Βοσνία – Αρμενία

Θέλει να αποφύγει τις εκπλήξεις η Βοσνία στην πρεμιέρα της κόντρα στην Αρμενία.
Edin Dzeko

Στη μάχη των προκριματικών του Euro 2020 και η Βοσνία.

Για τον όμιλο που συμμετέχει και η Ελλάδα, ο Τζέκο και η παρέα του, υποδέχονται την Αρμενία κόντρα στην οποία αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, ειδικά εντός έδρας.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Βοσνία – Αρμενία | OVER 2,5 | 1,85

Ανάλυση

Για ακόμα μία φορά άκρως ποιοτική η Βοσνία και όπως είναι σαφές ο στόχος της δεν μπορεί να είναι άλλος από την επιστροφή της στην τελική των μεγάλων διοργανώσεων. Μετά την αποτυχημένη πορεία της στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που η Ελλάδα την άφησε 3η και το Βέλγιο τερμάτισε 1ο, στο Nations League έδειξε σημάδια ανάκαμψης δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη φάση των προκριματικών του Euro. Κόντρα σε Αυστρία και Β. Ιρλανδία, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη και 1η, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Από το 2017 και μετά έχει μόλις δύο ήττες σε φιλικά ματς κόντρα σε Ισπανία και Μεξικό κι άλλη μία από το Βέλγιο με 4 – 3, ενώ η πραγματικά μεγάλη της γκέλα ήταν αυτή κόντρα στην Κύπρο που ηττήθηκε με 3 – 2. Εννοείται ότι υπάρχει μια γερή φουρνιά τα τελευταία χρόνια, αποτελούμενη από τους Τζέκο, Πιάνιτς, Βίστσα κλπ. που με αυτούς θα πορευθεί και φέτος.

Ο Μικιταριάν και κάποιοι άλλοι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σκηνικό στην Αρμενία τα τελευταία χρόνια. Ο άσος της Άρσεναλ πραγματικά είναι τρία επίπεδα πάνω από τους συμπαίκτες του και ως εκ τούτου, η εθνική ομάδα της χώρας παραμένει σε μια… μετρίως μέτρια κατάσταση, αφού εκ των πραγμάτων απαιτούνται συνεχόμενες υπερβάσεις για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Στο Nations League κόντρα σε ΠΓΔΜ, Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν πήραν τρεις νίκες, μένοντας στη 2η θέση πίσω από την ΠΓΔΜ. Ενώ στην έδρα τους παρουσιάζονται πολύ ανταγωνιστικοί, μακριά από αυτή έχουν νικήσει μόνο το Γιβραλτάρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Βοσνία

(4 – 2 – 3 – 1)

Σέχιτς

Τοντόροβιτς

Σούνιτς

Ζουκάνοβιτς

Τσίβιτς

Μπέσιτς

Γκόιακ

Τζούλεβιτς

Πιάνιτς

Βίστσα

Τζέκο

Αρμενία

(4 – 2 – 3 – 1)

Αβαγιάν

Χαμπαρντζουμγιάν

Χαρουγιάν

Κατσατούροβ

Νταγκμπασιγιάν

Μπαρσεγκιάν

Γκριγκοριάν

Γκαζαριάν

Μικιταριάν

Ανταμγιάν

Μοβσιγιάν

Εκτίμηση

Σούπερ επιθετικά θα παίξει η Βοσνία που πάντα παίζει με αυτοπεποίθηση στην έδρα της, ενώ η Αρμενία δεν ξέρει ούτως ή άλλως να αμύνεται μακριά από την έδρα της. Over 2,5

Σε ενδιαφέρει