Βέρντερ – Στουτγάρδη

Δυο ομάδες με μέτριες πορείες στην Μπουντεσλίγκα, κοντράρονται σήμερα.
werder stutgart

Αλλιώς περίμεναν οι Βέρντερ και Στουτγάρδη την φετινή χρονιά και αλλιώς εξελίχθηκε. Η ομάδα της Βρέμης στοχεύει στην έξοδο στην Ευρώπη, αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να πάρει την 6η θέση. Αυτή τη στιγμή είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα, με τέσσερις πόντους λιγότερους από την 6η Βόλφσμπουργκ, όμως το πρόβλημα είναι οτι ενδιάμεσα σε αυτήν και τους “λύκους” υπάρχουν καλύτερες ομάδες, όπως οι Χέρτα, Χόφενχάιμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Στουτγάρδη είναι στην επικίνδυνη ζώνη και αν δεν συνέλθει γρήγορα πάει φουλ για υποβιβασμό.

Τα προγνωστικά μου

(21:30) Βέρντερ – Στουτγάρδη ΗΤ Χ (2,48) 

Ανάλυση

Κυνική εμφανίζεται η Βέρντερ από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά. Δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά έχει καταφέρει να μην χάσει στα έξι ματς που έχει δώσει. Μάλιστα, διεκδικεί θέση στην Ευρώπη, τόσο μέσω του πρωταθλήματος όσο και μέσω του κυπέλλου, όπου βρίσκεται στα προημιτελικά. Στα δέκα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με αντίπαλο τη Στουτγάρδη, έχει έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Οι Οσάκο και Χάρνικ είναι σχετικά σημαντικές απουσίες, αφού ενίοτε είναι βασικοί στην επίθεση της ομάδας. Χωρίς αυτούς, αλλά και με αυτούς, βασικός φορ είναι ο Κρούσε. Σε 22 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, οι “πράσινοι” της Βρέμης μετρούν 18 GG. 

Η Στουτγάρδη κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Τελευταία νίκη της ήταν στις 15/12 κόντρα στη Χέρτα και από τότε δεν έχει σταυρώσει τρίποντο. Μάλιστα, από την επανέναρξη και μετά έχει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία σε πέντε αγώνες, με πολύ κακές εμφανίσεις και τριάρες – τεσσάρες παθητικό. Ο Μάρκους Βάιντσιρλ δεν πρόκειται να μείνει για πολύ ακόμη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα. Τιμωρημένος είναι ο βασικός επιθετικός, Γκονζάλες, ενώ εκτός έμεινε και ο βασικός αμυντικός, Μπάουμγκάρτλ. Πάντως, οι δυο τους έλειπαν και την προηγούμενη αγωνιστική. Από τα έντεκα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα, τα οκτώ τελείωσαν με NG.

Πιθανές ενδεκάδες

Βέρντερ Βρέμης (4 – 3 – 2 – 1)

Πάβλενκα

Γκέμπρε Σελασιέ

Λάνγκαμπ

Μοϊσάντερ

Αουγκούστινσον

Μπαργκφρέντε

Μ. Εγκεστάιν

Κλάασεν

Γ. Εγκεστάιν

Ρασίτσα

Κρούσε

Στουτγάρδη (3 – 4 – 2 – 1)

Τσίλερ

Κομπάκ

Παβάρ

Κεμπφ

Μπεκ

Ασκασίμπαρ

Κάστρο

Ινσούα

Εσβάιν

Ζουμπέρ

Γκόμεζ

Εκτίμηση

Θα παίξει κλειστά η Στουτγάρδη. Η Βέρντερ δεν βιάζεται και εκτιμώ πως θα έχουμε ισοπαλία στο πρώτο μέρος, είτε 0-0 είτε 1-1.

Σε ενδιαφέρει