Ευρωλίγκα: Νίκη ή αντίο για τον Παναθηναϊκό

Έτσι όπως τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, κάθε αγώνας τους από δω και πέρα στην Ευρωλίγκα, θα μοιάζει με τελικό. Πρώτος τελικός, αυτός κόντρα στην Εφές;
pao efes

Το ερώτημα που θα απαντηθεί σήμερα είναι: Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προκριθεί στο Top 8; Και η απάντηση θα είναι όχι, αν δεν κερδίσει την Εφές στο ΟΑΚΑ.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – Εφές (21:30)

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό του Παναθηναϊκού, από τη νίκη κόντρα στην Εφές. Μια ήττα στο ΟΑΚΑ θα αποδειχτεί καταστροφική για τους “πράσινους”, οι οποίοι αν θέλουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια στην έδρα τους. Η ήττα σήμερα δεν θα σημαίνει μαθηματικό αποκλεισμό, αλλά ουσιαστικά η ομάδα του Πιτίνο θα πάψει να ελπίζει. O “εξάστερος” είναι αυτή τη στιγμή στην 12η θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 8-12. Σχεδόν όλες τις νίκες του, τις έχει κάνει μέσα στο ΟΑΚΑ, όπου μετράει επτά νίκες σε δέκα αγώνες, χάνοντας μόνο από Ζαλγκίρις, Φενέρ και Μιλάνο. Ο Νίκος Παπάς είναι τραυματίας και είναι νοκ άουτ για καιρό, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Λάσμε. Φυσικά, για καιρό θα μείνει έξω και ο Λάνγκφορντ. Οι Πέιν και Κιλπάτρικ έχουν μπει στο ροτέισιον και ο προπονητής τους περιμένει πολλά από αυτούς. Για να μπορέσει να κερδίσει ο ΠΑΟ, θα πρέπει να αυξήσει τα ποσοστά του στην περιφέρεια και κάποιος να βοηθήσει τον Καλάθη στο σκοράρισμα. Ο Νικ είναι κορυφή, αλλά δεν μπορεί άλλο μόνος του.

Νίκη ή αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Πιο καλά τα πράγματα για την Εφές, η οποία παλεύει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα για την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και φυσικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Το ρεκόρ της μακριά από την Κωνσταντινούπολη είναι 5-5, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα, από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Το ρόστερ της είναι υπερπλήρες, ενώ υπάρχουν και έξι παίκτες με διψήφιο μ.ο. πόντων σε κάθε ματς. Οι Μόερμαν και Μίτσιτς πετυχαίνουν συνολικά πάνω από 30 πόντους, ενώ οι Μπομπουά, Ντάνστον, Πλάις βοηθούν πολύ στο σκοράρισμα. Μαέστρος της ομάδας είναι ο Λάρκιν, ο οποίος μέχρι στιγμής, είναι πολύ συγκεντρωμένος στα οργανωτικά του καθήκοντα. Το αδύναμο κομμάτι της είναι η άμυνα, ενώ όσον αφορά την επίθεση, ορισμένες φορές μοιάζει ασταμάτητη.

Εκτίμηση: Πιστεύω οτι θα γίνει μάχη. Όσο δυνατό και να είναι το ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να δίνεται ο άσος σε τιμή καθαρού αουτσάιντερ. Θα πάω με το χάντικαπ υπέρ των Τούρκων.

ΤΣΣΚΑ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (19:00)

Πολλά με λίγα στη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ κοιτάει μόνο προς τα πάνω, δηλαδή τη δεύτερη θέση, αν και έτσι όπως έχουν τα πράγματα φέτος, η δεύτερη και η τρίτη θέση θα έχουν πολύ μικρές διαφορές. Η ρωσική ομάδα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δείχνει οτι έχει τρωτά σημεία και η αλήθεια είναι πως δεν την έχουμε συνηθίσει να έχει κάνει πέντε ήττες τόσο νωρίς στη σεζόν. Η διαφορά της ομάδας του Ιτούδη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι οτι δεν έχει το ίδιο μεγάλο βάθος στον πάγκο. Διαθέτει έξι παίκτες top class, όπως οι Κλάιμπερν, Ντε Κολό, Χίγκινς, Χάινς, Σέρχιο Ροντρίγκες κι από κει και πέρα, εργάτες, όπως οι Χάκετ, Χάντερ, Κουρμπάνοφ και Βοροντσέβιτς. Στην έδρα της έχει χάσει μόνο από τη Μακάμπι, πριν από δυο βδομάδες.

Οι Μαυροβούνιοι διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο της χειρότερης ομάδας στην Ευρωλίγκα. Στις λεπτομέρειες πάντως χάνουν αυτό τον… τίτλο, από τη Νταρουσάφακα. Παρότι είναι μια άπειρη σχετικά ομάδα, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Σύμφωνοι, δεν είναι για το επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά τουλάχιστον μέσα στην έδρα τους είναι εξαιρετικοί, έχοντας κερδίσει τις Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Αυτό τον καιρό είναι στην καλύτερη φόρμα τους, προερχόμενοι από τρεις σερί νίκες, με Νταρουσάφακα, Ρεάλ και Γκραν Κανάρια. Μάλιστα, κέρδισαν τους Ισπανούς μέσα στο γήπεδό τους. Ο πιο εντυπωσιακός παίκτης τους είναι ο Νόρις Κόουλ, ο οποίος πετυχαίνει 20 πόντους κατά μ.ο., ενώ απίστευτος παίκτης είναι ο Μπιτάτζε, με 14,7 πόντους και 7,3 ριμπάουντ σε κάθε ματς. Ο συγκεκριμένος, το πολύ σε δύο χρόνια θα παίζει σε ομάδα του ΝΒΑ.

Εκτίμηση: Θα κερδίσει η ΤΣΣΚΑ και εκτιμώ πως θα το κάνει με διαφορά. Βέβαια, οι 13,5 πόντοι δεν είναι εύκολο να καλυφθούν, αλλά πιστεύω πως θα γίνει.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΡΕΑΛ (19:15)

Πολύ δύσκολο να γίνει έκπληξη σε αυτό το ματς. Η Ρεάλ είναι μία από τις πιο πλήρεις ομάδες στην Ευρωλίγκα και θα τερματίσει είτε δεύτερη, είτε τρίτη στην κανονική περίοδο. Βεβαίως, η πρώτη θέση δεν είναι και πολύ μακριά και η ήττα της Φενέρ από την Μπάγερν χθες, ανοίγει την όρεξη της “βασίλισσας”. Θεωρώ πως μετά την ήττα στην έδρα της Μπουντούτσνοστ, η Ρεάλ δεν θα χάσει και από τη Νταρουσάφακα.

Τρεις νίκες έχει όλες κι όλες η Νταρουσάφακα, άπασες μέσα στην έδρα της, κόντρα σε Μπασκόνια, Ολυμπιακό και Μπουντούτσνοστ. Δεν είναι για υποτίμηση, καθώς διαθέτει ένα αρκετά καλό ρόστερ, με τους Ντάγκλας και Έρικ να ξεχωρίζουν, πετυχαίνοντας 26 πόντους σε κάθε ματς συνολικά.

Εκτίμηση: Το διπλό πληρώνει μόλις 1,18 και δεν έχει αξία. Το χάντικαπ των 9,5 πόντων είναι πονηρό, ενώ ούτε το line του under/over στους 160,5 πόντους με ενθουσιάζει. Οπότε θα πάω πάσο εδώ.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ (22:00)

Οι Ισπανοί είναι απρόβλεπτοι και έχουν κάνει το κομμάτι τους σε αρκετά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Όμως, δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, αφού βασίζονται στο σουτ και τον γρήγορο ρυθμό. Σε ακριβώς αυτό το παιχνίδι, καλύτερη είναι η Μιλάνο, η οποία “καίγεται” για τη νίκη και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο γκέλας.

Η Γκραν Κανάρια έχει ρεκόρ 6-14, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως είχε κερδίσει την σημερινή της αντίπαλο, μέσα στην Ιταλία. Βέβαια, κάθε άλλο παρά σε φόρμα είναι, αφού έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της, αυτό κόντρα στη Ζαλγκίρις στην Ισπανία.

Το Μιλάνο έχει παικταράδες, όπως οι Τζέιμς, Μίτσοφ, Νέντοβιτς, Τζέρελς και Κουζμίνσκας. Έχει καλό προπονητή, τον Πιανιτζιάνι και για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δείχνει έτοιμο να μπει στο Top 8.

Εκτίμηση: Αν δεν πιάσουν οι τρέλες του, τον Τζέιμς, εύκολα ή δύσκολα θα περάσει η Αρμάνι από τα Κανάρια Νησιά. Εγώ θα ποντάρω στο οτι θα το κάνει εύκολα.

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟΔΟΣΗ
19:30 ΤΣΣΚΑ – Μπουντούτσνοστ (+13,5) 1 Bwin 1.80
21:30 Παναθηναϊκός – Εφές (+4,5) 2 Stoiximan 1.80
22:00 Γκραν Κανάρια (+4,5) – Μιλάνο 2 Stoiximan 1.90

Σε ενδιαφέρει