Mε την αναμέτρηση Λαμία – Παναθηναϊκός ολοκληρώνεται σήμερα το πρώτο σκέλος της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι «πράσινοι» βλέπουν στο θεσμό μια ευκαιρία για κάτι καλό φέτος, οπότε έρχονται με φουλ βασική ομάδα, ενώ οι Λαμιώτες έχουν το μυαλό τους μόνο στο πρωτάθλημα και αναμένεται να παραταχθούν με αρκετές αλλαγές.
Τα προγνωστικά μου
Λαμία – Παναθηναϊκός : GG (2,21)
Aνάλυση
Mε τη… σαρωτική νίκη 7-0 επί του Απόλλωνος Λάρισας και σε συνδυασμό με την ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ, η Λαμία κατάφερε να προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εν τω μεταξύ, στην ίδια φάση πέρσι είχε κληρωθεί πάλι με τον Παναθηναϊκό και είχε καταφέρει να τον αποκλείσει και μάλιστα με… τεσσάρα εντός έδρας. Η ομάδα του Μάκη Χάβου θα ήθελε να ξαναεπαναλάβει αυτήν την επιτυχία, όμως το μυαλό όλων βρίσκεται στο κυνήγι της παραμονής στη Σούπερ Λιγκα, οπότε το κύπελλο περνάει σε… δεύτερη μοίρα. Στα αγωνιστικά, ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός τους γκολκίπερ Σαράνοφ και Μελίσσα, τους αμυντικούς Βάντερσον, Καρυπίδη και Παπαργυρίου, τους μέσους Μπλάζιτς και Καραγκούνη και τον φορ Ρόμανιτς, ενώ σε αυτήν θα βρεθούν οι νεαποκτηθέντες μέσοι Μπεχαράνο και Τόμας.
Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του με 2-1 επί του Κισσαμικού εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει την πρόκριση ως πρώτος από τον όμιλό του για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου -όπως και πέρσι- θα βρει μπροστά του τη Λαμία. Μάλιστα, οι Φθιώτες τότε αποδείχτηκαν… κακός δαίμονας των «πρασίνων» και τώρα οι δεύτεροι θα ψάξουν για την… εκδίκηση μέσω της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης που μάλιστα αποτελεί τον φετινό τους στόχο. ψάξουν τη ρεβάνς και την πρόκριση στα προημιτελικά, με το Κύπελλο να αποτελεί φετινό τους στόχο. Στα αγωνιστικά, υπήρξε σκέψη για αναβολή του ματς, καθώς πολλοί παίκτες και ο Γιώργος Δώνης ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από ίωση, όμως θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Εκτός θα μείνουν οι Μποζούκης, Καμπετσής, Οικονόμου, Θεοχάρης, Μαυρομάτης, Σέχου, Μακέντα, Άλτμαν, Κάτσε, Κότσαρης και Αποστολάκης.
Πιθανές ενδεκάδες
Λαμία (4-2-3-1) Μπαντής |
Παναθηναϊκός (3-4-3) Διούδης |
Εκτίμηση
Το κύπελλο αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του Παναθηναϊκού και θα μπει με σκοπό να πάρει το αποτέλεσμα που θα του δώσει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Πιστεύω ότι η Λαμία μπορεί να σκοράρει μια φορά. GG