Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο

Κρίσιμο ματς κυρίως για το Μιλάνο, αφού η Ρεάλ έχει εξασφαλισμένη μια θέση στην πρώτη τριάδα.
real milano

Η Ρεάλ συνήλθε γρήγορα από το σοκ των δύο συνεχόμενων ηττών από τη Μπαρτσελόνα, σε Ευρωλίγκα και κύπελλο Ισπανίας. Κέρδισε τη Φενέρμπαχτσέ εύκολα, ενώ την προηγούμενη βδομάδα “διέλυσε” τη Χίμκι μέσα στη Ρωσία. Το Μιλάνο πήρε το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό και πλέον μόνο με “αυτοκτονία” θα μείνει εκτός Top 8.

Στον πρώτο γύρο: Μιλάνο – Ρεάλ 85-91.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Ρεάλ – Μιλάνο (10,5) 2 (1,85)

Ανάλυση

Η Ρεάλ ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας πριν το φάιναλ φορ. Τώρα, το αν θα τερματίσει δεύτερη ή τρίτη, λίγο απασχολεί τους Μαδριλένους. Το ζήτημα είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σε περίπου ένα μήνα που θα ξεκινήσουν τα νοκ άουτ. Στην έδρα της φέτος έχει ηττηθεί μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν αρκετούς μήνες. Στα τελευταία οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχει τρεις ήττες και πέντε νίκες, κάτι που δείχνει μια φυσιολογική χαλάρωση των παικτών του Πάμπλο Λάσο. Οι Γιουλ και Ράντολφ είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας, ενώ πραγματικά το βάθος στο ρόστερ είναι τεράστιο. Εκτός του μεγάλου αρχηγού, στα γκαρντ υπάρχουν ακόμη οι Καμπάτσο, Κάρολ, Κοζέρ, ενώ η φροντ λάιν προκαλεί τρόμο, με Ταβάρες, Αγιόν, Ρέγιες. Θα παίξει ελεύθερα σήμερα και πρόκειται να δούμε ένα ωραίο ματς. 

Το Μιλάνο, παίζοντας εντελώς διαφορετικό μπάσκετ, απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, κέρδισε τον Ολυμπιακό. Δεν στηρίχθηκε στην καλή του επίθεση, αλλά έπαιξε τρομερή άμυνα και λύγισε τους “ερυθρόλευκους”. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να τερματίσει ακόμη και στην 5η θέση, αν και στόχος είναι να βρίσκεται στην οκτάδα. Από τα τελευταία επτά παιχνίδια της, έχει χάσει μόνο στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, κι εκεί με το ζόρι (101-95). Ο Τζέιμς κάνει πράγματα που τα βλέπουμε μόνο στο NBA. Για παράδειγμα, στο ματς με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του σκόραρε συνολικά 66 πόντους και αυτός έβαλε του 27. Και δεν είναι μόνο το σκοράρισμα, μοιράζει ασίστ και παίρνει όλες τις κρίσιμες επιθέσεις, με θετικά αποτελέσματα συνήθως. Οι Μίτσοφ, Νέντοβιτς και Νάναλι είναι άξιοι συμπαραστάτες του Αμερικανού, ενώ από πίσω υπάρχουν οι Κουζμίνκας, Μπέρτανς, Μπρουκς, Τζέρελς, Όμιτς και Ταρζέφσκι. Παλεύει όλα τα ματς η ιταλική ομάδα και είναι πρόκληση μια καλή εμφάνιση στη Μαδρίτη.

Εκτίμηση

Είναι πολλοί οι 10,5 πόντοι στο χάντικαπ υπέρ του Μιλάνου. Μπορεί η Ρεάλ να κάνει ένα από τα γνωστά της παιχνίδια και να κερδίσει με 20, αλλά καταρχάς είμαι υποχρεωμένος να επιβραβεύσω την καλή κατάσταση της Αρμάνι.

Σε ενδιαφέρει