Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός

Ο πρώτος από τους έξι τελικούς που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, για να πάρει την πρόκριση στο Top 8.
darusafaka panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στην Ισπανία, όπου επικράτησε εύκολα της Γκραν Κανάρια. Ακριβώς το ίδιο θέλει να κάνει και στην Τουρκία, κόντρα σε μια ομάδα που, όπως και η προηγούμενη αντίπαλός του, δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, καθώς έχει ήδη αποκλειστεί.

Στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 75-67.

Τα προγνωστικά μου

(19:15) Νταρουσάφακα (+9,5) – Παναθηναϊκός 1 (1,90)

Ανάλυση

Η Νταρουσάφακα είναι στον πάτο της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 3-21. Φυσικά και δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον και παίζει για το γόητρο και την εμπειρία. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η μία από τις τρεις νίκες που έχει, ήταν επί του Ολυμπιακού (οι άλλες δύο επί των Μπούντουτσνοστ και Μπασκόνια). Φυσικά, όλες τις οι επικρατήσεις ήταν μέσα στην Τουρκία. Πάντως, παρά τα κακά αποτελέσματα, δεν είναι και τόσο κακή ομάδα. Έχει χάσει εννέα παιχνίδια με διαφορά ενός έως πέντε πόντων, κόντρα σε ομάδες όπως οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μιλάνο, Εφές, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Χίμκι και Ρεάλ. Οπότε, παλεύει όλα τα ματς, ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδό της. Καλύτερος παίκτης της είναι ο Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος έχει περίπου 15 πόντους κατά μ.ο., ενώ οι Μάικλ Έρικ, Τζέρεμι Έβανς και Ρέι Μακάλουμ είναι εξαιρετικοί και προσφέρουν περίπου 30 πόντους μ.ο. συνολικά.  

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει στην Τουρκία. Κι αυτό το “πρέπει” πολλές φορές δεν είναι δημιουργικό για τις ομάδες. Λειτούργησε οκ στην Ισπανία, όπου μπήκε σοβαρός και δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό του. Όμως, δεν έχει δείξει σταθερότητα στα εκτός έδρας παιχνίδια του μέσα στη σεζόν, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει. Η ομάδα του Πιτίνο έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 11-13 και απέχει μόλις μια νίκη από την προνομιούχο 8η θέση. Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού από την 7η Μπασκόνια που έχει ρεκόρ 12-12 έως τον 11ο Παναθηναϊκό, υπάρχουν ενδιάμεσα οι Ολυμπιακός, Μπάγερν και Μακάμπι. Άρα πέντε ομάδες παίζουν για δύο θέσεις. Πολλά στην απόδοση του Παναθηναϊκού εξαρτώνται από την απόδοση των Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ. Αν οι δυο τους είναι καλοί, τότε η περιφέρεια γίνεται παντοδύναμη, με σταθερή δύναμη φυσικά τον Νικ Καλάθη. Οι Λοτζέσκι και Μήτογλου είναι εκτός για σήμερα, οπότε θα δούμε αρκετά στο τέσσερα τους Παπαπέτρου και Αντετοκούμπο, ενώ ο Πιτίνο περιμένει πολλά και από τον Παπαγιάννη, που ήταν εκπληκτικός στην Ισπανία.

Εκτίμηση

Βασική μου πρόταση είναι ο άσος με χάντικαπ 9,5 πόντων υπέρ της Νταρουσάφακα. Θεωρώ πως δεν θα είναι εύκολο ματς για τον Παναθηναϊκό και οτι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για όσους ψάχνουν ειδικά, δείτε τα lines σε πόντους των Παπαπέτρουτ και Αντετοκούμπο, θα παίξουν πολύ, οπότε μπορεί και να σκοράρουν πολύ.

Σε ενδιαφέρει