Europa League (11ος όμιλος): Βολεύει η ισοπαλία στο Καζακστάν

Την ευκαιρία να περάσουν μαζί στην επόμενη φάση έχουν Αστάνα και Ντιναμό Κιέβου
astana dynamokiyv

Την προοπτική να περάσουν μαζί από τη φάση των ομίλων θα κυνηγήσουν Αστάνα και Ντιναμό Κιέβου, καθώς με ισοπαλία ολοκληρώνεται ουσιαστικά η διαδικασία.

Αυτό το ματς θα περιμένουν και Γιάμπλονετς, Ρεν που θα αναμετρηθούν λίγες ώρες αργότερα για να δουν αν θα έχουν κίνητρο.

Ανάλυση

Αστάνα – Ντιναμό Κιέβου

Παρά το γεγονός ότι έχει στρέψει όλο της το ενδιαφέρον στο Europa League, αφού το πρωτάθλημα το έχει κατακτήσει, η Αστάνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Ίρτις με 4 – 0, αφήνοντας τη 2η Καϊράτ στους 15 βαθμούς διαφορά. Επιπλέον, για την ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχει, επικράτησε εκτός έδρας της Γιάμπλονετς με 2 – 1 και μόνο με αυτοκτονία δεν θα περάσει στην επόμενη φάση. Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά και σήμερα μπορεί ο ένας βαθμός κόντρα στην Ντιναμό να αποδειχθεί υπεραρκετός.

Είχε πάρα πολλές απουσίες στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ολεξάντρια η Ντιναμό Κιέβου και πράγματι ηττήθηκε, έχοντας μείνει πλέον στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Ουκρανίας. Το τελικό 2 – 1 διαμορφώθηκε από λάθος του τερματοφύλακα, Μπόικο, που έκανε και το πέναλτι για την ήττα σε αυτό το ματς. Ανάλογα πολλές απουσίες έχει και σήμερα και αυτές που πονούν ιδιαίτερα είναι στην άμυνα, που είναι σταθερά προβληματική τη φετινή σεζόν.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει λόγος για ρίσκο από καμία από τις δύο ομάδες. Με ένα Χ είναι και οι δύο μια χαρά.

Θα περάσουν μαζί από τον όμιλο Αστάνα και Ντιναμό Κιέβου;  

[image 2]

Γιάμπλονετς – Ρεν

Μέσα στην Τσεχία τα πάει καλά η Γιάμπλονετς, καθώς συμπλήρωσε 8 ματς χωρίς ήττα. Στο τελευταίο, μάλιστα, που ήταν και ντέρμπι, έμεινε στο 0 – 0 στην έδρα της Σπάρτα, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες να πάρει και τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, και η ισοπαλία μια χαρά αποτέλεσμα θεωρείται. Για το Γιουρόπα Λιγκ, θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Ρεν αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στην πρόκριση. Βέβαια, την ώρα που θα αρχίσει το δικό της ματς, θα ξέρει ήδη αν θα έχει ελπίδες, αφού σε περίπτωση ισοπαλίας στο Καζακστάν το αποψινό της ματς γίνεται αυτομάτως αδιάφορο.

Μόνο νίκη θέλει από την πλευρά της η Ρεν και αυτό είναι πολύ πιθανό να μην φτάνει. Συγκεκριμένα, πρώτα από όλα απαιτείται μη νίκη της Αστάνα, δική της νίκη στην Τσεχία και την τελευταία αγωνιστική να τα παίξει όλα για όλα στην έδρα της με την Αστάνα. Βέβαια, πώς να ελπίζει σε νίκη δική της από τη στιγμή που μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες. Για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Λαμουσί απέσπασε βαθμό στο εκτός έδρας κόντρα στη Μονπελιέ, αλλά στα τελευταία 7 έχει μόλις μία νίκη ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Προς το παρόν ο τεχνικός της ομάδας στηρίζεται.

Εκτίμηση: Δύο ομάδες που θέλουν μόνο και μόνο νίκη, διαμορφώνει ένα ματς με γκολ. GG η επιλογή μας.

Σε ενδιαφέρει