A’ Ισπανίας: Μάχες για την εξάδα

Χιρόνα - Χετάφε και Σοσιεδάδ - Αλαβές είναι τα δύο σημερινά ματς για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.
getafe

Με τις αναμετρήσεις Χιρόνα – Χετάφε και Σοσιεδάδ – Αλαβές ξεκινάει απόψε η 17η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία.

Στόχος και για τις τέσσερις ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν η εξάδα, τουλάχιστον 3/4 δείχνουν να είναι κοντά, ενώ Aλαβές, Χιρόνα και Σοσιεδάδ ψάχνουν αντίδραση από τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ανάλυση

Χιρόνα – Χετάφε

Aπό τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και μάλιστα χωρίς να σκοράρει προέρχεται η Χιρόνα, αφού μετά το 1-0 από τη Μπιλμπάο έχασε και 2-0 από τη Σεβίλλη εκτός έδρας. Μάλιστα, πριν από αυτά τα ματς δεν είχε ηττηθεί μακριά από την έδρα της και σήμερα επιστρέφει σε αυτή, όπου δεν τα πάει και πολύ καλά, μετρώντας μόλις μία νίκη. Στα αγωνιστικά, ο κόουτς Σακριστάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους μπακ Αντάι και Πλάνας, τον στόπερ Μουνιέσα, τον χαφ Ρόμπερτς και τον φορ Ντούμπια. Αντιθέτως επιστρέφει ο γκολκίπερ Μπονό. Πόρτου και Στουάνι θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων που θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν κοντά στην εξάδα.

Από την άλλη μεριά, η Χετάφε με την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Σοσιεδάδ την περασμένη αγωνιστική παρέμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητη (2-2-0), ανεβαίνοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα στο -1 από την πέμπτη Μπέτις. Η ομάδα του Μπορνταλάς ανταποκρίθηκε άψογα αμυντικά, ενώ έπαιξε πολύ έξυπνα τις αντεπιθέσεις παίρνοντας αυτό που ήθελε και σήμερα θα προσπαθήσει για άκομα ένα θετικό αποτέλεσμα. Χάνει τη σεζόν ο εξτρέμ Αμάτ με ρήξη χιαστών, ενώ σταθερά εκτός παραμένει ο χαφ Μπεργκάρα. Αντιθέτως, επιστρέφει στη δράση ο φορ Μάτα και θα ξεκινήσει βασικός στο πλευρό του Μολίνα στη γραμμή κρούσης των Μαδριλένων.

Εκτίμηση: Oι γηπεδούχοι ψάχνουν μια νίκη επιτέλους εντός έδρας, όμως απέναντί τους θα βρουν μια άκρως ανταγωνιστική και φορμαρισμένη αντίπαλο. Ο άσος είναι επίφοβος, οπότε θα πάμε στο αμφίσκορο. GG

Σοσιεδάδ – Αλαβές

Aπό την ήττα με 1-0 στην έδρα της Χετάφε προέρχεται η Σοσιεδάδ, η οποία συμπλήρωσε αισίως τρεις σερί ήττες. Οι Βάσκοι δέχτηκαν το γκολ μόλις στο 3′, στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν, βρήκαν πατήματα, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γκαριτάνο έμεινε στην 15η θέση και σε αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί το «Ανοέτα», αφού φέτος σε 7 ματς έχει πάρει μόλις μία νίκη! Στα αγωνιστικά, εκτός βρίσκονται ο στόπερ Νάβας και μπακ Θάλδουα, ενώ οι υπόλοιποι είναι μακροχρόνιοι και δεν επηρεάζουν. Ο Γουΐλιαν Ζοσέ θα σηκώσει για άλλη μια φορά το βάρος στην επίθεση.

Aπό τη μεριά της, η Αλαβές δείχνει να έχει χάσει την φρεσκάδα που είχε στις αρχές του πρωταθλήματος και πλέον έχει μείνει τέσσερα σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, στα οποία έχει σκοράρει μόνο στο ένα. Την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τη Μπιλμπάο, πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση, ενώ τουλάχιστον διατήρησε το αήττητο της έδρας της. Η ομάδα του Αμπελάρδο σήμερα έχει ανάγκη από ανάκαμψη, για να παραμείνει στην εξάδα, όμως εκτός έδρας δείχνει ασταθής, μετρώντας τρεις νίκες και πέντε ήττες σε οκτώ φετινές της εξόδους. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο χαφ Μπράσανατς, ο οποίος αποτελεί και την μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους. Σομπρίνο και Καγιέρι θα ξεκινήσουν στην επίθεση.

Εκτίμηση: Το παιχνίδι αποτελεί και μίνι ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν αντίδραση από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το σκορ θα κυμανθεί σε λογικά επίπεδα. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει