Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις

Χωρίς αύριο το ματς του ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, μετά την κατραπακιά των Κανάριων Νήσων.
olympiakos zalgiris

Κι εκεί που πριν δυο μήνες ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο, τώρα τρέχει για να πάρει την πρόκριση στο Top 8. Η Ζαλγκίρις παλεύει ακόμη, παρότι οι πιθανότητες να περάσει στα πλέι οφ, είναι συντριπτικά κατά της. Το σίγουρο είναι, πως ήττα στο ΣΕΦ, αποκλείεται οριστικά.

Στον πρώτο γύρο: Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 83 – 75.

Τα προγνωστικά μου

21:30 | Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις (+4,5) | 2 | 1,80

Ανάλυση

Όποιος είδε τον αγώνα με την Γκραν Κανάρια στην Ισπανία, θα έχει σχηματίσει την άποψη οτι ο Ολυμπιακός δεν αξίζει να είναι στο Top 8. Μια ομάδα για λύπηση, χωρίς ποιότητα στο ρόστερ, ψυχολογικά πεσμένη και με έναν Μπλατ να κάνει απέλπιδες προσπάθειες για να τονώσει τον εγωισμό των παικτών του. Από την άλλη, είναι αυτός ο πραγματικός Ολυμπιακός ή μήπως είναι η ομάδα που όλοι θαύμασαν στην αρχή της σεζόν. Το σίγουρο είναι πως αν προχωρήσουν οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι άλλη ομάδα στα πλέι οφ, με τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς μέσα. Το χειρότερο για τους δευτεραθλητές Ελλάδας είναι πως πλέον δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ακόμη κι αν κερδίσουν τα δύο παιχνίδια που τους απομένουν, αν οι Παναθηναϊκός, Μιλάνο και Μπασκόνια κάνουν το δύο στα δύο, η ελληνική ομάδα μένει εκτός συνέχειας Ευρωλίγκας. Άρα για να προκριθεί σίγουρα ο Ολυμπιακός, θέλει το δύο στα δύο (την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Νταρουσάφακα) και να χάσει έστω ένα ματς, είτε το Μιλάνο, είτε ο Παναθηναϊκός, είτε η Μπασκόνια. Το ματς με τη Ζαλγκίρις είναι πάρα πολύ κρίσιμο, γιατί σε περίπτωση ήττας, ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλειστεί από αυτή την αγωνιστική, αν παράλληλα κερδίσουν οι Μπασκόνια, Παναθηναϊκός και Μιλάνο. Οδηγός για το ματς με τη Ζαλγκίρις, θα είναι αυτό κόντρα στην Μπάγερν πριν από δύο αγωνιστικές, όπου ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και βοηθήθηκε πολύ από τον κόσμο του στο Φάληρο. Οι Λεντέι και Μιλουτίνοφ θα χρειαστεί να κάνουν ένα μεγάλο ματς και να βοηθηθούν από τους Παπανικολάου και Πρίντεζη, οι οποίοι ήταν μέτριοι στην Γκραν Κανάρια. Ο Τουπάν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην Ισπανία και ήταν το μόνο ευχάριστο για τον Μπλατ, ενώ καλός ήταν για ακόμη μια φορά ο Γουέμπερ. Τι να κάνει όμως μόνος του ο Αμερικάνος, αφού ο βασικός γκαρντ, Γουίλιαμς-Γκος, είναι επιεικώς μέτριος. 

Για τη Ζαλγκίρις το ματς είναι τελικός. Αν δεν κερδίσει σήμερα, αποκλείεται 100%. Αν πάρει τη νίκη, θα θέλει επίσης νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη και παράλληλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα να την βολέψουν. Δύσκολα πράγματα για την ομάδα του Σάρας, αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο Λιθουανός δεν τα παρατάει ποτέ και θα παίξει τα ρέστα του στο ΣΕΦ. Πριν από έξι αγωνιστικές, όλοι την είχαν για χαμένη τη Ζαλγκίρις, αφού είχε κάνει τρεις σερί εκτός έδρας ήττες. Όμως, στα τελευταία έξι έχει πέντε νίκες και μία ήττα (εκτός από τη Μπασκόνια) με αποτέλεσμα να παραμένει ζωντανή. Οι Ντέιβις και Γουόλτερς είναι οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές. Όμως, βασικά η Ζαλγκίρις είναι ομάδα προπονητή. Έχει κάποια πολύ καλά εργαλεία, κυρίως Λιθουανούς παίκτες, αλλά βασίζεται πολύ στην σκληρή άμυνα και την άρτια τακτική του Σάρας.

Εκτίμηση

Όπως είδα τον Ολυμπιακό κόντρα στη Γκραν Κανάρια, φοβάμαι οτι θα χουμε δράματα στο ΣΕΦ. Επειδή όμως η ομάδα του Μπλατ παίζει καλά τελευταία στο ΣΕΦ, θα πάω με το διπλό, αλλά με χάντικαπ υπέρ της Ζαλγκίρις και όχι στο καθαρό διπλό.

Σε ενδιαφέρει