβάνς με τη Μπάμπεργκ, αλλά και στη σκιά του τραυματισμού του Ματσιούλις, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ.
aris aek

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με την τιμωρία του Ολυμπιακού, είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ να πάρει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό. Ο Άρης λογικά έχει ξεμπερδέψει με τον υποβιβασμό, αφού απέχει τρεις νίκες από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα προγνωστικά μου

17:00 | ΑΕΚ – Άρης (+12,5) | 2 | 1,85

Ανάλυση

Η ΑΕΚ το πάλεψε αρκετά στη Βαμβέργη και ηττήθηκε με τέσσερις πόντους από τη Μπάμπεργκ. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ και αν εξαιρέσουμε ένα κακό διάστημα στην αρχή του ματς και στο τέλος του, άξιζε ακόμη και να κερδίσει. Πλέον, θέλει νίκη με πέντε πόντους στο ΟΑΚΑ για να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Champions League.

Όμως, πολύ πιο σημαντικό γεγονός από την ήττα στη Γερμανία, ήταν ο τραυματισμός του Ματσιούλις, ο οποίος έπαθε κάταγμα στον αγκώνα και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν μπορεί να γίνει κάποια προσθήκη για τα ευρωπαϊκά ματς, όμως, για το ελληνικό πρωτάθλημα, η “ένωση” έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει τον Λιθουανό με κάποιον ξένο αθλητή.

Το πρωτάθλημα έγινε ξαφνικά πολύ ενδιαφέρον για την ομάδα του Μπάνκι, αφού η τιμωρία του Ολυμπιακού θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Έτσι, ο “δικέφαλος” είναι πολύ κοντά στη δεύτερη θέση, αφού έχει δύο νίκες περισσότερες από Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα που ακολουθούν. Αυτό σημαίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Επομένως, θα υπάρχει απόλυτη σοβαρότητα κόντρα στον Άρη και σίγουρα το μυαλό των παικτών θα είναι εκεί.

Ο Άρης έχει κάνει άλματα σε σχέση με το ξεκίνημα στη σεζόν και απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να κινδυνέψει. Έχασε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αυτό τον πλήγωσε, όμως σίγουρα δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί στο ΟΑΚΑ. Το ρεκόρ των “κιτρίνων” είναι στο 6-14, ενώ η τελευταία τους νίκη στο πρωτάθλημα ήταν στις 2 Φλεβάρη, κόντρα στον Πανιώνιο.

Το γεγονός πως έχει μια διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, δεν οφείλεται κυρίως σε αυτόν, αλλά στο γεγονός πως οι Κολοσσός και Ρέθυμνο δεν μπορούν να κερδίσουν με τίποτα. Η αλήθεια είναι πως αν δεν γίνουν “θαύματα”, ο Άρης δεν μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, όμως είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κόπωση των παικτών της ΑΕΚ και να χρησιμοποιήσει τη φρεσκάδα του.

Εκτίμηση

Δεν μπορεί να μην επηρεαστεί η ΑΕΚ από τον τραυματισμό του Ματσιούλις και το γεγονός πως σε λίγες μέρες παίζει με τη Μπάμπεργκ την πρόκρισή της σε φάιναλ φορ Champions League. Θα πάω με το διπλό, αφού με καλύπτουν οι 12,5 πόντοι πλεονέκτημα υπέρ του Άρη.

Σε ενδιαφέρει