Γεωργία – Ελβετία

H σοβαρή Ελβετία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στην έδρα της ανεβασμένης Γεωργίας.
Γεωργία – Ελβετία

Η Γεωργία υποδέχεται την Ελβετία στην πρεμιέρα του 4ου προκριματικού ομίλου του Euro 2020. Οι Ελβετοί αποτελούν το πρώτο φαβορί για την πρόκριση, όμως πρέπει να το αποδείξουν στην έδρα μιας ομάδας που εντυπωσίασε στο Nations League.

Tα προγνωστικά μου

16:00 | Γεωργία – Ελβετία | 2-3 goals| 1,97

Aνάλυση

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η πορεία για τη Γεωργία στο πρόσφατο Nations League, όπου τερμάτισε πρώτη στο 1ο γκρουπ της τέταρτης κατηγορίας και πήρε τον προβιβασμό για την τρίτη. Το σύνολο του Βλαντιμίρ Βάις ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας ρεκόρ τερμάτων 12-2 απέναντι σε αντίπαλους όπως το Καζακστάν, η Λετονία και η Ανδόρα. Με την ίδια φόρα θέλουν να μπουν και στα προκριματικά του επόμενου Euro οι Γεωργιανοί, οι οποίοι σήμερα υποδέχονται το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στα τελικά και θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί, ενώ ακολουθεί και το ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

Από τη μεριά της, η Ελβετία προέρχεται από εξαιρετική παρουσία στο Nations League, όπου με τρεις νίκες και μία ήττα κατέλαβε την πρώτη θέση του 2ου γκρουπ της πρώτης κατηγορίας και προκρίθηκε για τα play off της διοργάνωσης. Σε αυτά τα προκριματικά ξεκινάει ως το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 και η μόνη ομάδα που μπορεί να την ανταγωνιστεί είναι η Δανία. Σήμερα, η ομάδα του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς θέλει να δείξει… ποιος είναι το αφεντικό με το «καλημέρα» και σε αυτήν την προσπάθεια δε θα είναι διαθέσιμος ένα από τα αστέρια της ομάδας, ο μέσος Σακίρι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα μείνει εκτός τόσο από τον αποψινό αγώνα στην Τυφλίδα, όσο και από τον επόμενο κόντρα στη Δανία (εντός).

H αποστολή της Γεωργίας

Τερματοφύλακες: Λόρια, Μακαρίτζε, Κβασκβάτζε

Αμυντικοί: Kάσια, Κβριρκβέλια, Κακαμπάτζε, Κοχολάβα, Ντβάλι, Ταμπίτζε, Καραμπάτζε

Μέσοι: Kανκάβα, Καζαϊσβίλι, Οκριασβίλι, Μερεμπασβίλι, Κβεκβεσκίρι, Γκβίλια, Κιτεϊσβίλι, Κακβετάτζε, Σεργκελασβίλι, Καντουρισβίλι

Επιθετικοί: Κακαράβα, Κβιλιτάια, Αρβελάτζε

Η αποστολή της Ελβετίας

Τερματοφύλακες: Σόμερ, Μβόγκο, Όμλιν

Αμυντικοί: Λιχτστάινερ, Ροντρίγκεζ, Σχαρ, Λανγκ, Κλόζε, Ελβέντι, Μπαμπού, Μπενίτο

Μέσοι: Tσάκα, Τσούμπερ, Τσακαρία, Φρόιλερ, Φασνάχτ, Στέφεν, Σο

Επιθετικοί: Mεχμέντι, Εμπολό, Γκαβράνοβιτς, Αγέτι

Εκτίμηση

H Γεωργία με την παρουσία της στο Nations League έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όμως κακά τα ψέματα δεν έφτασε ακόμα ο καιρός που θα κοντράρει στα ίσα ομάδες όπως η Ελβετία. Το διπλό είναι χαμηλό, οπότε θα πάω στο λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 GOAL

Σε ενδιαφέρει