Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να γίνει η Γιουβέντους, ώστε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα. Αντίστοιχα, η Ατλέτικο δεν θέλει να γίνει Παρί.
Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης

Το ματς της χρονιάς είναι τόσο για τη Γιουβέντους όσο και για την Ατλέτικο Μαδρίτης… μέχρι το επόμενο. Η ιταλική ομάδα έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία και δεν θέλει με τίποτα να μείνει εκτός από το Champions League, τόσο νωρίς. Η Ατλέτικο διεκδικεί ακόμη το πρωτάθλημα Ισπανίας, αλλά ο Σιμεόνε έχει ως απωθημένο, την κατάκτηση του Champions League. Άλλωστε έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό, χάνοντας από τη Ρεάλ.

Α’ Ματς: Η Ατλέτικο επικράτησε 2-0.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Γιουβέντους – Ατλέτικο 1 & GG (4,40)}

Ανάλυση

Στο πρωτάθλημα κάνει πλάκα. Το χει πάρει από το Γενάρη και πραγματικά δείχνει ανίκητη. Όμως, στο Champions League δεν της ήρθαν όλα ρόδινα. Η Ατλέτικο την κέρδισε με 2-0 στη Μαδρίτη αναγκάζοντάς την να πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν θα μείνει για πολύ στον πάγκο αν η ομάδα του αποκλειστεί, καθώς έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του και αυτή θα γίνει δεκτή από τη διοίκηση, σε περίπτωση που περάσει η Ατλέτικο. Αξίζει να θυμίσουμε, πως πέρσι τον Απρίλιο, στα προημιτελικά της διοργάνωσης, η Γιουβέντους είχε χάσει από τη Ρεάλ με 3-0 μέσα στην Ιταλία. Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει το εις βάρος της σκορ και να κερδίζει ως το 90′ με 3-0 μέσα στη Μαδρίτη, αλλά με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ο Ρονάλντο την απέκλεισε. Για να αποκλείσει την Ατλέτικο, θα πρέπει καταρχάς να μην δεχτεί γκολ. Κι αυτό γιατί με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, αν δεχτεί έστω και ένα, θα πρέπει να βάλει τέσσερα μετά για να προκριθεί. Και δεν θυμάμαι ποτέ την Ατλέτικο του Σιμεόνε να “τρώει” τεσσάρες. Οι Κεντίρα, Κουαδράδο και Ντάγκλας Κόστα είναι οι σταθεροί απόντες, ενώ τιμωρημένος είναι ο Άλεξ Σάντρο. Λογικά θα δούμε 4-3-1-2 από τον Αλέγκρι, με τον Πάουλο Ντιμπάλα πίσω από τους Ρονάλντο και Μάντζουκιτς.   

Με την φετινή Μπαρτσελόνα και τη σταθερότητα που έχει δείξει αυτή, το πρωτάθλημα είναι μακρινό όνειρο για την Ατλέτικο. Οι επτά πόντοι διαφοράς δεν είναι απαγορευτικοί για την πρώτη θέση, αλλά ρεαλιστικός στόχος της ομάδας του Σιμεόνε είναι η δεύτερη. Εκεί είναι τεράστιο φαβορί, καθώς η Ρεάλ έχει πέντε πόντους λιγότερους και είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το ματς με τη Γιουβέντους στη Μαδρίτη της πήγε τέλεια. Ότι προσπαθούσε να κάνει η Γιούβε δεν της έβγαινε, ενώ αυτή έκανε και τη μισή φάση γκολ. Πάντως, γενικά ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και την πίεσε πολύ. Ίσως ένα σκορ 2-1 να ήταν πιο δίκαιο, αλλά με το 2-0 που πήρε τελικά έχει γίνει το απόλυτο φαβορί. Ο Σιμεόνε ξέρει πως με ένα γκολ στο Τορίνο, όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ο Ντιέγκο Κόστα είναι τιμωρημένος, οπότε στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Μοράτα, ο οποίος λατρεύεται από τους οπαδούς της Γιουβέντους, καθώς με τη φανέλα της έκανε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Φυσικά δίπλα στον Ισπανό θα βρίσκεται ο εκπληκτικός Αντουάν Γκριζμάν. Ο Σιμεόνε θα παίξει με το κλασικό σφιχτό σχήμα του, που αποτελείται από παίκτες σκληρούς και τρεχαλατζήδες, οι οποίοι πιέζουν για 90′. Εκτός του Κόστα, εκτός είναι και οι Λούκας Ερνάντεζ, Φελίπε Λουίς και Τόμας Παρτέι.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους

(4-3-1-2)

Σέζνι

Κανσέλο

Μπονούτσι

Κιελίνι

Ντε Σίλιο

Ματουϊντί

Μπετανκούρ

Πιάνιτς

Ντιμπάλα

Ρονάλντο

Μάντζουκιτς

Ατλέτικο

(4-4-2)

Όμπλακ

Αρίας

Χιμένεθ

Γκοντίν

Χουανφράν

Κόκε

Σαούλ

Ροντρίγκο

Κορέα

Μοράτα

Γκριζμάν

Εκτίμηση

Θεωρώ πως θα το παλέψει η Γιουβέντους και θα το πάρει το ματς. Εκτιμώ όμως οτι την πρόκριση θα την πάρει η Ατλέτικο, σκοράροντας έστω μια φορά. Άσος και GG.

Σε ενδιαφέρει