Σάλκε – Λειψία

Η νέα εποχή της Σάλκε αρχίζει με δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Λειψία.
schalke leipzig

Σελίδα αποφάσισε – έστω και καθυστερημένα – να γυρίσει η Σάλκε και η νέα εποχή αρχίζει με δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Λειψία.

Πρόκειται για αναμέτρηση στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Σέντρα στις 16:30.

Τα προγνωστικά μου

Σάλκε – Λειψία: GG (1,86)

Ανάλυση

Καιρός ήταν να έρθει μία αλλαγή για τη Σάλκε, γιατί η κατάσταση με τον Ντομένικο Τεντέσκο δεν έβγαζε κάπου. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, εκτός έδρας κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, ηττήθηκε ουσιαστικά με κάτω τα χέρια (4 – 2), δείχνοντας και πάλι τρομερές αμυντικές αδυναμίες και μένοντας στη διεκδίκηση του ματς μόλις για ένα ημίχρονο που το σκορ ήταν στο 1 – 1. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχε και την… πολυτέλεια του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα το εκτός έδρας ματς με τη Σίτι. Οι Άγγλοι δεν τη λυπήθηκαν, της έβαλαν 7 γκολ και τελικά η εμπειρία της στους «16» ήταν ιδιαιτέρως τραυματική, ενώ κατέχει και το αρνητικό ρεκόρ της μεγαλύτερης ήττας γερμανικής ομάδας στη διοργάνωση. Στα τελευταία 7 ματς είχε 1 ισοπαλία και 6 ήττες και είναι μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Φυσιολογική, λοιπόν, η απόλυση του Τεντέσκο, με χρέη υπηρεσιακού να αναλαμβάνουν οι Χουμπ Στέφενς και Μάικ Μπίσκενς.

Θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι η Σάλκε μετά την αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία;

Στραβοπάτημα και φρένο σε μια καλή πορεία που έτρεχε εσχάτως η Λειψία. Υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ και παρά τον κυριαρχικό ρόλο που είχε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν μπόρεσε να επικρατήσει, «κολλώντας» στο 0 – 0. Αμυντικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν. Αήττητη στα τελευταία της 8 παιχνίδια, έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Είναι πλέον στην 4η θέση, αλλά με μεγάλη ικανοποίηση είδε χθες την Γκλάντμπαχ να μην μπορεί να νικήσει τη Φράιμπουργκ, οπότε σε κάθε περίπτωση είναι σε επαφή με την 3η θέση, από την οποία απέχει μόλις έναν βαθμό. Βέβαια, η μεγαλύτερη απειλή φαντάζει αυτή τη στιγμή η Άιντραχτ που είναι από πίσω με τρεις βαθμούς και έχει εξαιρετικό ρυθμό, αυτό το διάστημα.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάλκε

(4 – 2 – 3 – 1)

Φέρμαν

ΜακΚένι

Σανέ

Νάστασιτς

Οτσίπκα

Ρούντι

Σταμπουλί

Εμπολό

Ουτ

Κονοπλιάνκα

Μπούργκσταλερ

Λειψία

(4 – 2 – 2 – 2)

Γκουλάσι

Κλόστερμαν

Κονατέ

Όρμπαν

Χάλστενμπεργκ

Άνταμς

Καμπλ

Ζάμπιτσερ

Λάιμερ

Βέρνερ

Πόουλσεν

Εκτίμηση

Θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία της Σάλκε και αυτό πιστεύει θα της δώσει τουλάχιστον ένα γκολ. Ωστόσο, τα αγωνιστικά προβλήματα θα παραμείνουν παρά την αποχώρηση του Τεντέσκο. GG η επιλογή μας.

Σε ενδιαφέρει