Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου: Ο νόμος του Καραϊσκάκης

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό είναι τώρα. Θέλει τη νίκη για να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Τεράστια ομάδα, αλλά χωρίς ρυθμό η Ντιναμό.
olympiakos dynamokiev

Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τελείωσε για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας. Όμως, φαίνεται πως η ψυχολογία δεν είναι στο ναδίρ και οι παίκτες της ομάδας αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν δώσει επίσημο ματς από το Δεκέμβρη, αλλά το ίδιο συνέβη και πέρσι, όταν τέτοια εποχή απέκλεισαν την ΑΕΚ με δύο ισοπαλίες.

Τα προγνωστικά μου

(19:55) Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 1 (2,00)

Ανάλυση

Δεν έχει να σκέφτεται το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πλέον, αφού καλή είναι η δεύτερη θέση και το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή, αλλά μπροστά στο σημερινό ματς είναι κάτι πολύ μικρό. Κι αυτό γιατί, αν οι “ερυθρόλευκοι” προκριθούν επί της Ντιναμό, μπορούν να σώσουν τη χρονιά. Με μια ψύχραιμη ματιά, η χρονιά θα είναι απολύτως επιτυχημένη, αν η ομάδα του Πειραιά περάσει στους 16 του Europa League (και βλέπουμε…), πάρει το κύπελλο και τερματίσει στην πρώτη δυάδα. Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός στην αρχή της χρονιάς είχε 20 καινούριους παίκτες και νέο προπονητή. Ο Μαρτίνς έχει κάνει καλή δουλειά, ο κόσμος του Ολυμπιακού εμφανίζεται ευχαριστημένος από αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο και όλα αυτά δεν πρέπει να πάνε χαμένα, λόγω της βαριάς ήττας στην Τούμπα, κόντρα σε μια ομάδα που, στην τελική, ήταν καλύτερη και πιο έτοιμη για το πρωτάθλημα. Στο Καραϊσκάκης φέτος, ο Ολυμπιακός έφερε Χ με τη Μπέτις, ενώ επικράτησε των Ντουντελάνζ και Μίλαν. Μοναδική απουσία για σήμερα είναι αυτή του Ομάρ Ελαμπντελαουϊ, ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον Πειραιά, είναι πως ο Μαρτίνς πήρε μαζί του 24 παίκτες στην αποστολή, με τους Αβραάμ και Σολδάνο μέσα, παρότι δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Λογικά θα δούμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας. Στην άμυνα, θα παίξει ο Τσιμίκας αντί του Κούτρη, στο κέντρο ο Καμαρά αντί του Νάτχο, ενώ στην επίθεση οι Ντίας και Χασάν διεκδικούν τη θέση των Χριστοδουλόπουλου και Γκερέρο.

Η Ντιναμό Κιέβου έχει να δώσει επίσημο ματς από τις 9/12, λόγω της χειμερινής διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος. Έχει επτά πόντους λιγότερους από την πρωτοπόρο Σαχτιόρ και δύσκολα θα καταφέρει και φέτος να πάρει το πρωτάθλημα. Η δύναμή της είναι η καλή της ανασταλτική λειτουργία, με εννέα γκολ παθητικό σε 18 αγώνες. Η ομάδα δεν έκανε πολλές μετεγγραφές κατά τη διακοπή, καθώς αποκτήθηκαν μόνο οι Λοκοσβίλι, Κορζούν και Σολ (προορίζεται για βασικός), αλλά παράλληλα δεν έφυγε και κάποιος από τους βασικούς. Ο Αλεξάντερ Χατσκέβιτς έκανε την προετοιμασία της ομάδας στην Ισπανία και σε περίπου ένα δεκαήμερο ξεκινάει πάλι το πρωτάθλημα Ουκρανίας. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τρεις σημαντικές απουσίες για σήμερα, αφού δεν θα παίξουν οι Πίβαριτς, Ντούελουντ και Μπιεσιέντιν, άπαντες εν δυνάμει βασικοί. Πρώτος στόχος για τη Ντιναμό είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να πετύχει ένα τέρμα.   

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (4 – 2 – 3 – 1)

Σα

Τσιμίκας

Τοροσίδης

Σισέ

Βούκοβιτς

Καμαρά

Γκιλέρμε

Ντίας

Ποντένσε

Φορτούνης

Χασάν ή Γκερέρο

Ντιναμό Κ. (4 – 2 – 3 – 1)

Μπόικο

Σίντσλεϊ ή Μπούρντα

Καντάρ

Κετζιόρα

Μικολένκο

Σεπελίεφ

Σαπαρένκο

Τσε Τσέ

Βέρμπιτς

Τσιγκάνκοφ

Σολ

Εκτίμηση

Θα παίξει παθιασμένα ο Ολυμπιακός και θα τα δώσει όλα για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του και να εξιλεωθεί από την ήττα στην Τούμπα. Η Ντιναμό δεν έχει ρυθμό και δεν μπορεί να αντέξει το καυτό Καραϊσκάκης. Άσος!

Σε ενδιαφέρει