Αγγλία – Τσεχία

Τα δύο φαβορί του πρώτου ομίλου στα προκριματικά του Euro 2020, κοντράρονται μεταξύ τους, από την πρεμιέρα κιόλας.
Αγγλία – Τσεχία

Η Αγγλία είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο αυτόν, αλλά αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να την απειλήσει, αυτή είναι η Τσεχία. Η Αγγλία είναι αήττητη στα τελευταία 18 παιχνίδια της σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς έχει να ηττηθεί από το 2007 κόντρα στην Κροατία.

Δες τι ισχύει στην προκριματική φάση του Euro 2020.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Αγγλία – Τσεχία | 1 & Under 3,5 | 1,89

Ανάλυση

Εντυπωσιακή η Αγγλία στο πρόσφατο Μουντιάλ, με τον Σάουθγκεϊτ να κάνει πολύ καλή δουλειά. Έφτασε ως τα ημιτελικά και πραγματικά θα μπορούσε να φτάσει και ως τον τελικό, αν ήταν λίγο πιο προσεκτική. Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε και στο Nations League, όπου ήταν εξαιρετική και τερμάτισε στην πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου της πρώτης κατηγορία. Και αυτό αποκτά πολύ μεγάλη αξία, όταν αντίπαλοί της ήταν οι Ισπανία και Κροατία. Το ρόστερ της είναι σαφώς το καλύτερο που είχε εδώ και δεκαετίες. Παίκτες όπως οι Κέιν, Στέρλινγκ, Σάντσο, Ντέλε Άλι και Γουόκερ, πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκή γήπεδα και μπορούν να φτάσουν την ομάδα αρκετά ψηλά. Πάντως για σήμερα υπάρχουν σημαντικές απώλειες. Πρώτη και σημαντικότερη, αυτή του Ράσφορντ, ενώ έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού και οι Σο, Στόουνς, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντελφ και Λόφτους-Τσικ.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Τζακ Μπούτλαντ (Στόουκ), Τομ Χίτον (Μπέρνλι), Τζόρνταν Πίκφορντ (Εβερτον).

Αμυντικοί: Μπεν Τσίλγουελ (Λέστερ), Μάκιλ Κιν (Εβερτον), Χάρι Μαγκουάιρ (Λέστερ), Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ), Τζέιμς Ταρκόφσκι (Μπέρνλι), Κίεραν Τρίπιερ (Τότεναμ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι).

Μέσοι: Ρος Μπάρκλεϊ (Τσέλσι), Ντέλε Αλι (Τότεναμ), Ερικ Ντάιερ (Τότεναμ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Τζέιμς Γουάρντ-Πρόουζ (Σαουθάμπτον), Κάλουμ Χάντσον-Οντόι (Τσέλσι).

Επιθετικοί: Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ).

Η Τσεχία τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, απολύθηκε ο Γιάρολιμ και στη θέση του προπονητή ήρθε ο έμπειρος από την παρουσία του στις κορυφαίες ομάδες της Τσεχίας, Γιάροσλαβ Σιλχάβι. Με αυτόν στον πάγκο, η Τσεχία κέρδισε τα δύο παιχνίδια της κόντρα στη Σλοβακία, με αποτέλεσμα η ψυχολογία να είναι εξαιρετική. Ο τερματοφύλακας Βάτσλικ της Σεβίλλης έμεινε εκτός και στη θέση του θα παίξει ο Παβλένκα. Τραυματίας είναι επίσης και ο αρχηγός της ομάδας, Ντότσκαλ. Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν δώδεκα παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, με τους περισσότερους εξ’ αυτών, να παίζουν στην Μπουντεσλίγκα. Αστέρι της ομάδας είναι ο σέντερ φορ της Ρόμα, Σικ.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Τόμας Κούμπεκ (Ρεν), Γίρι Παβλένκα (Βέρντερ Βρέμης), Οντρέι Κόλαρ (Σλάβια Πράγας).

Αμυντικοί: Βλάντιμιρ Τσουφάλ (Σλάβια Πράγας), Οντρέι Σελούστκα (Αντάλιασπορ), Θεοντόρ Γκεμπρε Σελασιέ (Βέρντερ Βρέμης), Πάβελ Καντεράμπεκ (Χοφενχάϊμ), Τόμας Κάλας (Μπρίστολ Σίτι), Οντρέι Κουντέλα (Σλάβια Πράγας), Φιλίπ Νόβακ (Τράμπζονσπορ), Μάρεκ Σούτσι (Βασιλεία).

Μέσοι: Μάρτιν Φρίντεκ (Σπάρτα Πράγας), Βλάντιμιρ Νταρίντα (Χέρτα), Μπόρεκ Ντότσκαλ (Σπάρτα Πράγας), Γιακούμπ Γιάνκτο (Σαμπντόρια), Αλεξ Κραλ (Σλάβια Πράγας), Λούκας Μάσοπουστ (Σλάβια Πράγας), Νταβίντ Παβέλκα (Κασίμπασα), Τόμας Σούτσεκ (Σλάβια Πράγας), Ματέι Βίντρα (Μπέρνλι), Γιάρομιρ Ζρμχαλ (Σλάβια Πράγας).

Επιθετικοί: Πάτρικ Σικ (Ρόμα), Μίλαν Σκόντα (Σλάβια Πράγας).

Πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία

(4-3-3)

Πίκφορντ

Γουόκερ

Κιν

Μαγκουάιρ

Τσίλγουελ

Ντέλε Άλι

Ράις

Μπάρκλι

Σάντσο

Κέιν

Στέρλινγκ

Τσεχία

(4-5-1)

Παβλένκα

Καντεράμπεκ

Σελούστκα

Κάλας

Νόβακ

Βίντρα

Σούτσεκ

Παβέλκα

Νταρίντα

Γιάνκτο

Σικ

Εκτίμηση

Ενθουσιασμός υπάρχει στην Αγγλία και λογικά θα κερδίσει. Όμως δεν θα είναι εύκολο ματς γι’ αυτήν. Θα πάω με τον άσο, αλλά σε combo μαζί με το Under 3,5.

Σε ενδιαφέρει