Φενέρμπαχτσέ – Μπαρτσελόνα

Σπουδαίο ματς στην Κωνσταντινούπολη, με το βαθμολογικό κίνητρο να είναι, σχεδόν αποκλειστικά, καταλανικό.
fener barca

Το μόνο που διακυβεύεται για την Φενέρμπατχσέ στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας είναι το αν θα βγει πρώτη ή δεύτερη. Πολύ λίγη σημασία έχει αυτό πάντως, καθώς στην επόμενη φάση, η αντίπαλος θα είναι η 7η ή η 8η της κατάταξης, περίπου ίδιας δυναμικότητας ομάδες. Η Μπαρτσελόνα όμως θέλει πολύ τη νίκη, καθώς έχει μεγάλο στόχο να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Βεβαίως, με την ήττα που έκανε στην έδρα της Εφές, έχασε μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων που είχε γι’ αυτό.

Στον πρώτο γύρο: Μπαρτσελόνα – Φενέρ 65-84.

Τα προγνωστικά μου

(19:45) Φενέρ – Μπαρτσελόνα (+7,5) 2 (1,90)

Ανάλυση

Με 15 πόντους διαφορά έχασε η Φενέρμπαχτσέ στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον η 1η θέση της κανονικής περιόδου δεν είναι σίγουρη. Πάντως, αναμενόταν να κάνει και μια τέτοια ήττα, αφού δεν μπορεί να κερδίζει συνέχεια. Συνολικά, εκτός από την ήττα στη Μαδρίτη, έχει χάσει ακόμη τρεις φορές σε όλη τη σεζόν, κόντρα σε Εφές, Χίμκι και Μπάγερν, εκτός έδρας. Στην έδρα της είναι αήττητη και αποτελεί φόβητρο. Οι Γιαν Βέσελι και Κώστας Σλούκας είναι οι πρωταγωνιστές της “καλοκουρδισμένης” ομάδας του Ομπράντοβιτς, η οποία έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις και παίκτες που μπορεί να είναι “εργαλεία”, αλλά “εργαλεία” πρώτης κλάσης. Μόνο οι Κάλινιτς, Μέλι, Σλούκας και Βέσελι έχουν πάνω από 20 λεπτά μ.ο. σε κάθε ματς. Από κει και πέρα, συχνά είναι στο παρκέ οι Ντατόμε, Γκούντουριτς, Λοβέρν και Ντίξον, ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε ο Έρικ Γκριν, ο οποίος δίνει λύσεις με το μακρινό σουτ.

Η Μπαρτσελόνα είναι δύο νίκες πίσω από την Εφές, στην μάχη για την 4η θέση. Ούτως ή άλλως, με την Εφές θα παίξει στα πλέι οφ και το μόνο που παίζεται ακόμη είναι το ποια από τις δύο θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Η ήττα στην Πόλη ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και συνδυάστηκε με πολύ κακή εμφάνιση, ιδιαίτερα αμυντικά. Πάντως, ο Πέσιτς είναι αρκετά έμπειρος για να προετοιμάσει σωστά τους παίκτες του, για το σπουδαίο ματς κόντρα στη Φενέρ. Οι Τόμιτς και Ερτέλ είναι οι πρωταγωνιστές των “μπλαουγκράνα”, ενώ το βάθος του ρόστερ είναι ανάλογο με αυτό της ομάδας του Ομπράντοβιτς. Πλειάδα αστεριών παίζουν στην ομάδα, όπως οι Κούριτς, Σίνγκλεντον, Σεραφέν, Πάνγκος, Ρίμπας κ.α. Θα το παλέψει η Μπαρτσελόνα, η οποία παίζει εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, με εξαίρεση φυσικά τον αγώνα κόντρα στην Εφές.

Εκτίμηση

Νομίζω οτι οι 7,5 πόντοι χάντικαπ υπέρ της Μπάρτσα είναι αρκετοί για να με κάνουν να πάω προς το διπλό. Και αυτό θα κάνω.

Σε ενδιαφέρει