Εφές Αναντολού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ψιλοαδιάφορο βαθμολογικά είναι το ματς της Πόλης, αφού οι δυο τους έχουν εξασφαλίσει τους στόχους τους.
cska efes

Η νίκη της Εφές επί της Μακάμπι σε συνδυασμό με την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Φενέρμπαχτσέ, την προηγούμενη αγωνιστική, ουσιαστικα εξασφάλισε στην Εφές το πλεονέκτημα έδρας για την επόμενη φάση. Δεν μπορεί με τίποτα να την φτάσει η Μπάρτσα, ενώ και προς τα πάνω, δεν μπορεί να κοιτάει η Εφές, καθώς έχει τρεις νίκες λιγότερες. Η ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Παναθηναϊκό, τελείωσε την υπόθεση πρώτη θέση, αφού πλέον οι Μοσχοβίτες δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά από την Φενέρμπαχτσέ. Τώρα, στοχεύουν στη δεύτερη θέση, όπου θα κοντραριστούν με τη Ρεάλ, χωρίς πάντως να υπάρχει και καμιά μεγάλη σκοτούρα.

Στον πρώτο γύρο: ΤΣΣΚΑ – Εφές 102-84.

Τα προγνωστικά μου

(19:00) Εφές (+3,5) – ΤΣΣΚΑ 1 (1,85)

Ανάλυση

Η Εφές ήταν εκπληκτική μέσα στην έδρα της Μακάμπι και επικράτησε με 79-71. Παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα και αντέχοντας στην πίεση του γηπέδου της ομάδας του “λαού”, εξασφάλισε την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στο Top 8. Πρωταγωνιστές της ήταν οι “συνήθεις ύποπτοι”, Μοερμάν, Μίτσιτς, Μπομπουά, Λάρκιν και Ντάνστον. Φοβερός και ο Σιμόν, ο οποίος έπαιξε για 32′ και πήρε το ρόλο του μαέστρου, με εννιά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και έξι πόντους. Μέσα στην έδρα της, η Εφές έχει χάσει μόλις δυο φορές, στην αρχή της σεζόν από τη Ζαλγκίρις και στις 7/12 από τη Ρεάλ, με 84-82. Στη συνέχεια ακολουθούν τα παιχνίδια με Μπουντούτσνοστ και Μπασκόνια εκτός έδρας και τελειώνει στην Πόλη, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. 

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε από τον Παναθηναϊκό, σε μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις. Τώρα πλέον έχει δύο βαθμούς διαφορά από την κορυφή και είναι πολύ δύσκολο να τερματίσει πρώτη. Όχι οτι “καίγεται” κιόλας, αφού όπως έχουμε πει πολλές φορές, όποια από τις τρεις πρώτες θέσεις πάρεις στην πρώτη φάση, περίπου ίδιας δυναμικότητας ομάδα θα αντιμετωπίσεις στους οκτώ. Ποτέ φέτος δεν έκανε δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση, ακόμη κι αν π.χ. μετά την ήττα από τη Μπουντούτσνοστ, είχε να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη (κέρδισε με 93-88). Η απουσία του Ντε Κολό, παρότι ο Γάλλος έχει χάσει πολλά ματς φέτος, είναι καθοριστική για την ομάδα του Ιτούδη. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι κρίσιμος σε αγώνες που παίζονται στον πόντο, αφού σπάνια κάνει λάθος στις τελευταίες επιθέσεις. Οι Μοσχοβίτες θα πάνω για τη νίκη στην Εφές, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το Top 8.

Εκτίμηση

Θεωρώ πως η Εφές είναι ικανή να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ. Επειδή όμως φοβάμαι λίγο την αντίδραση των Ρώσων, δεν θα παίξω καθαρό άσο, αλλά άσο με χάντικαπ 3,5 πόντων υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Σε ενδιαφέρει