Α’ Γαλλίας: «Νοσοκομείο» η Μονακό

Κυρίως πιάτο στο αποψινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Γαλλίας.
as monaco fc bruges

Φουλ δραση για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας, καθώς απόψε προσφέρεται το κυρίως πιάτο.

Παγίδα στο Μονακό, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν πάρα πολλές απουσίες και σύμφωνα με τις αποδόσεις είναι το φαβορί, κάτι όμως που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ανάλυση

Λιλ – Λιόν

Έχασε την μεσοαμυντική της συνοχή η Λιλ στη αναμέτρηση κόντρα στη Νις, αφού είχε τρεις αναγκαστικές διαφοροποιήσεις και μάλλον φυσιολογικά ηττήθηκε εκτός έδρας με 2 – 0. Έχει φτάσει πλέον 4 επίσημα χωρίς νίκη η Λιλ και δείχνει να κάνει μία κοιλιά. Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η οικονομική της κατάσταση, αφού στις 10/12 θα έχει έλεγχο που θα κρίνει αν θα κάνει πωλήσεις τον Γενάρη. Ο τεχνικός Γκαλτιέ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Λιόν, παρά το γεγονός ότι ήταν 9 χρόνια στον πάγκο της μισητής αντιπάλου, Σεντ Ετιέν.

Παράσημο για τη φετινή σεζόν της Λιόν, καθώς σε δύο αναμετρήσεις κόντρα στη Μάντσεστερ όχι μόνο δεν ηττήθηκε έχοντας μία νίκη και μία ισοπαλία, αλλά δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ. Έμεινε στο 2-2 κόντρα στους «πολίτες» για το Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας δύο φορές το προβάδισμά της. Πλέον, πάει για δύο αποτελέσματα στην Ουκρανία για το ματς κόντρα στη Σαχτάρ. Δεν ήταν καλή κόντρα στη Σεντ Ετιέν, αλλά νίκησε με 1 – 0, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον τερματοφύλακα, Λόπεζ.

Εκτίμηση: Δεν είναι άξια εμπιστοσύνης αυτή την περίοδο η Λιλ, αλλά αυτό ισχύει διαχρονικά με τη Λιόν, ειδικότερα όταν έχει δώσει αγώνα μεσοβδόμαδα. Over.

Πληθώρα ειδικών και κορυφαίες αποδόσεις στο πρωτάθλημα της Γαλλίας 

Ανζέ – Καέν

Πήρε βαθμό στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Ναντ για την Ανζέ, καθώς κράτησε την ανώτερη αντίπαλό της στο 1 – 1, παρά το γεγονός ότι η ίδια προηγήθηκε και είχε προϋποθέσεις ακόμα και για τη νίκη. Κατάφερε να μαζέψει, λοιπόν, τέσσερις βαθμούς στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, αφού προηγηθεί η νίκη επί της Μονπελιέ. Με αυτό το μικρό σερί έχει αυξήσει τη διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κατάφερε να… αναστήσει τη Μονακό η Καέν, καθώς ηττήθηκε 1 – 0 εντός έδρας από την ομάδα του Τιερί Ανρί. Πήγε να χαμογελάσει στις καθυστερήσεις του ματς, αφού βρήκε δίχτυα, αλλά μέσω VAR σωστά δεν μέτρησε το γκολ που πέτυχε. Παραμένει πολύ χαμηλά καθώς έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια της και μόλις δύο ισοπαλίες στα τελευταία 7. Με αυτά τα αποτελέσματα είναι στη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής και έχει μπροστά της ματς που είναι εξάποντα παραμονής.

Εκτίμηση: Σε καλή κατάσταση η Ανζέ και μπορεί να ρίξει κι άλλο στην εσωστρέφεια την Καέν. Άσος.

Γκινγκάμπ – Νις

Μπορεί ο Γκουβερνέκ να έκανε το δεύτερο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, αλλά και πάλι δεν αποσόβησε την ήττα για την Γκινγκάμπ. Μόλις στο 2’ έμεινε πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της, χάνοντας με 2 – 1. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της και αυτή με Over. Θέλει να παίξει πιο επιθετικά, αλλά είναι άγνωστο πόσο θα την εξυπηρετήσει αυτό το γεγονός από τη στιγμή που είναι στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Κι όμως η Νις βρίσκει το δρόμο της, δικαιώνοντας την πίστη του Πατρίκ Βιεϊρά στη δουλειά που γίνεται. Είναι πλέον στην 7η θέση, καθώς επικράτησε 2 – 0 της Λιλ και έτσι έχει ανέβει και ψυχολογικά. Έχει γίνει παράγοντας της ομάδας πλέον ο Μάριο Μπαλοτέλι, ενώ έχει ανέβει επίπεδο ο Σεντ Μαξιμίν που πέτυχε γκολ. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ αμυντικά, αφού δεν έχει δεχθεί γκολ σε 4 συνεχόμενες αγωνιστικές. Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα εκτός έδρας, μετά την Παρί.

Εκτίμηση: Επιθετικά θα παίξει και η Γκινγκάμπ, πάντα σκοράρει εκτός έδρας η Νις. GG.

Μονακό – Μονπελιέ

Φτάνει στο τέλος του ο βραχνάς του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Μονακό που προφανώς δεν θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2 – 0, αλλά πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, ειδικότερα από τη στιγμή που έπαιξε με πάρα πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχασε πέναλτι ο Φαλκάο με το οποίο θα έκανε το 2 – 1 στο τέλος. Παρ’ όλα αυτά, προέρχεται από σπουδαία νίκη στην έδρα της Καέν με 1 – 0, με τον Φαλκάο να σκοράρει. Έχει πάρα πολλές απουσίες και σήμερα, και μάλιστα παικτών πάρα πολύ σημαντικών που την ανεβάζουν επίπεδο όπως οι Γκλικ, Σιντιμπέ, Αχολού, Λόπεζ, Πελέγκρι, Γιόβετιτς.

Έμεινε στο 2 – 2 κόντρα στη Ρεν η Μονπελιέ. Έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ανέτρεψε το σκορ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ισοφαρίστηκε προς το τέλος του αγώνα. Προερχόταν από ήττα κόντρα στην Ανζέ και είναι η πρώτη φορά που δεν μπόρεσε να νικήσει σε εύρος δύο αγωνιστικών. Σε τρομερή κατάσταση ο Ντελόρ που έχει 6 γκολ στα τελευταία 8 παιχνίδια της. Τη νίκη έθεσε ως στόχο ο Ζακαριάν.

Εκτίμηση: Νοσοκομείο η Μονακό και είναι φαβορί μόνο λόγω ονόματος. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει