ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Τελειώνει το πρωτάθλημα;

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τελειώσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα με διπλό στο ΟΑΚΑ. Όμως, εδώ και δύο χρόνια, μόνο ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ εκεί στο πρωτάθλημα.
aek paok

Πολύ μεγάλο ματς για τη Σούπερ Λίγκα, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς το τι είχε προηγηθεί πέρσι, μεταξύ των δύο ομάδων. Βεβαίως, φέτος δεν είναι οι διεκδικήτριες του πρωταθλήματος, αφού η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω, αλλά κανείς στην “ένωση” δεν έχει ξεχάσει το τι έγινε στην Τούμπα πέρσι.

Τα προγνωστικά μου

(19:30) ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Χ με 3,15

Ανάλυση

Μετά από μια μικρή κοιλιά, η ΑΕΚ έχει συνέλθει πλήρως και μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια της, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ανάκαμψη έπαιξε η αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 3-5-2, καθώς και η αξιοποίηση του εκπληκτικού, Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Ουζουνίδης του είχε δώσει πολύ λίγο χρόνο, αλλά τελικά ακολούθησε το παράδειγμα του Χιμένεθ από πέρσι και έδωσε όλη τη δεξιά πλευρά στον Βραζιλιάνο, βάζοντας τον Μπακάκη ως αριστερό στόπερ. Πάντως, ο τεχνικός της ένωσης σκέφτεται πολύ το αν θα ξεκινήσει με τέσσερις ή τρεις στην άμυνα, καθώς ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ από τα πλάγια και τα πλάγια μπακ του είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι του. Λογικά θα παίξει με 4-1-3-2 με σημαντικότερο δίλημμα ποιον από τους Κρίστιτσιτς ή Άλεφ θα βάλει βασικό. Ο πρώτος έχει ποιότητα όσο κανένας άλλος στο κέντρο της “ένωσης”, αλλά ο άλλος έχει καλύτερο ρυθμό με συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του. Από κει και πέρα, ο Ουζουνίδης περιμένει ένα μεγάλο ματς από τον ηγέτη του, τον Μάνταλο και τους Λιβάγια, Πόνσε απλά να επιβεβαιώσουν αυτά που όλοι ξέρουν οτι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο. Μοναδικός απών ο Γαλανόπουλος, αφού οι Λόπες, Σιμόες και Λαμπρόπουλος, λείπουν καιρό.

Το 17-1-0 στο πρωτάθλημα ως τώρα, τα λέει όλα από μόνο του για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου, ακόμη κι αν δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, έχει το χαρακτήρα του πρωταθλητή και καταφέρει να παίρνει αποτελέσματα κι όταν της στραβώνει το ματς. Τέτοιο ματς ήταν και αυτό με τα Γιάννινα πριν λίγες μέρες, αλλά παρότι ο “δικέφαλος του βορρά” έχασε πέναλτι και ήταν 1-1 στο 85′, βρήκε το γκολ της λύτρωσης από τον νέο παίκτη του, Σβιντέρσκι. Το πόσο σημαντική είναι η απουσία του Πρίγιοβιτς, μπορεί να φανεί εύκολο από το τι έγινε στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα με 2-0, χάρη σε δύο εκπληκτικά τέρματα του Σέρβου. Το κίνητρο είναι τεράστιο για τους “ασπρόμαυρους”, καθώς ξέρουν οτι είναι το πιο δύσκολο ματς που έχουν να δώσουν στο πρωτάθλημα από δω και πέρα, οπότε αν κερδίσουν, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω στη συνέχεια για να χάσουν τον τίτλο. Ο Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Βέρνμπλουμ, ενώ εκτός θα είναι και ο Κάνιας, όπως και οι Γιαννούλης, Ίνγκασον και Ολιβέιρα. Μέσα είναι κανονικά οι Μίσιτς, Ενρίκε και Σβιντέρσκι, οι οποίοι βρίσκονται στην ομάδα εδώ και δέκα μέρες.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4 – 1 – 3 – 2)

Μπάρκας

Οικονόμου

Τσιγκρίνσκι

Χουλτ

Μπακάκης ή Γκάλο

Γκάλο ή Μπακασέτας

Μάνταλος

Άλεφ ή Κρίστιτσιτς

Μπακασέτας

Λιβάγια

Πόνσε

Νις (4 – 4 – 2)

Πασχαλάκης

Βαρέλα

Κρέσπο

Μάτος

Βιερίνια

Μαουρίτσιο

Μίτσιτς

Πέλκας

Μπίσεσβαρ

Λημνιός ή Ζαμπά ή Ελ Καντουρί

Ακπόμ

Εκτίμηση

Σε τέτοια ματς, τα προγνωστικά δεν μπορεί να είναι ασφαλή. Παραγματικά δεν βλέπω την πλάστιγγα να γέρνει πουθενά, οπότε οι λύσεις είναι δύο. Ή no bet ή ισοπαλία. Θα πάω με το δεύτερο.

Σε ενδιαφέρει