Α’ Ισπανίας: Απολαυστικός Μέσι, σαρωτική Μπάρτσα

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
levante ud v fc barcelona la liga ccefddaacdd

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας, μετά τα δύο χθεσινά ματς που άνοιξαν την αυλαία.

Η Ατλέτικο φιλοξενεί την Εσπανιόλ στη Μαδρίτη, ενώ η Μπαρτσελόνα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Θέλτα μέσα στο «Καμπ Νου».

Ανάλυση

Μπέτις – Έιμπαρ

Σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Εσπανιόλ για την Μπέτις, εκεί που είχε επικρατήσει μόνο η Μπαρτσελόνα μέχρι τώρα, καθώς με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο ολοκλήρωσε την ανατροπή του εις βάρος της σκορ, επικρατώντας με 3 – 1. Με αυτό το αποτέλεσμα πήρε τρομερή βαθμολογική ενίσχυση, καθώς πλέον είναι στην 7η θέση και μπορεί με νίκη μπορεί για τα καλά να κάνει όνειρα ακόμα και για 4άδα. Ένα – ένα, όμως,αφού για αρχή στοχεύει μία θέση στην 6άδα. Το θέμα είναι ότι πλέον δεν υπάρχει καμία μουρμούρα για τον προπονητή και δουλεύει με μεγαλύτερη ηρεμία και με προσοχή ψάχνει για έναν επιθετικό.

Σούπερ αποδόσεις και πληθώρα ειδικών στοιχημάτων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Δεν ήταν καλύτερη από τη Βαλένθια σε καμία περίπτωση η Έιμπαρ και πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή που τελικά τουλάχιστον τον έναν βαθμό της ισοπαλίας (1 – 1), ισοφαρίζοντας με ένα πέναλτι στο 56’, το οποίο αμφισβητήθηκε πάρα πολύ. Οι Βάσκοι έχουν μείνει στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και από τότε δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε τρία ματς. Εκτός έδρας δεν είναι καθόλου καλή η Έιμπαρ έχοντας μαζέψει μόλις 5 βαθμούς.

Εκτίμηση: Ευκαιρία για την Μπέτις να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις και το εμπόδιο της Έιμπαρ δεν είναι πια τόσο υψηλό. Ασος.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ

Επιτέλους διπλό για την Ατλέτικο Μαδρίτης που δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην έδρα της Βαγιαδολίδ, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 3 – 2. Προηγήθηκε με 2 – 0, ισοφαρίστηκε σε 2 – 2 και τελικά πήρε τη νίκη με γκολ του Γκριζμάν. Ξαφνικά χτύπησε… συναγερμός εντός της ομάδας λόγω του ενδιαφέροντας της Μπάγερν Μονάχου για τον Ερνάντεζ, με την Ατλέτικο να διαψεύδει τα δημοσιεύματα. Εκτός ο Ντιέγκο Κόστα και πάλι, ενώ παραμένουν τα αμυντικά προβλήματα, με τους Ερνάντεζ, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς να είναι εκτός. Έξω και ο Λεμάρ.

Παρελθόν αποτελεί για τη Εσπανιόλ το εκπληκτικό ξεκίνημα που είχε κάνει στη σεζόν, αφού αυτή τη στιγμή μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες, με την τελευταία να είναι εντός έδρας από την Μπέτις με 3 – 1. Προηγήθηκε στον αγώνα, ισοφαρίστηκε άμεσα και τελικά δεχόμενη δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο, υπέστη ακόμα μία ήττα. Έχει δεχθεί 15 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια και αρχίζει να χάνει τον προσανατολισμό της.

Εκτίμηση: Έχει ανεβάσει στροφές η Ατλέτικο, αλλά αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα. Η Εσπανιόλ δέχεται πολλά τέρματα τελευταία. Over.

Μπαρτσελόνα – Θέλτα

Όταν έχει τον Μέσι σε αγριεμένη κατάσταση, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία τι σύστημα θα παίξει η Μπαρτσελόνα. Έπαιξε με τρεις σέντερ μπακ στην έδρα της Λεβάντε, αλλά ο Αργεντινός ήταν σκέτη απόλαυση και χάρη σε δικό του χατ-τρικ και μοιράζοντας άλλες δύο ασίστ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εκτός έδρας με 5 – 0. Προχώρησε και στην πρώτη της προσθήκη για τον Ιανουάριο, αποκτώντας τον Μουρίγιο από τη Βαλένθια ως δανεικό, αφού ο Ουμτιτί είναι άγνωστο ακόμα πότε θα επιστρέψει. Πέρα από τον Γάλλο εκτός για τους πρωτοπόρους είναι οι Βερμάελεν, Μάλκομ, Ραφίνια και Ρομπέρτο.

Ήταν πολύ καλύτερη από τη Λεγκανές, αλλά τελικά η Θέλτα δεν μπόρεσε να σκοράρει κόντρα στην ομάδα του Πελεγκίνο και τελικά έμεινε στο 0 – 0 και με την παρηγοριά της καλής εμφάνισης. Έχει ανέβει βαθμολογικά και αυτό λόγω του μίνι σερί που έχει δημιουργήσει με τρία ματς χωρίς ήττα, έχοντας στον πάγκο πια τον Πορτογάλο, Καρντόσο, που έχει μεγαλώσει το ρόστερ, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που δεν υπολογίζονταν.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για τον νικητή της αναμέτρησης, αλλά η Θέλτα μπορεί να βάλει ένα γκολ, καθώς το ανοιχτό γήπεδο που θα βρει, τη βολεύει πάρα πολύ. GG.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ

Μετά την απομάκρυνση του Μπερίτσο έχει πάρει ήδη 4 βαθμούς η Αθλέτικ, έχοντας επικρατήσει της Χιρόνα και παίρνοντας βαθμό στην έδρα της εξαιρετικής φέτος, Αλαβές. Έπαιξε αμυντικά στο γειτονικό ντέρμπι για να μην χάσει και τελικά ο στόχος επετεύχθη. Το σημαντικότερο είναι ότι αν υπολογίσει κανείς και το ματς Κυπέλλου με την Ουέσκα, ο Γκαριτάνο έχει μηδέν παθητικό, κάτι πολύ σημαντικό ώστε να επιτευχθεί η παραμονή στην κατηγορία.

Πολύ καλή και αξιόμαχη εμφάνιση της Βαγιαδολίδ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εντός έδρας, καθώς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 – 0, κατάφερε να αντιδράσει και μάλιστα ισοφάρισε σε 2 – 2. Ωστόσο, κάπου εκεί έπαιξε ρόλο και η διαφορά ποιότητας, με τον Γκριζμάν να πετυχαίνει το γκολ της νίκης για τους «ροχιμπλάνκος». Μεγάλο πρόβλημα η συμπεριφορά της στις στατικές φάσεις. Μόλις δύο ήττες εκτός έδρας, από Σεβίλλη και Ρεάλ σε σύνολο 8 αγώνων.

Εκτίμηση: Ναι, πιστεύω πολύ στον άσο, αλλά σε καμία περίπτωση στις αποδόσεις που υπάρχουν. Η Βαγιαδολίδ είναι σκληρό καρύδι και έχει απλά οριακές ήττες από Σεβίλλη και Ρεάλ εκτός έδρας. Η Μπιλμπάο δεν έγινε ξαφνικά… Μπαρτσελόνα. Πάσο.

Σε ενδιαφέρει