Σούπερ Λίγκα: Επιστρέφει η… κανονικότητα στην ΑΕΚ

Nα κτίσει ξανά νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα θέλει η Ένωση απέναντι στη Λαμία.
aek

Δύο ματς διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία θα προσπαθήσει να επανέλθει στην… κανονικότητα χτίζοντας νικηφόρο σερί, ενώ ο ανεβασμένος Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, κυνηγώντας την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του.

Ανάλυση

Αστέρας Tρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα

Τελείως διαφορετικό είναι πλέον το κλίμα στον Αστέρα Τρίπολης μετά τον ερχομό του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο. Την περασμένη αγωνιστική, οι Αρκάδες πέτυχαν την δεύτερη σερί νίκη τους, αυτήν τη φορά με 2-0 εκτός έδρας επί του Λεβαδειακού. Έτσι, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν βρίσκονται εκτός επικίνδυνης ζώνης και μπορούν να κοιτούν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, αφού με όλα αυτά έφτασαν στα τρία ματς χωρίς ήττα και μάλιστα χωρίς να δεχθούν γκολ. Σήμερα, το ματς δε θα είναι εύκολο για τους γηπεδούχους, καθώς υπάρχουν αρκετές απουσίες για να διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός. Τιμωρημένος είναι ο μεσοαμυντικός και αρχηγό Ιγκλέσιας, ενώ τραυματίες είναι οι κεντρικοί αμυντικοί Τριανταφυλλόπουλος και Ματρικάρντι. Τη θέση των δύο τελευταίων στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρουν οι Βαλιέντε και Πασαλίδης. Αντιθέτως, επιστρέφει ο Στον αντίποδα, διαθέσιμος είναι ο μεσοεπιθετικός Σάλας, ενώ ο Μανιάς θα ξεκινήσει ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στον ΟΦΗ, σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα. Οι Γιαννιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην αρχή του δευτέρου μέρους, όμως στο 84′ με καταπληκτικό γκολ του Κλάους πήρε τουλάχιστον το βαθμό. Η εικόνα της ομάδας του Γιάννη Πετράκη είναι αρκετά βελτιωμένη, ωστόσο το πρόβλημα στο γκολ είναι εμφανές. Σήμερα πάει σε μια έδρα που έχει καλή παράδοση, καθώς δεν έχει χάσει από το 2013, μετρώντας τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη σε πέντε επισκέψεις στην Τρίπολη. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο μεσοαμυντικός Λίλα.

Εκτίμηση: Εμφανώς βελτιωμένες είναι και οι δύο ομάδες, με τον Αστέρα να έχει το προβάδισμα λόγω έδρας, όμως η παράδοση λέει τα… δικά της. Όπως και να ‘χει, θεωρώ ότι μπορούν τουλάχιστον να σκοράρουν και οι δύο. GG

ΑΕΚ – Λαμία

Mπορεί στο εντός έδρας με την Ξάνθη, η ΑΕΚ να μην εντυπωσίασε, όμως παρουσιάστηκε πειστική μετά από καιρό και πήρε τη νίκη με 2-0. Το γρήγορο γκολ του Πόνσε έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του, με το Λιβάγια στο τέλος να σφραγίζει τη νίκη. Η περασμένη εβδομάδα πέρασε αρκετά πιο ήρεμα από τις προηγούμενες και ήταν γεμάτη σενάρια για ενίσχυση το Γενάρη. Η νίκη απέναντι στην Ξάνθη ήταν η πρώτη για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σε πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις και σίγουρα ανέβασε πολύ το πεσμένο ηθικό των παικτών. Μεσοβδόμαδα ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπενφίκα στην Λισαβόνα, ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, όμως η «Ένωση» θα παλέψει για τους πρώτους της βαθμούς στο Champions League. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο φορ Λιβάγια, ενώ εκτός ομάδας έχουν τεθεί ο μεσοαμυντικός Σιμόες, ο επιθετικός Μπακασέτας και ο σέντερ μπακ Λαμπρόπουλος. Μακροχρόνια τραυματίας είναι ο αριστερός μπακ Λόπες, ενώ θα μπει στην αποστολή και ο μεσοεπιθετικός Μπότος.

Η δράση στη Σούπερ Λιγκ παίζει με αμέτρητα ειδικά!

 

Η Λαμία, αν και πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση την περασμένη αγωνιστική, τελικά γνώρισε την εντός έδρας με 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, δοκάρι, όμως δέχτηκε… φθηνό γκολ από λάθος της άμυνας της με την αρχή της επανάληψης. Στο 11′, βέβαια, ο διαιτητής του αγώνα δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Βιεϊρίνια, όμως και πάλι δε μπορούμε να πούμε ότι αυτή η ήττα ήταν εκτός προγράμματος. Από εδώ και πέρα, οι Φθιωτοί έχουν δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά το σημερινό ακολουθεί ο Ολυμπιακός και μετά «τελικός» με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στα αγωνιστικά, κανονικά υπολογίζεται ο εξτρέμ Καραμάνος, όχι όμως και ο έτερος εξτρέμ Καραγκούνης. Τιμωρημένος είναι ο μεσοαμυντικός Δημούτσος. Στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων θα ξεκινήσει ο Μπαράλες.

Εκτίμηση: Ακόμα μία πειστική νίκη θα προσπαθήσει να πάρει η ΑΕΚ για να αλλάξει για τα καλά το κλίμα πριν το ματς με τη Μπενφίκα, όπου θα προσπαθήσει να μη φύγει… άποντη από την Ευρώπη. 1 & Over 2,5

Σε ενδιαφέρει