Α’ Ιταλίας: Σε τρομερή πίεση η Ρόμα

Το κυρίως πιάτο της 16ης αγωνιστικής της Σέριε Α προσφέρεται σήμερα στην Ιταλία.
Α’ Ιταλίας: Σε τρομερή πίεση η Ρόμα

Φουλ αγωνιστική δράση στη Σέριε Α με τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Νάπολι έχει δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Κάλιαρι μετά την ήττα της στο Άνφιλντ, ενώ η Τζένοα ταξιδεύει στη Ρώμη για το παιχνίδι με τη Ρόμα, με τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο να είναι πολύ κοντά στην έξοδο.

Ανάλυση

ΣΠΑΛ – Κιέβο

Είχε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει τη νίκη στη Γένοβα κόντρα στην Τζένοα των 10 παικτών από το 11’, αλλά η ΣΠΑΛ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 15, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Τελικό σκορ της αναμέτρησης στο 1 – 1 και έμεινε για 6η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε στη 16η θέση και στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ακόμα έναν βαθμό κατάφερε να τσιμπήσει η Κιέβο, καθώς ήρθε 1 – 1 με την Πάρμα. Προηγήθηκε στο 46, αλλά πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 53’ ισοφαρίστηκε με εκτέλεση φάουλ. Στο 73’ έμεινε και με 10 παίκτες, άρα μία χαρά ήταν και ο βαθμός από αυτό το ματς. Παραμένει στην τελευταία θέση και στο -10 από την παραμονή στην κατηγορία, με την παρουσία της να είναι βελτιωμένη με τον Ντι Κάρλο στον πάγκο.

Εκτίμηση: Έχει ευκαιρία η ΣΠΑΛ να επιστρέψει στις νίκες και να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Άσος.

Σπουδαίες αναμετρήσεις και με σούπερ αποδόσεις στην Ιταλία

Σαμπντόρια – Πάρμα

Τρομερό ματς κόντρα στη Λάτσιο για τη Σαμπντόρια στη Ρώμη και τελικά ένας ανέλπιστος βαθμός με το τελικό 2 – 2. Προηγήθηκε, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ στο 96’ με πέναλτι του Ιμόμπιλε, αλλά στο… 99’ ο Σαπονάρα έκανε το 2 – 2 σε μια απίστευτη ματσάρα. Είναι μόλις στο -2 από την προνομιούχο 6η θέση και η χρονιά εξελίσσεται καλά για την ίδια.

Έσωσε τα προσχήματα κόντρα στην Κιέβο η Πάρμα, καθώς με φάουλ του Μρούνο Άλβες στο 53’ ισοφάρισε σε 1 – 1 και πήρε τον βαθμό από ένα ματς που υπολόγιζε τη νίκη και όχι την ισοπαλία. Από το 73’ είχε και παίκτη παραπάνω, κάτι που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί, έχοντας και δύο δοκάρια. Βέβαια, όντας στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού η χρονιά εξελίσσεται εξαιρετικά. Σημαντική η απουσία του πιο ποιοτικού της παίκτη, Ζερβινιό, ενώ ο Μπρούνο Άλβες και να αγωνιστεί δεν θα είναι 100% έτοιμος.

Εκτίμηση: Οι απουσίες της Πάρμα είναι καθοριστικές για εκτός έδρας ματς. Άσος.

Φιορεντίνα – Έμπολι

Δεν τα παρατάει ποτέ η Φιορεντίνα και αυτό αποδείχθηκε στο ματς κόντρα στη Σασουόλο σε ένα τρελό δεύτερο ημίχρονο. Στο 62’ και το 67’ η Σασουόλο έκανε το 2 – 0, στο 70’ ο Σιμεόνε μείωσε, στο 80’ έγινε 3 – 1, αλλά στο 89’ ο Μπενάσι και στο 96’ ο Μιραλάς διαμόρφωσαν το τελικό 3 – 3. Αυτή ήταν η 8η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Φιορεντίνα με 6 ισοπαλίες. Μόλις τρεις βαθμούς απέχει από την 6άδα. Εκτός οι Μιλένκοβιτς, Φερνάντες, Βερετού.

Η αλλαγή προπονητή έχει αποδειχθεί ευεργετική για την Έμπολι, καθώς με τον Ιακίνι στον πάγκο της, έχει πάρει 10 βαθμούς σε 4 ματς και πλέον έχει βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και είναι και στο +5. Στο τελευταίο κατάφερε να επικρατήσει της Μπολόνια με 2 – 1, σκοράροντας το γκολ της νίκης της στο 80’, κρατώντας το τρίποντο με αρκετή τύχη.

Εκτίμηση: Σε περίεργη φάση η Φιορεντίνα και με απουσίες, τη στιγμή που η Έμπολι έχει εξαιρετική ψυχολογία. Προσωπικά πάσο.

Κάλιαρι – Νάπολι

Απίστευτος βαθμός για την Κάλιαρι στο εντός έδρας κόντρα στη Ρόμα! Το σκορ ήταν 0 – 2 μέχρι το 84’ και μείωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο με τον Ιονιτά σε 1 – 2. Στο 94’ είχε διπλή αποβολή μένοντας με 9 παίκτες, αλλά και πάλι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2 – 2 με σκόρερ τον Σάου. Παρέμεινε αήττητη εντός έδρας και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού Τώρα έχει δεύτερο σερί πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά το… καλό είναι ότι πετυχαίνει τη Νάπολι μετά την υπερπροσπάθεια στο Άνφιλντ. Προέρχεται από 4 σερί ισοπαλίες.

Ήταν κακή στο Άνφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ η Νάπολι και απολύτως δίκαια ηττήθηκε με 1 – 0 και ήταν πολύ τυχερή που μέχρι το τέλος της αναμέτρησης διεκδικούσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μοιραίος της ομάδας ο Μίλικ, καθώς στο 92’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Άλισον. Πλέον συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το βάρος θα πέσει τώρα στο πρωτάθλημα, Εκεί στο τελευταίο ματς επικράτησε της Φροζινόνε με 4 – 0.

Εκτίμηση: Εδώ είναι ανάλογα τι θα ποντάρει κανείς. Στην κούραση ή στην αντίδραση της Νάπολι μετά την ήττα στο Άνφιλντ. Προσωπικά θα επιλέξω το δεύτερο, αλλά η απόδοση του διπλού είναι αστεία. Πάσο.

Ρόμα – Τζένοα

Μπορεί το ματς κόντρα στην Πλζεν να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για τη Ρόμα, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι προέκυψε ακόμα μία ήττα (2 – 1) και το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα για τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο. Είχε προηγηθεί η… αυτοκτονία στο εκτός έδρας με την Κάλιαρι, όταν ήταν μπροστά στο σκορ με 0 – 2 στο 84’, αλλά στις καθυστερήσεις και ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 9, έγινε το 2 – 2. Ο κόσμος τα έχει πάρει άγρια με όλους, διοίκηση, Μόντσι και προπονητή, με τον τελευταίο να φαίνεται ότι θα είναι αυτός που θα την… πληρώσει. Εκτός οι Πελεγκρίνι, Ελ Σαράουι, Τζέκο.

Στο ντεμπούτο του Τσέζαρε Πραντέλι, η Τζένοα κατάφερε να πάρει βαθμό κόντρα στη ΣΠΑΛ μένοντας στο 1 – 1. Στο 11’ αποβλήθηκε παίκτης της, ο Κρισίτο και στο 15’ δέχθηκε και γκολ. Οπότε, όλα πήγαν στραβά… Ισοφάρισε στο 38’ με πέναλτι και στη συνέχεια στάθηκε τυχερή, αφού δύο φορές την έσωσαν τα δοκάρια. Ένατη αγωνιστική χωρίς νίκη, με 4 ισοπαλίες και 5 ήττες και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκτίμηση: Σε δύσκολη φάση η Ρόμα και με απουσίες, τη στιγμή που η Τζένοα έχει πλέον τον Πραντέλι στον πάγκο της. GG.

Σε ενδιαφέρει