Μπούντουτσνοστ – Ολυμπιακός

Μόνο μία ομάδα καίγεται για τη νίκη σε αυτό το ματς και είναι ο Ολυμπιακός. Όποιος όμως περιμένει να δει μια αδιάφορη Μπούντουτσνοστ, πραγματικά δεν ξέρει καλά του Μαυροβούνιους.
buducnost olympiakos

Καταστροφικό το 2019 για τον Ολυμπιακό, αφού από τις 8 Γενάρη και μετά που επικράτησε της Μπασκόνια στο ΣΕΦ, έχει κερδίσει μόνο ένα από τα επτά παιχνίδια που έδωσε, αυτό κόντρα στη Χίμκι στο Φάληρο. Έτσι, με ρεκόρ 12-12, όχι μόνο έχασε κάθε ελπίδα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά ακόμη και η ίδια η παρουσία του στο Top 8, αμφισβητείται. Πιο ήσυχα τα πράγματα για τη Μπουντούτσνοστ, η οποία παίζει για την εμπειρία και έχει έξι νίκες σε 24 ματς.

Στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 92-70.

Τα προγνωστικά μου

(20:00) Μπουντούτσνοστ – ΟΣΦΠ / Σπανούλης Over 12,5 πόντους (1,87)

Ανάλυση

Η Μπουντούτσνοστ είναι μεν από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο. Πόσο μάλλον μέσα στην έδρα της, όπου μετράει έξι νίκες, κόντρα ακόμη και σε ομάδες όπως οι Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (οι άλλες δύο με Νταρουσάφακα, Γκραν Κανάρια). Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα στο Μαυροβούνιο για τον Ολυμπιακό, αφού οι γηπεδούχοι παίζουν χωρίς άγχος, κερδίζουν εμπειρίες και είναι πάρτυ γι αυτούς κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Ο Νόρις Κόουλ αποκτήθηκε στο μέσο της σεζόν και έμελλε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας, καθώς πετυχαίνει περίπου 19 πόντου κατά μ.ο. σε κάθε ματς. Ο Μπιτάτζε είναι επίσης μια πολύ καλή περίπτωση, αλλά έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρονιά με τραυματισμούς. Από κει και πέρα, οι δύο Κλαρκ, ο Γκόρντιτς και ο Τζάκσον είναι οι άλλοι καλύτεροι παίκτες της. Έφυγε πρόσφατα ο Όμιτς, αποδυναμώνοντάς της μέσα στο καλάθι.

Ματς δίχως αύριο είναι για τον Ολυμπιακό αυτό με τη Μπούντουτσνοστ. Αν δεν το πάρει κινδυνεύει να βρεθεί άμεσα εκτός Top 8 και στη συνέχεια να τρέχει και να μην φτάνει. Αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση, με ρεκόρ 12-12 και τον κυνηγάνε τουλάχιστον τρεις ομάδες. Η ομάδα είναι ντεφορμέ, ο Μπλατ ψάχνει να βρει τι φταίει και συν τοις άλλοις, ήρθε και ο τραυματισμός του Στρέλνιεκς να κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη. Στην Ελλάδα, η κόντρα της διοίκησης με την ΕΟΚ έχει φτάσει στα άκρα και δεν αποκλείεται να δούμε τους “ερυθρόλευκους” να αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ως το τέλος της κανονικής περιόδου είναι βατό. Έχει το Μιλάνο και την Γκραν Κανάρια εκτός, ενώ στο Φάληρο θα υποδεχτεί τις Μπάγερν, Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Αν πάρει όλα τα ματς, δεν αποκλείεται καθόλου να τερματίσει στην 6η θέση. Αν χάσει κάνα δυο, τότε θα κινδυνέψει να μείνει εκτός πλέι οφ. Ο νέος Αμερικάνος, Γουέμπερ, δείχνει καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση και είναι το μόνο ευχάριστο νέο για την ομάδα. Ο Μιλουτίνοφ είναι σκιά του σέντερ που όλοι θαυμάζανε μέχρι το Δεκέμβρη, ενώ το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι καλό. Ο Σπανούλης είναι υγιής και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και ήρθε η ώρα να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. 

Εκτίμηση

Δεν θα μπλέξω σε αποτελέσματα και χάντικαπ. Όμως, επειδή πιστεύω πως στα κρίσιμα βγαίνει μπροστά ο Σπανούλης, θα ποντάρω στο ενδεχόμενο να βάλει πάνω από 12,5 πόντους.

Σε ενδιαφέρει