Κύπελλο Ισπανίας: Τον πρώτο λόγο η Σοσιεδάδ

Δεύτερη δόση από τις δεύτερες αναμετρήσεις για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας.
Κύπελλο Ισπανίας: Τον πρώτο λόγο η Σοσιεδάδ

Συνεχίζεται η δράση για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Χιρόνα – Αλαβές, Βιγιαρεάλ – Αλμερία και Σοσιεδάδ – Θέλτα οι πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Ανάλυση

Χιρόνα – Αλαβές

* Πρώτο ματς: Αλαβές – Χιρόνα 2 – 2

Πολύ καλή και η φετινή πορεία της Χιρόνα στο πρωτάθλημα, καθώς είναι ψηλά στη βαθμολογία, σε μια χρονιά που άλλαξε προπονητή και είχε μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδρασή της σε αυτή τη διαφοροποίηση. Από τη στιγμή που δεν αγχώνεται με την παραμονή, δεν έχει κάποιο λόγο να μην διεκδικήσει το Κύπελλο. Στο τελευταίο κόντρα στην Ατλέτικο, προηγήθηκε με 1 – 0, αλλά με ένα απίστευτο αυτογκόλ στο 82’ ισοφαρίστηκε σε 1 – 1, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Δεν υπάρχουν λόγια για τη φετινή Αλαβές, καθώς φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και συγκεκριμένα βρίσκεται στην 4η θέση. Στόχος της στην αρχή της σεζόν ήταν η παραμονή στην κατηγορία, αλλά πλέον είναι μόνο θέμα μαθηματικό και όχι ουσιαστικό για να τον πετύχει. Στο τελευταίο της ματς, υποδέχθηκε τη Σεβίλλη που ήταν πρωτοπόρος και έχασε τη νίκη στα τελευταία λεπτά, καθώς ισοφαρίστηκε στο 78’ αν και είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο. Το Σάββατο παίζει με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και αναγκάζεται να κάνει φουλ ροτέισον, τη στιγμή που η αποψινή της αντίπαλος παίζει τη Δευτέρα.

Εκτίμηση: Μεγάλος παράγοντας του παιχνιδιού το γεγονός ότι η Χιρόνα παίζει ξανά τη Δευτέρα και η Αλαβές Σάββατο. Δίνει πλεονέκτημα στους γηπεδούχους να παίξουν με περισσότερους βασικούς. Άσος.

Ποιοι θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ισπανίας; 

Σοσιεδάδ – Θέλτα

* Πρώτο ματς: Θέλτα – Σοσιεδάδ 1 – 1

Είχε πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Μπέτις η Σοσιεδάδ, δεν τις εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός αυτό την έκανε να φύγει από την Ανδαλουσία με σκυμμένο κεφάλι και την ήττα με 1 – 0. Την Κυριακή επιστρέφει στην έδρα της για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας τη Βαγιαδολίδ. Βέβαια, τη φετινή σεζόν μία νίκη έχει κάνει στο… σπίτι της όλη κι όλη, κι αυτή πριν από 10 μέρες κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο, Θέλτα. Είναι ομάδα που την ενδιαφέρει το Κύπελλο και με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να την έχει κάνει φαβορί, θα παίξει για την πρόκριση.

Πρώτη νίκη στον πάγκο της Θέλτα για τον Πορτογάλο προπονητή, Καρντόσο (αυτός που αποχώρησε νωρίς από τη Ναντ) , καθώς επικράτησε δύσκολα εντός έδρας 2 – 0 την καταδικασμένη Ουέσκα. Πρωταγωνιστής των Γαλιθιάνων ήταν ο Ιάγκο Άσπας που πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του. Το Σάββατο ακολουθεί δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ εκτός έδρας, με τον τεχνικό της ομάδας να επιβεβαιώνει το ευρύ ροτέισον.

Εκτίμηση: Το μυαλό της στην πρόκριση έχει η Σοσιεδάδ, στη Βιγιαρεάλ η Θέλτα. Άσος.

Βιγιαρεάλ – Αλμερία

* Πρώτο ματς: Αλμερία – Βιγιαρεάλ 3 – 3

Δείχνει σημάδια ανάκαμψης τελευταία η Βιγιαρεάλ και αυτό οφείλει ο καθένας να της το αναγνωρίσει. Επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα της Μπέτις με 1 – 0, δείχνοντας ότι ξεκολλάει, ενώ το πρόγραμμα την έφερε στη Βαρκελώνη για μια φυσιολογική ήττα με 2 – 0 από την Μπαρτσελόνα. Παρ’ όλα αυτά, η εμφάνισή της αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Πολλές αλλαγές προανήγγειλε ο προπονητής, λόγω του ματς του Σαββάτου με τη Θέλτα.

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη για την Αλμερία, τα τρία εξ αυτών έληξαν στην ισοπαλία και παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στον βαθμολογικό πίνακα της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας. Δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά αμυντικά, αφού έχει δεχθεί γκολ και στα 7 τελευταία ματς που έχει δώσει, ενώ το Σάββατο έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με αντίπαλο την Οβιέδο, άρα δύσκολο να ασχοληθεί με την πολυτέλεια του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Οι αλλαγές του Καγέχα θα θελήσουν να δείξουν πράγματα, τη στιγμή που η Αλμερία μπορεί και εκείνη να βοηθήσει στο σκοράρισμα, κόντρα στα… δεύτερα των γηπεδούχων. Over.

Σε ενδιαφέρει