Άρης – ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής.
Άρης – ΠΑΟΚ

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ κορυφώνεται η δράση στην 20ή αγωνιστική της Betshop Basket League.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την είσοδό τούς στην 8άδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να «ρεφάρουν» κατά κάποιο τρόπο την ήττα τους από τον Ήφαιστο Λήμνου.

Τα προγνωστικά μου

18:00 | Άρης – ΠΑΟΚ | 2 | 1,94

Ανάλυση

Εκεί που ο προβληματισμός είχε υποχωρήσει στον Άρη λόγω των τριών συνεχόμενων νικών, αυτός επανήλθε, καθώς στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχει μόλις μία νίκη, στο εντός έδρας κόντρα στον Πανιώνιο. Κι αν οι ήττες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι σαν να μην έγιναν ποτέ, τα δείγματα γραφής στο εντός έδρας με τον Κολοσσό Ρόδου και στο εκτός με το Περιστέρι ήταν τραγικά. Κακή αμυντική συμπεριφορά, αφού και στα δύο ματς δέχθηκε 81 πόντους, ενώ στην Αθήνα παραλίγο να μην ξεπεράσει καν τους 60 πόντους. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι και πλέον απέχει αρκετά από τα πλέι-οφ, καθώς είναι δύο νίκες πίσω από τον Χολαργό, από τον οποίο έχει ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη. Στο ματς του α’ γύρου είχε ηττηθεί με 95-79 στην Πυλαία.

Τα οικονομικά προβλήματα που παραμένουν, παρά την προσωρινή… αντιβίωση από την οικογένεια Σαββίδη, φαίνεται ότι αρχίζουν να λυγίζουν κυρίως ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ. Μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, σε μια σειρά που κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι, υποδέχθηκε στην έδρα του τον Ήφαιστο Λήμνου και παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση κρίθηκε στην τελευταία φάση, η νίκη των φιλοξενούμενων στην Πυλαία (73-75) ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ και παρά την τελευταία αντεπίθεση των παικτών του Παπαθεοδώρου, ο Φρεϊμάνις με buzzer-beater υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του. Μοναδικός απών θα είναι ο Τζαμάλ Τζόουνς που χάνει όλη τη σεζόν.

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες είναι σε κακή κατάσταση, αλλά ο ΠΑΟΚ διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα και επιπλέον η ήττα από τον Ήφαιστο τον βάζει σε μια λογική να μην κάνει άλλη ήττα σε ματς που υπολογίζει νίκη. Πάμε με το 2.

Σε ενδιαφέρει