Kύπρος – Βέλγιο

Για το... θαύμα θα παλέψουν οι Κύπριοι απέναντι στο φαβορί του ομίλου.
kipros velgio

Η Κύπρος υποδέχεται το Βέλγιο για τη 2η αγωνιστική του 9ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Kαι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους, όμως το έργο των γηπεδούχων γίνεται σαφέστατα πολύ πιο δύσκολο σε αυτόν τον αγώνα.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Κύπρος – Βέλγιο | Χ2 & GG | 2,69

Aνάλυση

Με το σαρωτικό 5-0 επί του Σαν Μαρίνο εντός έδρας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020 η Κύπρος. Σε ένα ματς που δε χωράει σχολιασμός λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-0 στο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη έκαναν οικονομία δυνάμεων πετυχαίνοντας ακόμα ένα για το τελικό αποτέλεσμα. Δύο γκολ με πέναλτι πέτυχε ο Πιέρος Σωτηρίου, όμως δυστυχώς τραυματίστηκε στο 27′ και αναγκάστηκε να αποχωρήσει με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για το ματς με το Βέλγιο. Σαφέστατα, πολύ πιο δύσκολη είναι τώρα η αποστολή της ομάδας του Σιμόν, η οποία θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί απέναντι στο μεγάλο φαβορί του ομίλου. Δεν αλλάζει κάτι στο 4-2-3-1 και αν δεν προλάβει ο Σωτηρίου, στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μυτίδης.

Από την άλλη μεριά, το Βέλγιο έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, επικρατώντας στην πρεμιέρα εντός έδρας με 3-1 επί της Ρωσίας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Τίλεμανς και Αζάρ (2), ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Τσερίσεφ μετά από τραγικό λάθος του Κουρτουά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πάνε στην Κύπρο με σκοπό το διπλασιασμό των νικών και ίσως παραταχθούν με την ίδια ενδεκάδα της πρεμιέρας. Αν όχι, ίσως χρησιμοποιηθούν οι Καράσκο, Φερμάελεν και Τσαντλί που έμειναν στον πάγκο. Ο κόουτς Μαρτίνες δεν έχει στη διάθεσή του τους Μουνιέ, Λουκάκου, Κομπανί, Ντε Μπρόινε και Βίτσελ. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μπατσουαγί, έχοντας στα άκρα τους Αζάρ και Μέρτενς.

Πιθανές ενδεκάδες

Κύπρος
(4-2-3-1)

Παναγή
Δημητρίου
Μερκής
Λαΐφης
Ιωάννου
Αρτυματάς
Εφρέμ
Παπουλής
Καστάνος
Αβραάμ
(Σωτηρίου) Μυτίδης

Βέλγιο
(3-4-3)

Κουρτουά
Φερτόγκεν
Μπογιάτα
Αλντερβάιρελντ
Τ. Αζάρ
Τίλεμανς
Ντεντόνκερ
Καστάνιε
Ε. Αζάρ
Μπατσουαγί
Μέρτενς

Εκτίμηση

Δεν τίθεται για το ποια ομάδα είναι το φαβορί εδώ. Πιστεύω, όμως, ότι η Κύπρος μπροεί να πετύχει ένα γκολ και να μας δώσει το συνδυαστικό Χ2 & GG.

Σε ενδιαφέρει