Europa League (10ος όμιλος): Τελειώνουν την πρόκριση Σεβίλλη και Κράσνονταρ

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να τελειώσουν από σήμερα την υπόθεση - πρόκριση τα δύο φαβορί του ομίλου, Σεβίλλη και Κράσνονταρ.
stadarliege seville

Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν από απόψε την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού έχουν Σεβίλλη και Κράσνονταρ.

Οι πρωτοπόροι στο ισπανικό πρωτάθλημα, φιλοξενούνται στη Λιέγη από τη Στάνταρ, ενώ η Κράσνονταρ αναμένεται να έχει εύκολο έργο με αντίπαλο την Ακίσασπρο.

Ανάλυση

Στάνταρ Λιέγης – Σεβίλλη

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και κυρίως στις νίκες για τη Στάνταρ Λιέγης, καθώς επικράτησε 3 – 0 της Έουπεν και βρίσκεται εκ νέου στην πρώτη 6άδα. Την Κυριακή μάλιστα έχει ένα σπουδαίο ντέρμπι, αυτό κόντρα στην Μπριζ εκτός έδρας. Στο Europa League προέρχεται από δίκαιη ήττα από την Κράσνονταρ με 2 -1, δεχόμενη δύο γκολ στο 80’ και το 83’. Ήταν πάρα πολύ τυχερή που μέχρι τότε είχε προβάδισμα στο σκορ. Δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να διαχειριστεί δύο διοργανώσεις και ειδικά η μία το Europa League, με Κράσνονταρ και Σεβίλλη να δείχνουν ανώτερες.

Θα καθαρίσουν την πρόκριση από σήμερα τα φαβορί του ομίλου; 

Κι όμως η Σεβίλλη που είχε αρχίσει τραγικά τη σεζόν, είναι στην 1η θέση στην Ισπανία εκμεταλλευόμενη τις συνεχόμενες γκέλες των μεγάλων. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από την Μπαρτσελόνα και από τον Σεπτέμβριο έχει 7 νίκες και μόλις 1 ήττα, αυτή από την Μπάρτσα στην Καταλονία. Κόντρα στη Βαγιαδολίδ επικράτησε 1 – 0, αλλά είχε μπόλικο άγχος και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω VAR δεν μέτρησαν δυο γκολ των φιλοξενούμενων. Την Κυριακή έχει πολύ δύσκολο τεστ εκτός έδρας με την Αλαβές. Για το Europa League μπορεί να προκριθεί από σήμερα έστω και με Χ.

Εκτίμηση: Πιο ποιοτική η Σεβίλλη, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την 1η θέση. Διπλό.

[image 2]

Κράσνονταρ – Ακίσασπορ

Έχει την τεράστια ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα η Κράσνονταρ και αυτό το έχει καταφέρει χάρη στην έδρα της που έχει τώρα 2/2 και με την άνετη νίκη στην Τουρκία, κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο. Για το πρωτάθλημα, προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 3 – 0 επί της Άρσεναλ Τούλα και έτσι είναι στη 2η θέση πίσω από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Την προηγούμενη αγωνιστική για το Europa, αφού έχασε σωρεία ευκαιριών στο εντός με τη Στάνταρ, κατάφερε να φτάσει σε σπουδαία ανατροπή με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (2 – 1).

Υπερέβαλλε εαυτόν η Ακίσα στο εντός κόντρα στη Σεβίλλη, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στον βαθμό ή ακόμα και στη νίκη, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 2 – 3, παρά το γεγονός ότι οι Ανδαλουσιανοί έπαιζαν με 10 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, όπως έχει μετατραπεί η φετινή σεζόν, το Europa είναι πλέον μεγάλη αγγαρεία, αφού στο πρωτάθλημα είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Με πολλές αλλαγές θα παραταχθούν οι Τούρκοι, που θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη καταπόνηση.

Εκτίμηση: Ούτε κόντρα σηκώνει το ματς, ενώ και το Over είναι πολύ χαμηλά. Πάσο.

Σε ενδιαφέρει