Γιουβέντους – Ουντινέζε

Με το μυαλό στο ματς με την Ατλέτικο, η Γιουβέντους υποδέχεται την Ουντινέζε στο Τορίνο.
dybala ronaldo

Μετά τη νίκη επί της Νάπολι, το πρωτάθλημα ουσιαστικά τελείωσε για τη Γιουβέντους. Οι 16 πόντοι διαφοράς δεν καλύπτονται, ακόμη κι αν πάρει ρεπό για τρεις τέσσερις αγωνιστικές. Τη Γιούβε στο πρωτάθλημα θα την ξαναδούμε σε κάνα ντέρμπι, αφού πλέον θα γίνεται ροτέισιον. Όλοι σκέφτονται τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το Champions League και την ανατροπή του 2-0 της Μαδρίτης. Η Ουντινέζε δεν στοχεύει σε πολλά στη Serie A, αλλά θέλει ακόμη μερικούς πόντους για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Τα προγνωστικά μου

(21:30) Γιουβέντους – Ουντινέζε GG (2,25)

Ανάλυση

Κανείς δεν ασχολείται με τον αγώνα κόντρα στην Ουντινέζε. Όλοι έχουν το μυαλό τους στο ματς με την Ατλέτικο, το οποίο ακολουθεί. Πέρσι, η Γιούβε είχε χάσει μέσα στο Τορίνο από τη Ρεάλ και πήγε στη Μαδρίτη, όπου λίγο έλειψε να ανατρέψει την κατάσταση. Τώρα παίζει μέσα στην έδρα της και όσο και να φαίνεται πολύ δύσκολο να πετύχει τρία γκολ κόντρα στην Ατλέτικο, θα παλέψει όσο δεν πάει. Άλλωστε, όλοι τώρα έχουν το παράδειγμα του Άγιαξ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φήμες λένε οτι ο Αλέγκρι έχει ήδη θέση την παραίτησή του στη διοίκηση και οτι αν δεν περάσει την Ατλέτικο, θα αποτελέσει παρελθόν άμεσα. Μάλιστα, μετά το τέλος της σεζόν, κανείς δεν κρύβει οτι η διοίκηση θέλει να φέρει τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Μέσα στην έδρα της έχει έντεκα νίκες και δύο ισοπαλίες σε 13 ματς, έχοντας δεχτεί μόλις οκτώ τέρματα. Οι Κεντίρα, Κουαδράδο και Ντούγκλας Κόστα είναι και πάλι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Κανσέλο και Πιάνιτς. Ο Αλέγκρι δεν σκέφτεται να ξεκουράσει και πολλούς από τους βασικούς, ενώ λογικά θα είναι στην ενδεκάδα ο Ρονάλντο.

Η Ουντινέζε πραγματοποιεί μια μέτρια σεζόν, αλλά λογικά δεν θα κινδυνέψει. Αυτή τη στιγμή έχει επτά πόντους διαφορά από τη 18η θέση, η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό. Μια τέτοια διαφορά δύσκολα καλύπτεται σε ένα πρωτάθλημα σκληρό όπως η Serie A, όπου υπάρχουν πολλές ισοπαλίες και λίγα σερί. Πάντως, οι “ασπρόμαυροι” προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε αντιπάλους που είναι κάτω από αυτήν, δείχνοντας πως παίζει με πάθος και καλή τακτική. Μακριά από το Φρίουλι έχει μόνο μία νίκη σε έντεκα αγώνες, έχοντας πάρει και τέσσερις ισοπαλίες. Πολλές απουσίες για την ομάδα του Ούντινε, με τους Μπεχράμι, Ντ’ Αλεσάντρο, Μπαράκ, Σαμίρ και Μαντράγκορα να είναι εκτός.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους

(4-3-3)

Σέζνι

Ντε Σίλιο

Μπονούτσι

Κιελίνι

Σπινατσόλα

Μπετανκούρ

Τσαν

Ματουϊντί

Ντιμπάλα

Μάντζουκιτς

Ρονάλντο

Ουντινέζε

(3-5-2)

Μούσο

Ντε Μάιο

Τρουστ-Εκόνγκ

Νάιτινγκ

Τερ Άβεστ

Λάρσεν

Σάντρο

Ντε Πολ

Σίγκελααρ

Πουσέτο

Οκάκα

Εκτίμηση

Θα πάω με το GG, όχι φυσικά γιατί πιστεύω οτι η Ουντινέζε είναι καμιά σπουδαία επιθετική δύναμη. Αλλά γιατί εκτιμώ πως η Γιουβέντους θα είναι χαλαρή και αν πετύχει γκολ νωρίς θα σκέφτεται τον αγώνα με την Ατλέτικο. Είναι καλή και η απόδοση βεβαίως.

Σε ενδιαφέρει