Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης

Μεγάλο ματς για του Βάσκους, αφού παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για την είσοδο στην οκτάδα.
Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης

Χωρίς σπουδαίο βαθμολογικό κίνητρο πάει η Ρεάλ στη χώρα των Βάσκων, αφού δεν την ενδιαφέρει και τόσο πολύ αν θα τερματίσει στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση. Αντίθετα, η νίκη είναι μονόδρομος για την Μπασκόνια, που θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα για την είσοδο στα πλέι οφ.

Στον πρώτο γύρο: Ρεάλ – Μπασκόνια 97-79.

Τα προγνωστικά μου

21:30 | Μπασκόνια (+3,5) – Ρεάλ | 1 | 1,88

Ανάλυση

Οι Βάσκοι ήταν τραγικοί για ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, αλλά συνήλθαν στην επανάληψη και λίγο έλειψε να κερδίσουν. Πάντως, παρά την ήττα τους, κατάφεραν να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό. Πρωταγωνιστές στο ματς της Αθήνας ήταν οι “συνήθεις ύποπτοι”, Βιλντόζα, Ουέρτας, Πουαριέ, Σιλντς και Χίλιαρντ. Το βάθος στον πάγκο της ομάδας του Περάσοβιτς δεν είναι πλέον μεγάλο, αφού απουσιάσουν τρία βασικά στελέχη, με τραυματισμό. Πρόκειται για το καλύτερο τεσσάρι της Ευρωλίγκας, τον Σενγκέλια, τον εξαιρετικό πόιντ γκαρντ, Γκρέιντζερ και έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρωλίγκα, τον Ματ Τζάνινγκ. Η νίκη στο ματς με τη Ρεάλ θεωρείται επιβεβλημένη, χωρίς βέβαια να μιλάμε για ένα εύκολο ματς. Άλλωστε, η Ρεάλ ποτέ δεν επαναπαύεται και η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να είναι και τόσο φιλική απέναντι σε Βάσκους. Πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια για τους Ισπανούς, καθώς μετά τη Ρεάλ, παίζει εντός με την Εφές και εκτός έδρας με την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη. Με τρία στα τρία, θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Αλλιώς εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των αντιπάλων της.

Η Ρεάλ έδειξε το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, στη Μαδρίτη κόντρα στο Μιλάνο. Παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με πάθος για να κερδίσουν ένα ματς που χρειάζονταν πολύ, κράτησε τη σοβαρότητά της και κέρδισε το παιχνίδι. Ως την τελευταία αγωνιστική θα παίζεται το αν θα πάρει τη δεύτερη ή την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. Από τα τελευταία δώδεκα παιχνίδια της στη διοργάνωση έχει χάσει μόνο τρία, από τη Μπούντουτσνοστ εκτός και τις ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα, επίσης εκτός έδρας. Ο Λάσο δεν θέλει ούτε να διανοείται πως οι παίκτες του μπορεί να είναι χαλαροί και θα τους ετοιμάσει για μάχη. Οι Γιουλ, Ράντολφ, Αγιόν, Κάρολ, Ρούντι, Καμπάτσο και Ταβάρες δεν ξέρουν να χάνουν και θα δώσουν το 100% για τη νίκη, πέρα από βαθμολογικές σκοπιμότητες.

Εκτίμηση

Προβλέπω ντέρμπι και θα πάω με τον άσο, αλλά με χάντικαπ 3,5 πόντων υπέρ της Μπασκόνια.

Σε ενδιαφέρει