Κύπελλο Ιταλίας: Το βλέπουν σοβαρά Κάλιαρι και Αταλάντα

Κάλιαρι - Αταλάντα συγκρούονται στο πιο ενδιαφέρον σημερινό ματς για την φάση των «16» της διοργάνωσης.
atal cagl

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας.

Στην πιο ενδιαφέρουσα από αυτές, η Κάλιαρι υποδέχεται την Αταλάντα, ενώ εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Ρόμα απέναντι στην κατώτερη -αλλά αξιόμαχη- Εντέλα.

*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.

Ανάλυση

Κάλιαρι – Αταλάντα

Με ήττα έκλεισε το 2018 η Κάλιαρι και αυτή ήρθε εκτός έδρας με 2-0 από την Ουντινέζε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 39′, όμως το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 50′, όταν έμειναν με 10 παίκτες και μετά από λίγο δέχτηκαν και το δεύτερο τέρμα. Πάντως, αυτό που κρατάει όρθια την ομάδα του Μαράν μέχρι στιγμής είναι οι καλές επιδόσεις της μπροστά στο κοινό της (3-5-1), αποτελέσματα που την έχουν φέρει στην 13η θέση της βαθμολογίας. Στο Κύπελλο, για να φτάσει μέχρι εδώ ξεπέρασε τις Παλέρμο (2-1 εντός) και Κιέβο (1-2 εκτός). Παρελθόν αποτελεί ο αμυντικός / αρχηγός Ντεσένα που πήγε στην Μπρέσια, ενώ αποκτήθηκε από την Κιέβο ο μέσος Μπίρσα, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στην αποστολή σήμερα. Αντιθέτως, εκτός παραμένουν ο στόπερ Κλάβαν, ο φορ Τσέρι και ο μεσοεπιθετικός Κάστρο.

Από την άλλη μεριά, η Αταλάντα προέρχεται από το εντυπωσιακό 6-2 εκτός έδρας επί της Σασουόλο! Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ίλισιτς, ο οποίος αν και μπήκε στο ματς στο 62′ κατάφερε να πετύχει χατ τρικ! Έτσι, οι «νερατζούρι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην 8η θέση, διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο τόσο μέσω πρωταθλήματος, όσο μέσω και του Κυπέλλου, στο οποίο ξεκινάει από αυτήν τη φάση. Δανεικός για τη Φροζινόνε έφυγε ο μέσος Βαλτσάνια, ενώ εκτός αποστολής βρίσκονται ο τερματοφύλακας Μπερίσα, οι αμυντικοί Αλί Αντνάν, Μασιέλο, Γκόζενς και οι μέσοι Ντε Ρόου, Ριγκόνι.

Εκτίμηση: Kαι οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται για τη διοργάνωση, οπότε πρόκειται να παρακολουθήσουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Δεν πιστεύω ότι το σκορ θα πάρει μεγάλες διαστάσεις. 2-3 goals

Ρόμα – Εντέλα

Με νίκη 2-0 στην έδρα της Φιορεντίνα έκλεισε το 2018 η Ρόμα, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Έτσι, οι «τζιαλορόσι» τελείωσαν τον πρώτο γύρο στην 6η θέση και πρόκειται να δώσουν μεγάλη μάχη για μια θέση στην τετράδα που δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο, η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της, ενώ πέρσι είχε αποκλειστεί στον συγκεκριμένο γύρο από την Τορίνο εντός έδρας. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής βρίσκονται ο στόπερ Μανωλάς, ο αμυντικός χαφ / αρχηγός Ντε Ρόσι, ο μέσος Ν΄Ζονζί και ο εξτρέμ Ελ Σααραουί.

Από τη μεριά της, η Εντέλα έμεινε στο 0-0 εντός έδρας απέναντι στην Γκοτσάνο στο τελευταίο ματς της για το 2018. Συμμετέχει στον πρώτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, όπου βρίσκεται στην 5η θέση, όμως έχει ουσιαστικά 6 παιχνίδια λιγότερα, καθώς ξεκίνησε να παίζει από αρχές Νοέμβρη, περιμένοντας να δει αν θα αγωνιστεί τελικά στη Serie B. Στο Κύπελλο αποτελεί μέχρι στιγμής την έκπληξη, αφού απέκλεισε κατά σειρά με 3-0 εντός έδρας τη Σιένα, 2-0 εντός έδρας τη Σαλερνιτάνα και στα πέναλτι εκτός έδρας την Τζένοα. Αποκτήθηκε ο φορ Μανκόζου ως ελεύθερος από την Μόντρεαλ και ως δανεικός από την Άσκολι ο αμυντικός Ντε Σάντις. Για σήμερα, εκτός θα μείνουν ο αμυντικός Τζερμόνι και ο φορ Ντιαό.

Εκτίμηση: Αν η Ρόμα παρουσιαστεί σοβαρή, η αξιόμαχη Εντέλα δεν έχει καμία τύχη. Εμείς, πάντως, δε θα ασχοληθούμε… σοβαρά με την αναμέτρηση. NO BET

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ώρα Αγώνας Σημείο ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Απόδοση
18:30 Kάλιαρι – Αταλάντα 2-3 goals Stoiximan 2,02
20:00 Ρόμα – Εντέλα ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει