Λίβερπουλ – Νάπολι: Είναι τελικός πρόκρισης!

Το κορυφαίο ματς της 6ης αγωνιστικής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νάπολι.
liverpool napoli

Το απόλυτα ματς στην τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι χωρίς αμφιβολία, αυτό ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νάπολι στο πλαίσιο του 3ου γκρουπ.

Η Λίβερπουλ προκρίνεται με 1 – 0 ή με νίκη με διαφορά άνω του ενός γκολ (3 – 1, 4 – 2 κ.ό.κ.), ενώ μένει εκτός ακόμα κι αν νικήσει με 2 – 1, 3 – 2, 4 – 3 κ.ό.κ., καθώς θα έχει δεχθεί γκολ εκτός εκτός έδρας, ενώ η ίδια είχε ηττηθεί από τη Νάπολι στην Ιταλία με 1 – 0.

Όλα αυτά φυσικά, με το δεδομένο ότι η Παρί θα επικρατήσει εκτός έδρας του Ερυθρού Αστέρα.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Λίβερπουλ – Νάπολι: GG & OVER 2,5 (1.85)

Ανάλυση

Έμεινε η τελευταία αήττητη ομάδα στην Αγγλία η Λίβερπουλ, μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι και επιπλέον βρέθηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας, θέση στην οποία είχε βρεθεί και αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν. Φυσικό είναι, λοιπόν, τα όνειρα για τον τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια, να είναι πιο ρεαλιστικά από ποτέ και κάπως έτσι… σώζεται η κακή της πορεία στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, από το οποίο κινδυνεύει να μείνει έξω. Για το πρωτάθλημα επικράτησε πολύ εύκολα 4 – 0 στην έδρα της Μπόρνμουθ, με το πρώτο γκολ να σημειώνεται από θέση οφσάιντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν Μο Σαλάχ που πέτυχε χατ – τρικ. Αντίθετα, για το Τσάμπιονς Λιγκ κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, καθώς μετά την πανωλεθρία κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, έχασε και από την Παρί με 2 – 1. Το σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λίβερπουλ να μειώνει με εκτέλεση πέναλτι του Μίλνερ. Μοναδικός τραυματίας ο κεντρικός αμυντικός Γκόμεζ, που ανανέωσε και το συμβόλαιό του.

 

Άνετη νίκη για τη Νάπολι στη Σέριε Α, αφού επικράτησε εντός έδρας της Φροζινόνε με 4 – 0 και έτσι παραμένει στη 2η θέση, που θεωρητικά με την εικόνα που δείχνει, είναι αυτή που αξίζει να κατέχει, αφού είναι πολύ πιο σταθερή από την Ίντερ, με την οποία έχουν πάνω – κάτω την ίδια ποιότητα. Φυσικά, η Γιουβέντους δεν πιάνεται. Για το Τσάμπιονς Λιγκ έκανε το καθήκον της και το αυτονόητο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, επικρατώντας εντός έδρας 3 – 1, είναι στην 1η θέση κι αν είχε πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στους Σέρβους που έπαιζαν κεκλεισμένων των θυρών, τότε θα είχαν στείλει τη Λίβερπουλ στο… σπίτι. Πλέον, έχει έναν τελικό στο «Άνφιλντ» στον οποίο στοχεύει σε πολλά αποτελέσματα και είναι δεδομένο ότι θα έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα αν πετύχει γκολ. Θέλει ανάλογη εικόνα με αυτή στο ματς με την Παρί, που έχασε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το εκπληκτικό σουτ του Ντι Μαρία. Καμία ουσιαστική απουσία, αφού όλοι είναι μακροχρόνιοι απόντες.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ (4 – 3 – 3)

Άλισον

Αλεξάντερ – Άρνολντ

Μάτιπ

Φαν Ντάικ</p>

Ρόμπερτσον

Μίλνερ

Βαϊνάλντουμ

Χέντερσον

Σαλάχ

Μανέ

Φιρμίνο

Νάπολι (4 – 4 – 1 – 1)

Οσπίνα

Χισάι

Αλμπιόλ

Κουλιμπαλί

Μάριο Ρουί

Ζιελίνσκι

Χάμσικ

Άλαν

Καγεχόν

Ινσίνιε

Μέρτενς

Εκτίμηση

Είναι τέτοια η φύση των δύο ομάδων που δύσκολα θα περιοριστούν σε αμυντικούς ρόλους. Είτε ζήσουν, είτε… πεθάνουν θα το κάνουν με τον δικό τους τρόπο. GG & OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει