Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τεράστιο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά ποιος τα υπολογίζει αυτά...
panathinaikos olympiakos

Όταν μιλάμε για Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, απλά η αναφορά των ονομάτων αρκεί για να φανεί πόσο μεγάλο παιχνίδι είναι. Δεν χρειάζονται περαιτέρω επιχειρήματα, με βαθμολογικά κίνητρα, φόρμα, αποδόσεις κτλ. Οι δυο τους είναι “εχθροί” σε κάθε επίπεδο και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Η προϊστορία με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό είναι ελαφρώς υπέρ των “πρασίνων”, ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει στην έδρα του Παναθηναϊκού, εδώ και πέντε χρόνια.

Τα προγνωστικά μου

(16:00) Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1 (5,25)

Δες τις αποδόσεις

Ανάλυση

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε αξιοπρεπώς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, παίζοντας καλά τακτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ευκαιρίες του παιχνιδιού, αν έπρεπε κάποιος να κερδίσει, αυτός θα ήταν ο Παναθηναϊκός. Όλοι στην ομάδα του Δώνη ζουν για το ματς με τον Ολυμπιακό. Παρά τα πολλά προβλήματα που έχει τα τελευταία δύο χρόνια το “τριφύλλι” δεν έχει χάσει ούτε μια φορά από τον Ολυμπιακό, με δύο ισοπαλίες και μία νίκη σε τρία ματς. Η αλήθεια είναι πως από τότε που μπήκαμε στο 2019, τα “πιτσιρίκια” του Δώνη έχουν κουραστεί και κάνουν κοιλιά. Όμως, θα υπάρχει περίσσιο πάθος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στα ματς με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως μπορεί να παίξει προσεκτικά, από άποψη τακτικής. Βεβαίως, ο Δώνης παίζει με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα στα τελευταία ματς και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Λογικά οι “πράσινοι” θα παίξουν με 3-4-3 και τους Ισνούα, Γιόχανσον φουλ μπακ. Βεβαίως, υπάρχει και η πιθανότητα για 4-2-3-1. Σε αυτή την περίπτωση, θα παίξει με ένα χαφ παραπάνω, δηλαδή τον Χρήστο Δώνη, στη θέση του εξτρέμ, Χατζηγιοβάννη. Εκτός αποστολής είναι μόνο ο Μαυρομμάτης.

Για τον Ολυμπιακό, η χρονιά τελειώνει ουσιαστικά μετά από αυτό το ματς. Μέσα σε ένα μήνα έμεινε εκτός κυπέλλου, εκτός Ευρώπης και εκτός διεκδίκησης τίτλου. Οπότε, ο πιο γλυκός τρόπος για να τελειώσει μια μέτρια χρονιά, είναι με νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου και μάλιστα μέσα στο σπίτι του. Στην έδρα του Παναθηναϊκού δεν έχει κερδίσει από το 2014 ο Ολυμπιακός και αυτό είναι μεγάλο αρνητικό σερί. Αλλά και στο Καραϊσκάκης δεν έχει κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο, τις δύο τελευταίες σεζόν. Μακριά από το γήπεδό του έχει επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε έντεκα ματς, ενώ έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από τις 10/2 στην Τούμπα. Μοναδικό πρόβλημα για τους “ερυθρόλευκους” είναι αυτό του Χασάν, ο οποίος θα είναι στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. Λογικά θα δούμε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα, με αυτή του αγώνα κόντρα στον Άρη, με τον Γκερέιρο στη θέση του Χασάν.

Πιθανές ενδεκάδες

Παναθηναϊκός

(3-4-3)

Διούδης

Οικονόμου

Κολοβέτσιος

Κουλιμπαλί

Ινσούα

Γιόχανσον

Κάτσε

Κουρμπέλης

Χατζηγιοβάννης

Μπουζούκης

Μακέντα

Ολυμπιακός

(4-2-3-1)

Σα

Ομάρ

Κούτρης

Μιράντα ή Σισέ

Μεριά

Γκιλέρμε

Μπουχαλάκης

Φορτούνης

Ποντένσε

Μασούρας

Γκερέρο

Εκτίμηση

Υπερβολικές οι τιμές στον άσο. Ώρα για τον Παναθηναϊκό να πάρει ένα ντέρμπι.

Σε ενδιαφέρει