Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός

Ένας ακόμη "τελικός" για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθειά του να περάσει στο Top 8 της Ευρωλίγκας.
Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός

Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Top 8 αν δεν κερδίσει την εκ των ουραγών και αδιάφορη βαθμολογικά, Γκραν Κανάρια. Δεν είναι μόνο οτι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια πλέον, αλλά το ψυχολογικό κομμάτι θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, αφού οι “πράσινοι” δεν θα έχουν κερδίσει μια ομάδα που είναι του χεριού τους.

Στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 102-87 στο ΟΑΚΑ.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Γκραν Κανάρια (+4,5) – Παναθηναϊκός 2 (1,85)

Ανάλυση

Μόλις έξι νίκες σε 23 παιχνίδια έχει πετύχει η Γκραν Κανάρια, η οποία έχει “διακοσμητικό” ρόλο στη φετινή Ευρωλίγκα. Από αυτές, οι τέσσερις ήταν μέσα στο γήπεδό της, κόντρα στις Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Μπουντούτσνοστ και Ζαλγκίρις. Στηρίζεται στο κλασικό ισπανικό παιχνίδι, δηλαδή τρανζίσιον συνεχώς και ακατάπαυστα σουτ. Αν της βγουν τα περιφερειακά σουτ μπορεί να σε “σκοτώσει”. Αλλιώς είναι μια εύκολη λεία για τους αντιπάλους. Δύο είναι οι παίκτες της με διψήφιο μ.ο. πόντων, οι Έβανς και Χάνα, με 10,3 και 11,3 αντίστοιχα. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ, όπως οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, Στρόμπερι και Τιλί, ο Μπάεζ, ο Έρικσον, ο Κρίστοφερ Έβανς, ο Ραμπασέδα κ.α. Παίζει χωρίς άγχος και αυτό την κάνει επικίνδυνη. Υπάρχει και το γόητρο, που την κάνει να παλεύει σε κάθε ματς, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο φίνις λάιν της φετινής Ευρωλίγκα, με μία νίκη λιγότερη από την 8η θέση, που είναι ο στόχος του. Αν δεν κερδίσει σήμερα, καλύτερα να αρχίσει να ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού το κύπελλο το κατέκτησε ήδη. Ο Ρικ Πιτίνο δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Παππα και Λοτζέσκι, ενώ φρέσκο πρόβλημα είναι αυτό του φορμαρισμένου Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός που είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις τελευταία, έχει ίωση και δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει 12 κομάντο σήμερα. Ο Καλάθης σφίγγει τα δόντια και είναι εκπληκτικός σε κάθε ματς, ενώ οι “πράσινοι” περιμένουν πολλά από τους Έλληνες της παρέας, τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, Μήτογλου και Βουγιούκα. Κλειδί στο ματς θα είναι η απόδοση των Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ, ενώ ο Πιτίνο θέλει να δει και έναν Γκιστ από τα παλιά.

Εκτίμηση

Εκτιμώ πως το διπλό θα έρθει και σχετικά άνετα, αφού ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει τέτοιους… τελικούς, σε αντίθεση με τους Ισπανούς.

Σε ενδιαφέρει