Λυών – Στρασβούργο: Ψάχνει απεγνωσμένα μια κούπα η Λυών

Η Λυών βλέπει το Λιγκ Καπ ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σηκώσει επιτέλους ένα τρόπαιο.
Λυών – Στρασβούργο: Ψάχνει απεγνωσμένα μια κούπα η Λυών

Νοκ άουτ προημιτελικός για το Λιγκ Καπ Γαλλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Λυών – Στρασβούργο: Over 2,5 (1.70)

Ανάλυση

Από το 2012 έχει να γευτεί τη χαρά ενός εγχώριου τίτλου η Λυών και αυτό ήταν το Κύπελλο. Θέλει να κατακτήσει φέτος Κύπελλο ή Λιγκ Καπ, αφού είναι δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα δεν έχει καμία τύχη. Πρέπει να δώσει λίγη χαρά στους οπαδούς της. Κέρδισε τη Μπουρζ στο Κύπελλο με 2-0 και προκρίθηκε. Θα παλέψει για κάτι ανάλογο σήμερα στο Λιγκ Καπ. Θα παραταχθεί με καλή ενδεκάδα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ. Μάλιστα θα παίξει κανονικά ο ηγέτης Φεκίρ που επέστρεψε από τραυματισμό. Θα παραταχθεί με 3-4-1-2 και τους Ντεπάι – Τροαρέ να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο.

Λυών – Στρασβούργο με αμέτρητες επιλογές και πληθώρα ειδικών

Το Στρασβούργο αποτελεί ερωτηματικό γιατί έχει αρκετό καιρό να παίξει. Το0 ματς Κυπέλλου με την Γκρενόμπλ αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Ετσι απόψε επανέρχεται για πρώτη φορά στην δράση με το νέο έτος και θέλει να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στα ημιτελικά. Στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος ηττήθηκε από τη Λυών με 2-0. Απόψε θα προσπαθήσει παίζοντας με ένα αρκετά… σφιχτό σχήμα να κρατήσει μακριά από την εστία της τους επιθετικούς της γηπεδούχου. Ετσι θα παραταχθεί με 5-4-1 έχοντας ως αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Αζόρκ.

Πιθανές ενδεκάδες

Λυών (3-4-1-2)

Γκορζελέν

Μαρσέλο

Ντενάγερ

Μαρσάλ

Τετέ

Ντομπελέ

Αουάρ

Μεντί

Φεκίρ

Ντεπάι

Τραορέ

Στρασβούργο (5-4-1)

Καμαρά

Λαλά

Κονέ

Μίτροβιτς

Μαρτίνεζ

Κασί

Γκονζάλβες

Μαρτέν

Λιενάρ

Τομασόν

Αζόρκ

Εκτίμηση

Η Λυών είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά ο άσος κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αυτομάτως χάνει την αξία του. Ναι μεν το Στρασβούργο αναμένεται να παίξει κλειστά, αλλά ένα γρήγορο γκολ μπορεί να βάλει φωτιά στο ματς. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πάω στο over.

Σε ενδιαφέρει