Μπέτις – Μπαρτσελόνα

Μετά την άνετη πρόκρισή της επί της Λιόν, η Μπαρτσελόνα έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή.
betis barcelona

Έτοιμη να… τελειώσει τη δουλειά και στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα!

Οι Καταλανοί μετά την πρόκρισή τους επί της Λιόν, έχουν εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Μπέτις και θέλουν να πάνε τη διαφορά στο +10, έπειτα από την ήττα της Ατλέτικο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Σέντρα στις 21:45.

Τα προγνωστικά μου

Μπέτις – Μπαρτσελόνα: 1Χ (2,80)

Ανάλυση

Κυριάρχησε πλήρως στην έδρα της Θέλτα η Μπέτις, αλλά όπως συμβαίνει πάντα με την περίπτωσή της φέτος, για να σκοράρει έπρεπε το ματς να φτάσει στο 80’. Αγχώθηκε, λοιπόν, πολύ από τις συνθήκες της αναμέτρησης κι όχι τόσο από τον αντίπαλο, αλλά η αποστολή της νίκης εξετελέσθη (0 – 1). Έτσι, παραμένει ζωντανή για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μεγάλο όπλο είναι η άμυνά της, καθώς έχει κρατήσει το μηδέν για 10 φορές, που αποτελεί την τρίτη επίδοση μετά τις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Μπέτις στον πρώτο γύρο είχε πετύχει μια ιστορική νίκη, επικρατώντας 4 – 3 στο «Καμπ Νόου».

Θα μπορέσει η Μπαρτσελόνα να πάρει εκδίκηση από την Μπέτις;

Λίγο πιο δύσκολο αποδείχθηκε το έργο της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λιόν, καθώς το 5 – 1 με το οποίο επικράτησε είναι εντελώς πλασματικό. Μέχρι το 78’ το σκορ ήταν στο 2 – 1 και οι Γάλλοι πίεζαν για να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε σε τροχιά πρόκρισης. Στα τελευταία λεπτά δημιουργήθηκαν οι χώροι, με αποτέλεσμα ο Μέσι και οι υπόλοιποι να κάνουν τα δικά τους, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε υψηλά επίπεδα. Μετά τη χθεσινή ήττα της Ατλέτικο, έχει την ευκαιρία με νίκη απόψε το βράδυ να πάει τη διαφορά στο +10 και να κάνει ακόμα ένα βήμα για το πρωτάθλημα, το οποίο δεν το χάνει. Εκτός για τον επόμενο μήνα ο Ντεμπελέ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπέτις

(3 – 4 – 2 – 1)

Λόπεθ

Μαντί

Μπάρτρα

Σίντνεϊ

Έμερσον

Καρβάλιο

Γκουαρδάδο

Τέγιο

Λο Σέλσο

Κανάλες

Χεσέ

Μπαρτσελόνα

(4 – 3 – 3)

Τερ Στέγκεν

Σεμέδο

Πικέ

Ουμτιτί

Ζόρντι Άλμπα

Ράκιτιτς

Μπουσκέτς

Αρτούρ

Μέσι

Σουάρες

Κουτίνιο

Εκτίμηση

Η Μπέτις έχει βρει το κουμπί της Μπαρτσελόνα όπως φάνηκε και στο ματς του πρώτου γύρου. Γιατί να μην το κάνει και στην έδρα της, τη στιγμή που οι Καταλανοί είχαν και αγώνα μεσοβδόμαδα. Διπλή ευκαιρία με 1Χ.

Σε ενδιαφέρει