Α’ Ιταλίας: Απουσίες στη Μίλαν, τεστ για τη Λάτσιο

Στην σκιά του μεγάλου ντέρμπι της Ρόμα με την Ιντερ διεξάγονται απόψε ακόμα πέντε οριακά ματς στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.
fbaa f  a aceff

Αρκετές απουσίες στη Μίλαν, αλλαγή πλεύσης στην Κιέβο, σύμμαχος η παράδοση για την Τορίνο.

Ανάλυση

Μίλαν – Πάρμα

Η Μίλαν παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, αλλά μπόρεσε να ανταπεξέλθει και παραλίγο να αποδράσει με ένα μεγάλο διπλό. Τελικά ισοφαρίστηκε στο τελικό 1-1 στο φινάλε. Τρίτο ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα τέσσερα τελευταία. Μεσοβδόμαδα έδωσε δικαιώματα στη Ντούντελανζ στο Γιουρόπα, βρέθηκε να χάνει με 1-2, αλλά σοβαρεύτηκε και έφτασε στο 5-2. Τα 3 από τα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Εκτός μάχη οι Ρομανιόλι, Στρίνιτς, Μπίγλια, Μποναβεντούρα, Μουσάκιο και ο ηγέτης Ιγκουαϊν. Η Πάρμα είναι σε πολύ καλή κατάσταση κερδίζοντας κατά σειρά με 2-1 Τορίνο και Σασουόλο. Αναρριχήθηκε βαθμολογικά. Τέταρτο ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα πέντε τελευταία. Πέντε ήττες έχει υποστεί στις έξι τελευταίες επισκέψεις της στο Μιλάνο. Δεν παίζουν Ντιμάρκο και Καλαϊο. Φαβορί μεν η Μίλαν, αλλά με τόσες απουσίες δεν θα έπαιζα ποτέ έναν τόσο χαμηλό άσο κόντρα σε μία σκληροτράχηλη και ανεβασμένη Πάρμα. Προς «2-3» γκολ, το οποίο φέρνουν συχνά-πυκνά αμφότερες.

Σασσουόλο – Ουντινέζε

Τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων για τη Σασσουόλο. Ηττα από την Πάρμα με 2-1. Στις λεπτομέρειες ο νικητής. Κακό ξεκίνημα. Βρέθηκε πίσω με δύο πριν στο πρώτο μισάωρο. Ετρεχε και δεν έφτανε στη συνέχεια. Σκληροτράχηλη ομάδα. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal και είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Χωρίς Μπονγκά, Ατζαπόνγκ και Μπόατενγκ απόψε. Η Ουντινέζε μετά από επτά ολόκληρα ματς χαμογέλασε κερδίζοντας τη Ρόμα με 1-0. Αποφασισμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Επαιξε σωστά στην άμυνα και βρήκε το γκολ της νίκης κόντρα στη ροή. Θετικότατο ντεμπούτο του Νικόλα στον πάγκο της. Αλλαγή ψυχολογίας. Χωρίς Μπάντου, Βαγκέ, Σαμίρ και Τεόντορτσικ απόψε. Αδικαιολόγητος ο φαβοριτισμός της Σασουόλο. Η αλλαγή στον πάγκο της Ουντινέζε δείχνει να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Κόντρα ή τίποτα.

Τορίνο – Τζένοα

Εφυγε από τη Σαρδηνία με τ0 οπο η Τορίνο, σε ένα ματς που είχε φάσεις εκατέρωθεν, αλλά όχι γκολ. Πάντως η εμφάνισή της ήταν πολύ καλή και αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει είναι αυτή. Μόνο μία ήττα στα έξι τελευταία. Τα πέντε ήταν goal/goal. Το εντυπωσιακό είναι πως και τις τρεις φετινές της ήττες τις έχει υποστεί εντός έδρας. Δεν παίζει απόψε ο βασικός μέσος Άινα. Η Τζένοα έρχεται από το ισόπαλο 1-1 στο ντέρμπι μίσους με τη Σαμπντόρια. Βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αλλά ισοφάρισε και έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει στο τρίποντο. Επτά ματς δίχως νίκη. Εξι goal/goal σε αυτό το διάστημα. Κάκιστη η αμυντική της συμπεριφορά. Στο Τορίνο δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία μετρώντας 3 ήττες και 3 ισοπαλίες. Στην εξέδρα λόγω τιμωρίας απόψε ο κόουτς Γιούριτς. Θα ποντάρω στην έδρα, την ποιότητα και την παράδοση της Τορίνο στηρίζοντας τον άσο.

Φροζινόνε – Κάλιαρι

Δεν κατάφερε ποτέ η Φροζινόνε να μπει στο ματς κόντρα στην Ιντερ χάνοντας με κάτω τα χέρια 3-0. Εντός προγράμματος βέβαια η ήττα. Ηρθε μετά από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Στα πιτς Παγκανίνι, Καπουάνο και Χάλφρεντσον. Η Κάλιαρι έμεινε στο 0-0 με την Τορίνο και πρέπει να πει κι ευχαριστώ. Νωθρή, ανούσια, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και τα έβγαλε όλα ο κίπερ της, Κράνιο. Μόνο από τη Γιουβέντους έχει ηττηθεί στα έξι τελευταία και αυτό κάτι λέει όσον αφορά τη μαχητικότητά της. Στις επτά φετινές της εξόδους έχει πετύχει μόνο μία νίκη. Σημαντικότερη απουσία αυτή του μέσου Κάστρο. Παράλληλα έχει ενοχλήσεις ο σκόρερ Παβολέτι. Ακόμα η Φροζινόνε δεν έχει νίκη στο σπίτι της, αλλά η εκτός έδρας ανυπαρξία της Κάλιαρι δίνει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Καθαρό 1Χ σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Κιέβο – Λάτσιο

Απίστευτο αποτέλεσμα για τη φετινή Κιέβο το 0-0 στο Σαν Πάολο κόντρα στη Νάπολι. Ταμπουρώθηκε, μάτωσε, είχε την τύχη με το μέρος της και δικαιώθηκε. Δεύτερη σερί ισοπαλία. Παραμένει στον πάτο, αλλά γεμίζει αυτοπεποίθηση. Η έλευση του κόουτς Ντι Κάρλο δείχνει αν μη τι άλλο να αλλάζει την ψυχολογία και να ισορροπεί την τραγική άμυνα. Ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη φετινή της νίκη. Λείπουν Τόμοβιτς, Πουτσιαρέλι, Ριγκόνι και Γιαροζίνσκι. Η Λάτσιο μετά το 1-1 στην έδρα της Σασουόλο αντιμετώπισε την ελλιπέστατη Μίλαν, αλλά δεν μπόρεσε να την κερδίσει μένοντας στο 1-1. Μάλιστα ισοφάρισε στο φινάλε με τον Κορέα. Τρίτο σερί goal/goal. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γιουρόπα παίζοντας με πολλές αλλαγές και χαρακτηριστική άνεση. Ο Λέιβα δεν υπολογίζεται. Πολύ καλή παράδοση στην έδρα της Κιέβο με 6 νίκες σε 9 επισκέψεις. Οι πέντε είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του Ντι Κάρλο να θωρακίσει τα μετόπισθεν της Κιέβο. Περισσότερο θα προσπαθεί να κλέψει τα αποτελέσματα από τους αντιπάλους. Η Λάτσιο δεν θα βρει πολλούς διαδρόμους στο ταμπούρι των γηπεδούχων. Σε πολύ καλές αποδόσεις το under.  

Σε ενδιαφέρει