Σλοβακία – Ουγγαρία

Σε έναν πολύ ανοιχτό όμιλο, οι Σλοβακία και Ουγγαρία θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Euro, μαζί με την Κροατία και την Ουαλία.
Σλοβακία – Ουγγαρία

Πολύ σημαντικό το ντεμπούτο στον πέμπτο προκριματικό για τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, αφού στα μεταξύ τους και στα ματς με Κροατία και Ουαλία, θα κριθεί η πρόκριση στα τελικά του Euro 2020. Η Ουγγαρία δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Σλοβακία, καθώς σε τέσσερα παιχνίδια μεταξύ τους, μετράει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, καθώς σήμερα αναμένεται να γίνει sold out.

Δες τι ισχύει στην προκριματική φάση του Euro 2020.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Σλοβακία – Ουγγαρία | GG | 2,25

Ανάλυση

Η Σλοβακία ήταν στα τελικά του προηγούμενου Euro, αλλά από κει και έπειτα έχει μόνο αποτυχίες. Πρώτα ήρθε ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και ακολούθησε η κακή πορεία στο Nations League, όπου έκανε μόνο μια νίκη σε τέσσερα ματς. Στον πάγκο της βρίσκεται πλέον ο Τσέχος, Πάβελ Χάπαλ, ο οποίος έχει μία νίκη (με Ουκρανία) και μία ήττα (με Τσεχία), στα δύο επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει. Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ, καθώς ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από την εθνική, οι βετεράνοι, Σκρτέλ, Χουμποτσάν, Νέμετς και Βάις. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Χάμσικ, ενώ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Σκρίνιαρ της Ίντερ, ο Ντουμπράφκα της Νιούκαστλ και οι γνωστοί μας από την παρουσία τους στην Ελλάδα, Μακ και Στοχ. Υπάρχει γενικό πρόβλημα στην επίθεση, όπου διαθέσιμοι είναι μόλις δύο παίκτες, ο Ντούρις της Ανόρθωσης και ο Σαφράνκο της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Mάτους Κόζατσικ (Βικτόρια Πλζεν), Μάρτιν Ντουμπράβκα (Νιουκάστλ), Μάρεκ Ρόντακ (Ρόδεραμ).

Αμυντικοί: Πέτερ Πέκαρικ (Χέρτα), Μίλαν Σκρίνιαρ (Ιντερ), Λούμπομιρ Σάτκα (Ντουνάιτσκα), Ντάβιντ Χάνκο (Φιορεντίνα), Λούκας Στέτινα (Σπάρτα Πράγας), Ντένις Βάβρο (Κοπεγχάγη), Μίχαλ Σίπλακ (Κρακόβια).

Μέσοι: Μάρεκ Χάμσικ (Ντάλιαν), Γιουράι Κούτσκα (Πάρμα), Μίροσλαβ Στοχ (Σλάβια Πράγας), Ρόμπερτ Μακ (Ζενίτ), Οντρέι Ντούντα (Χέρτα), Πάτρικ Χροσόβσκι (Βικτόρια Πλζεν), Γιαν Γκρέγκους (Μινεσότα Γιουν.), Αλμπερτ Ρούσνακ (Σολτ Λέικ), Στάνισλαβ Λόμποτκα (Θέλτα), Μάτους Μπέρο (Φίτεσε), Γιάροσλαβ Μίχαλικ (Ζίλινα), Μάρτιν Κρίεν (Σάντα Κλάρα).

Επιθετικοί: Μίχαλ Ντούρις (Ανόρθωση), Πάβολ Σαφράνκο (Νταντί Γιουν.).

Η Ουγγαρία είναι βελτιωμένη τα τελευταία χρόνια και το είδαμε όλοι κόντρα στην εθνική Ελλάδας, για το Nations League. Στο προηγούμενο Euro έφτασε στους δεξαέξι, αλλά στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 δεν ήταν καλή και απέτυχε παταγωδώς. Όμως, στο Nations League ήταν δεύτερη, κάτω από τη Φινλανδία και πάνω από την Ελλάδα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της. Ο τεχνικός της ομάδας, Μάρκο Ρόσι, δήλωσε ξεκάθαρα πως στόχος είναι η πρόκριση. Πάντως, με δεδομένο πως ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Κροατία, σε λίγες μέρες, είναι πιθανό η μετέπειτα πορεία της Ουγγαρίας στον όμιλο να κριθεί από αυτά τα δύο ματς. Σημαντικά τα προβλήματα για σήμερα, καθώς δεν θα παίξει ο χαφ της Φράιμπουργκ, Σάλαϊ και δεν κλήθηκαν οι επίσης τραυματίες, Φιόλα (δ. μπακ, Βίντι), Μπέντε (χαφ, Φερεντσβάρος), Ουγκράι (μεσοεπιθετικός, Ατρόμητος). Ο Φιόλα ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Ελλάδα και διέπρεψε με τη φανέλα της Βίντι κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η Ουγγαρία έχει να κερδίσει εκτός έδρας, από το 2016.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Πέτερ Γκούλασι (Λειψία), Ντένες Ντίμπουσζ (Φερεντσβάρος), Ανταμ Κόβαστσικ (Βίντι).

Αμυντικοί: Τάμας Κάνταρ (Ντιναμό Κιέβου), Γκέργκε Λόβρενσιτς (Φερεντσβάρος), Ανταμ Λανγκ (Κλουζ), Μπάρναμπας Μπέσε (Χάβρη), Μιχάλι Κορχούτ (Αρης), Πάουλο Βινίσιους (Βίντι), Βίλι Ορμπαν (Λειψία), Μπότοντ Μπάρατ (Κάνσας Σίτι).

Μέσοι: Μπάλας Τζούτζακ (Ιτιχάντ), Ανταμ Νάγκι (Μπολόνια), Λάζλο Κλάινχαϊσλερ (Οσιγιεκ), Μάτα Πάτκαϊ (Βίντι), Ζσολτ Κάλμαρ (Ντουνάιτσκα), Ιστβαν Κόβακς (Βίντι), Ντόμινικ Νάγκι (Λέγκια Βαρσοβίας), Νταβίντ Χόλμαν (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Ντάνιελ Γκάζνταγκ (Χόνβεντ), Ντόμινικ Σζόμποζλαϊ (Σάλτσμπουργκ).

Επιθετικοί: Άνταμ Σζάλαϊ (Χόφενχαϊμ), Κρίστιαν Νέμετ (Κάνσας Σίτι), Ρόλαντ Βάργκα (Φερεντσβάρος), Νόρμπερτ Μπάλογκ (ΑΠΟΕΛ), Φίλιπ Χόχενεντερ (Χόνβεντ).

Εκτίμηση

Καλές ομάδες και οι δύο, χωρίς μεγάλη αμυντική συνοχή. Θα πάω με το ενδεχόμενο να σκοράρουν αμφότερες. GG.

Σε ενδιαφέρει