ΑΕΚ – Ατρόμητος

Επαναληπτικός προημιτελικός για το κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις τελευταία.
aek atromitos

Σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην προβληματική τελευταία ΑΕΚ και τον παθιασμένο Ατρόμητο. Θυμίζουμε πως για το πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος κέρδισε την ΑΕΚ με 2-0 σε αυτό το γήπεδο, ενώ διπλό είχαν κάνει οι Περιστεριώτες στο ΟΑΚΑ και πέρσι, δημιουργώντας μια ευνοϊκή παράδοση. Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας είναι βασικός στόχος και των δύο.

Α’ ματς: Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 στο Περιστέρι, με την ομάδα του Ατρομήτου να διαμαρτύρεται δικαιότατα για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Μάλιστα, ήταν τέτοια η έκρηξη του Νταμίρ Κάναντι, που έφτασε ένα βήμα από την παραίτηση. Όμως, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τελικά έμεινε.

Τα προγνωστικά μου

(26/2, 19:30) ΑΕΚ – Ατρόμητος ΗΤ Χ (2,04)

Ανάλυση

Επιεικώς τραγική ήταν η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Πρόκειται για την χειρότερη φετινή της εμφάνιση, δείχνοντας πως επηρεάστηκε σοβαρά από την τεσσάρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Γενικά το κλίμα δεν είναι καλό, η ευφορία από τον ερχομό του Χιμένεθ έχει μετατραπεί σε αμηχανία και παρότι ο Ισπανός ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην “ένωση” θέλει κι αυτός να δοκιμάσει πράγματα. Οι δοκιμές όμως δεν είναι γι’ αυτή την εποχή, αφού πλέον κρίνονται τίτλοι. Η πρόκριση είναι “αναγκαστική” αφού, μετά και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, σε περίπτωση αποκλεισμού θα έχουμε “λαϊκά δικαστήρια” για την πρωταθλήτρια. Το μόνο ευχάριστο για το “δικέφαλο” ήταν η εμφάνιση του Λούκας Μπογέ, ο οποίος πραγματικά έμοιαζε να παίζει μόνος του τον Απόλλωνα. Οι Χουλτ, Λόπες είναι σταθερές απώλειες, ενώ εκτός έμειναν και οι Γαλανόπουλος, Τσιγκρίνσκι. Είναι καλά τελικά και θα παίξει κανονικά ο Μπακασέτας. 

Έχασε έδαφος στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης ο Ατρόμητος, μετά το 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Πλέον έχει τρεις πόντους λιγότερους από την ΑΕΚ. Πάντως, σύμφωνα με την εμφάνισή του, θα έπρεπε να χάσει κιόλας, αφού ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος. Βέβαια, όλοι είχαν στο μυαλό τους το κύπελλο. Ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε η ΑΕΚ στο Περιστέρι έχει πεισμώσει τους παίκτες και τον προπονητή των φιλοξενούμενων. Θα τα δώσουν όλα, για να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση, κόντρα σε μια ομάδα από την οποία σπανιότατα χάνουν τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τους μακροχρόνια απόντερ, Ουγκράι και Μούγιακιτς, ο Κάναντι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μέγερι, Μάντσον, Ούμπιδες και Κυριακίδη. Η ενδεκάδα του Ατρομήτου είναι εξαιρετική και πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, αυτήν της ΑΕΚ.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Τσιντώτας ή Μπάρκας

Γκάλο

Μπακάκης

Οικονόμου

Τσόσιτς

Άλεφ

Σιμόες

Μάνταλος

Αλμπάνης ή Μπογέ

Λιβάγια

Πόνσε

Ατρόμητος (3 – 4 – 3)

Θεοδωράκης

Καρασαλίδης

Ρισβάνης

Χατζηισαϊας

Σάκιτς

Κατράνης

Μπουσούλατζιτς

Μπρούνο

Ενσικουλού

Μπρούνο

Κουλούρης

Εκτίμηση

Το ματς είναι τόσο κρίσιμο και για τους δύο, που θα μπουν πολύ προσεκτικά. Βλέπω Χ στο ημίχρονο και μετά, “αίμα κι άμμος”.

Σε ενδιαφέρει