Στόχος του Παναιτωλικού ως το τέλος της σεζόν είναι η 5η θέση. Όλοι οι αντίπαλοί του (Άρης, Παναθηναϊκός, Ξάνθη) έχασαν βαθμούς και πράγματικά είναι ευκαιρία για την ομάδα του Δέλλα να πλησιάσει αρκετά. Από την άλλη, ο Πανιώνιος στοχεύει στη σωτηρία. Δεν κέρδισε κανείς εκ των ΟΦΗ, Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, οπότε με μια νίκη σήμερα θα ξεμπερδέψει μια και καλή από τους φόβους υποβιβασμού. Εντυπωσιακή η παράδοση υπέρ του Πανιωνίου, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει μόνο ένα από τα 15 τελευταία παιχνίδια τους με τους γηπεδούχους (9-5-1 υπέρ του Πανιωνίου).
Τα προγνωστικά μου
(19:00) Παναιτωλικός – Πανιώνιος 2 (3,65)
Ανάλυση
Κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνιση για φέτος ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Δέλλα δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και στο εντός έδρας ματς με τα Γιάννινα, παρότι η κακή απόδοση “κρύφτηκε” πίσω από τη νίκη του. Το μεγάλο του πρόβλημα είναι στην άμυνα, όπου δέχεται γκολ πολύ εύκολα. Μεσοεπιθετικά, συνήθως είναι καλή η ομάδα του Αγρινίου και βγάζει αρκετές φάσεις στα ματς. Χωρίς πάντως να υπάρχει αποτελεσματικότητα. Οι Μοράρ και Λουσέρ είναι σημαντικές απουσίες για σήμερα, ενώ συνεχίζουν να είναι εκτός οι Κυριακίδης και Λιάβας. Ο Ντίαζ κάνει καλή δουλειά στο κέντρο και θα ξεκινήσει σήμερα, γεγονός που σημαίνει πως τουλάχιστον στις αντεπιθέσεις, θα είναι αρκετά καλός ο Παναιτωλικός.
Η ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήρθε με κάτω τα χέρια για τον Πανιώνιο. Κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά την κούραση και την απογοήτευση από την ήττα στην Τούμπα για το κύπελλο. Τώρα, για να είναι εξασφαλισμένη η παρουσία του και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα, πρέπει να πάρει έξι επτά πόντους ακόμη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Πολύ θα ήθελα ο Μάντζιος να έρθουν οι πρώτοι τρεις σήμερα, αφού θεωρείται ως ένα από τα βατά ματς. Βουνό οι απουσίες για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς έμειναν εκτός οι Κεϊτά, Σαραμαντάς, Κούρντι, Μανιάτης, Μασούρας, Κότνικ, Σπιριντόνοβιτς, Σίντι Αλί και Τσιλούλης. Έσφιξε τα δόντια και μάλλον θα παίξει ο αρχηγός, Κόρμπος. Πάντως, η ενδεκάδα που πρόκειται να παίξει σήμερα, μια χαρά είναι και μπορεί να κάνει ζημιές. Ο Ντουρμισάι θα είναι στην κορυφή και πίσω του οι ποιοτικότατοι Καμαρά, Οικονομίδης και Μανθάτης.
Εκτίμηση
Θα πάω με την έκπληξη. Η παράδοση βοηθάει και εκτιμώ πως αν ο Πανιώνιος είναι σοβαρός στην άμυνα, μπορεί να κάνει το διπλό.