ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη

«Μονόδρομος» η νίκη για τους Γιαννιώτες.
xanthi pas

O ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται απόψε στο «Ζωσιμάδες» την Ξάνθη για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Oι Γιαννιώτες δεν σκέφτονται κάτι άλλο από τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση παραμονή αρχίζει να δυσκολεύει επικίνδυνα.

Τα προγνωστικά μου

(19:30) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΞΑΝΘΗ : 1 (2,20)

Ανάλυση

Την ήττα με 1-0 γνώρισε από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την περασμένη αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον τα περιθώρια στενεύουν. Οι Γιαννιώτες παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη στο -2 από τη σωτηρία τους, ενώ και ο Λεβαδειακός τους έχει πλησιάσει στον πόντο. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς για την ομάδα του Πετράκη και η γκρίνια όλο και μεγαλώνει. Σήμερα, το τρίποντο αποτελεί… μονόδρομο γι τους γηπεδούχους και είναι κάτι που μπορούν να πετύχουν, καθώς στην έδρα τους φέτος έχουν κερδίσει τους 17 από τους 20 συνολικά βαθμούς που έχουν μέχρι τώρα. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο φορ Αθανασιάδης και τραυματίες οι -επίσης-φορ Κρισμάν και Παμλίδης και ο χαφ Σιόντης. Αντιθέτως, σημαντική είναι η επιστροφή του μεσοαμυντικού Λίλα.

Από την άλλη μεριά, η Ξάνθη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 0-1 από το Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν μέτριο πρόσωπο και συνέχισαν να προβληματίζουν με την απόδοσή τους, ενώ παρέμειναν… άσφαιροι για έκτο σερί ματς. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ράσταβατς παραμένει στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, οπότε μπορούμε να πούμε πως είναι σχετικά άνετη, όσον αφορά την παραμονή. Εκτός έδρας, οι Ακρίτες μετρούν τέσσερος σερί ισοπαλίες, ενώ δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκες στις τελευταίες επτά εξόδους τους. Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός μάχης βρίσκονται ο μεσοαμυντικός Κοβάσεβιτς και ο φορ Κάστρο, ενώ δεν επηρέζουν τα σχέδια του έμπειρου τεχνικού οι μακροχρόνια απόντες μεσοαμυντικός Ντε Λούκας και ο εξτρέμ Φασίδης.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

(3-5-2)

Βελλίδης
Σκόνδρας
Κάργας
Μιχαήλ
Μπουκουβάλας
Νικολιάς
Βιδάλ
Λίλα
Σεργκελασβίλι
Λέο
Μάνος

ΞΑΝΘΗ

(4-2-3-1)

Ζίφκοβιτς
Μπαξεβανίδης
Αλμέιδα
Λισγάρας
Κασάδο
Καμαρά
Τζουρίτσκοβιτς
Μπαριέντος
Καντά
Σαρπόνγκ
Γέντριτσεκ

Εκτίμηση

Εξαιρετικά σημαντικό ματς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν δε νικήσουν μπαίνουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή τους. 1

Σε ενδιαφέρει