Βιγιαρεάλ – Ρεάλ: Αναζητείται σταθερότητα στη «βασίλισσα»

Εξ αναβολής ματς για την 17η αγωνιστική με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρεάλ να θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της.
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ: Αναζητείται σταθερότητα στη «βασίλισσα»

Με την εξ αναβολής αναμέτρηση Βιγιαρεάλ – Ρεάλ ολοκληρώνεται και τυπικά σήμερα η 17η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία.

Να κτίσουν νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα επιθυμούν οι «μερένχες», ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούν εναγωνίως να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα προγνωστικά μου

Βιγιαρεάλ – Ρέαλ : 2 & Under 3,5 (2,90)

Ανάλυση

Δύο βαθμούς τζάμπα έχασε μέσα στην έδρα της Ουέσκα την περασμένη αγωνιστική η Βιγιαρεάλ, η οποία ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτός ο βαθμός δεν ήταν αρκετός για να τη βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη και πλέον παλεύει για την παραμονή της. Πάντως, με τον Γκαρσία στον πάγκο έδειξε αρκετά καλύτερο πρόσωπο και τώρα ο ίδιος είχε δύο εβδομάδες για να δουλέψει με τη νέα του ομάδα και να βελτιώσει όσο περισσότερα πράγματα μπορούσε. Σίγουρα το ρόστερ του «κίτρινου υποβρυχίου» δεν είναι για υποβιβασμό, όμως οι αλλαγές σε αυτό μέσα στις επόμενες μέρες είναι δεδομένες.

Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο μπακ Γκασπάρ και αυτή είναι η μοναδική απουσία που έχει να αντιμετωπίσει ο Γκαρσία, ο οποίος θα κατεβάσει την ομάδα του με 4-4-2, με τους Τζέραρντ Μορένο και Μπάκα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

 

Aπό την άλλη μεριά, η Ρεάλ προέρχεται από την κατάκτηση ακόμα ενός διεθνούς τροπαίου, αφού στέφθηκε ξανά Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πρόσφατο Μουντιάλ Συλλόγων, ύστερα από την επικράτηση της με 4-1 επί της Αλ Αΐν στον τελικό. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη και αυτό επιβεβαιώθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, η ομάδα του Σολάρι κατάφερε να νικήσει πολύ δύσκολα εντός έδρας με 1-0 την Βαγιεκάνο, με τον κόσμο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εμφάνιση της «βασίλισσας». Πάντως, αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της και σήμερα επιθυμεί την επέκταση των νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Στο αγωνιστικό σκέλος, εκτός θα μείνουν ο χαφ Γιορέντε, ο επιθετικός Μαριάνο Ντίας και ο μεσοεπιθετικός Ασένσιο λόγω τραυματισμών. Μπέιλ, Λούκας Βάσκεθ και Μπενζεμά θα βρεθούν στην γραμμή κρούσης των «μερένχες».

Πιθανές ενδεκάδες

Βιγιαρεάλ (4-4-2)

Ασένχο
Λαγιούν
Ρουίς
Μόρι
Ζάιμε Κόστα
Φορνάλς
Κάσερες
Φουέγκο
Τσουκέζε
Τζέραρντ Μορένο
Μπάκα

Ρεάλ (4-3-3)

Κουρτουά
Καρβαχάλ
Βαράν
Ράμος
Μαρσέλο
Κασεμίρο
Κρόος
Μόντριτς
Μπέιλ
Λούκας Βάσκεθ
Μπενζεμά

Εκτίμηση

Όσο κι αν καίγεται για τους βαθμούς η Βιγιαρεάλ, η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη. Θεωρώ, όμως, ότι η Ρεάλ θα μπει απλά για να κάνει το… καθήκον της. 2 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει