Γαλατάσαραϊ – Πόρτο: Ροτέισον στους Πορτογάλους

Εχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, η Πόρτο θα παραταχθεί με πολλούς αναπληρωματικούς στο σημερινό ματς κόντρα στη Γαλατά.
galatasaray porto

Η Γαλατά θέλει τη νίκη για να συνεχίσει σίγουρα στο Γιουρόπα και η Πόρτο δείχνει να… σφυρίζει αδιάφορα.

Τα προγνωστικά μου

Γαλατάσαραϊ – Πόρτο: 1 (2.30)

Ανάλυση

Δεν μπήκε ποτέ στο ματς με τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα η Γαλατά και μοιραία υπέκυψε με 2-0. Αποτέλεσμα ήταν να αποχαιρετήσει οποιαδήποτε ελπίδα πρόκρισης στη διοργάνωση, αλλά τουλάχιστον παρέμεινε το αφεντικό για να συνεχίσει στο Γιουρόπα. Ουσιαστικά κατακτάει την τρίτη θέση με νίκη ή όμοιο αποτέλεσμα με αυτό της Λοκομοτίβ. Φυσικά θα προσπαθήσει να κάνει το καθήκον της χωρίς να περιμένει τα μαντάτα από τη Γερμανία. Πολύ βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό της μετά το απίστευτο 2-2 στο πρωτάθλημα με την ουραγό Ρίζεσπορ, σε ένα ματς που προηγήθηκε με 2-0. Δέχεται γκολ εδώ και πέντε αγώνες. Λείπουν Μπελχαντά, Αζίζ και Ακμπάμπα. Δεδομένο το 4-3-3 με Ντερτιγιόκστην κορυφή της επίθεσης και ακραίους τους Ονιεκούρου και Ροντρίγκες.

Η Πόρτο έπαιξε κατά γενική ομολογία την καλύτερη μπάλα στον όμιλό και καθάρισε με το σπαθί της τόσο την πρόκριση, όσο και την πρωτιά. Ετσι απόψε πήγε για… ψώνια στην Πόλη. Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση καθαρίζοντας στο πρωτάθλημα την Πορτιμονένσε με 4-1, πατώντας στην κορυφή και φτάνοντας τις 11 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Ροτέισον απόψε. Πέραν των γνωστών απουσιών του Αμπουμπακάρ και του Κορόνα θα λείψουν οι Μιλιτάο και Οτάβιο, ενώ ο Κονσεϊσάο ανακοίνωσε πως θα κάνει αρκετές αλλαγές. Με 4-3-3 και τους Περέιρα, Ερνάνι και Λόπεθ στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Γαλατά (4-3-3)

Μουσλέρα

Λίνες

Μαϊκόν

Καμπάκ

Ναγκατόμο

Ντονκ

Φερνάντο

Ντάιγ

Ονιεκούρου

Ροντρίγκες

Ντερτιγιόκ

Πόρτο (4-3-3)

Κασίγιας

Περέιρα

Λέιτε

Φελίπε

Ζορζ

Τόρες

Ολιβέιρα

Ερέρα

Περέιρα

Ερνάνι

Λόπεθ

Εκτίμηση

Η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον άσο. Τα δεδομένα όμως της αναμέτρησης είναι εντελώς διαφορετικά. Η Γαλατά θέλει να χρυσώσει το χάπι συνεχίζοντας στο Γιουρόπα. Η Πόρτο θα κάνει πολλές αλλαγές και δείχνει να προσεγγίζει πολύ χαλαρά την αναμέτρηση. Θα πάω στον άσο των εγωιστών Τούρκων.

Σε ενδιαφέρει